دادستان کل کشور: مبارزه با تروریسم با شعار محقق نمیشود
دادستان کل کشور، مبارزه با تروریسم بین المللی را از مهمترین محورهای شانزدهمین اجلاس دادستانهای کل کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای اعلام کرد.
خبرگزاری فارس: دادستان کل کشور، مبارزه با تروریسم بین المللی را از مهمترین محورهای شانزدهمین اجلاس دادستانهای کل کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای اعلام کرد.
حجة الاسلام محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور مبارزه با تروریسم بین المللی را از مهمترین محورهای شانزدهمین اجلاس دادستانهای کل کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای دانست که در پایتخت تاجیکستان برگزار شد.
وی گفت: حضور ما در این اجلاس با روز عاشورای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مصادف شد و البته دل کندن از عزاداری در ایران برای من بسیار سخت بود، ولی توفیق حضور در مراسم ظهر عاشورا و شام غریبان در سفارت کشورمان در «دوشنبه» را پیدا کردم.
موضوع اصلی شانزدهمین اجلاس دادستانهای کل کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای مبارزه با تروریسم بود که خوشبختانه این موضوع هم به روز است و هم ما درباره آن حرفهای زیادی داریم.
وی افزود: البته ایران عضو ناظر سازمان همکاریهای شانگهای میباشد، ولی به این دلیل که جمع خوبی تشکیل شده و امکان طرح مباحث مهم وجود دارد، حضور در اجلاسهای بین المللی را مغتنم میشماریم تا بخشی از پیام این کشور را بیان کنیم.
دادستان کل ایران اظهار داشت: محور اصلی بحث من در این اجلاس یافتن خواستگاه تروریسم در جامعه بین المللی بود، زیرا با شعار و حرف، مبارزه با تروریسم تحقق نخواهد یافت و گذشته از آن برخی از کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم خود تروریست پروری میکنند که این شرایط را پیچیدهتر میکند.
وی افزود: بنابراین تاکید ما بر این بود که باید با همفکری، خواستگاههای تروریست را پیدا و حامیان فکری و مالی و اتاقهای فکری که تروریست را حمایت میکنند شناسایی و با آنها مبارزه کنیم.
منتظری در ادامه این بحث گفت: یکی از پیشنهادات ما این بود که دبیرخانه این اجلاس تا برگزاری اجلاس بعدی در «بیشکک»، روی این مسئله فعالیت کند ما اعلام آمادگی کردیم که اطلاعات و تجربیات خود را در این زمینه در اختیار کشورهای دیگر قرار خواهیم داد تا خدمتی به کشورهای منطقه کرده باشیم.
وی با اشاره به وضعیت منطقه در رابطه با تروریسم، اظهار داشت: برخی از کشورهای منطقه مثل افغانستان و پاکستان شدیدا گرفتار جنایات تروریستها هستند و جمهوری اسلامی نیز متاسفانه گاهی از این شرارتها آسیب دیده، ولی بحمدالله در میان کشورهای منطقه توانسته مبارزه جدی هم به لحاظ اطلاعاتی و امنیتی و هم به لحاظ نظامی داشته باشد بنابراین ما تجربیات خود را در زمینههای یادشده در اختیار این کشورها قرار خواهیم داد.
وی ادامه داد: در حاشیه این اجلاس نشستهایی با برخی از دادستانهای کل کشورهای سازمان همکاریهای شانگهای برگزار شد که پیرامون موضوع یادشده و همکاریهای دوجانبه بحث و گفتگو کردیم.
دادستان کل ایران در پاسخ به این پرسش که آیا در زمینه مبارزه با تروریسم با تاجیکستان نیز همکاریهای دوجانبه دنبال میشود، اظهار داشت: ما با دادستان کل این کشور طی نشستی مسائل فیمابین را مطرح کردیم، سوء تفاهماتی هست که بایستی هم مسئولین سیاسی و هم مسئولین دستگاه قضائی ۲ کشور نسبت به رفع آنها اقدام کنند.
وی در پایان گفت: کشور تاجیکستان دارای مشترکات زبانی، فرهنگی و تاریخی با ایران میباشد لذا باید سعی کنیم کدورتهای که پیش آمده برطرف و تعامل و همکاریهای بین ۲ کشور در همه عرصهها از جمله در زمینه مبارزه با تروریسم بیشتر شود.
دیدگاه تان را بنویسید