اَبَر بدهکار بانکی در بند
روز گذشته ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات آقای حمید باقریدرمنی، متهم فساد اقتصادی در شعبه۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و به صورت علنی برگزار شد، اما حمید باقریدرمنی کیست و چه جرایمی را مرتکب شده است؟
صبح نو: نخستینبار در اوایل سال۸۶ بود که نام «ح. ب. د» مطرح شد. در تاریخ هشت خرداد۱۳۸۶، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعیهای از دستگیری قاچاقچی و مفسد اقتصادی دانهدرشتی به نام «ح. ب. د» خبر داد و از او بهعنوان «بدهکار ۲هزار میلیارد تومانی بانکی که یک روز پس از دستگیری با اخذ تعهد اخلاقی آزاد شد» نام برده بود.
در اطلاعیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موارد تکاندهنده ذیل ذکر شده بود: «ح. ب. د، پس از صدور حکم ضبط کالا و جریمه حدود ۱۳میلیارد ریال، تلاش وسیعی را آغاز کرده تا با جابهجایی برچسبها و کارتنهای کالاها از ضبط کالاهای قاچاق خود جلوگیری نماید.»
«ح. ب. د» دارای پروندههای قضایی مفتوح در زمینه قاچاق کالا و پولشویی با ارزش میلیاردها تومان و پروندههای معوقات بازپرداخت وامهای بانکی و قاچاق شمش طلا از سال۸۳ به بعد است. سوابقش نشان میدهد که پروندههای دیگری از او درباره قاچاق گشوده شده، اما با وجود گذشت زمان هنوز رسیدگی به آنها قطعی نشده است. سه پرونده او که بهطور رسمی در مراجع قضایی به ثبت رسیده، اما بررسی آن سالها مسکوت مانده بود در سال۸۶ از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا این گونه منتشر شده است: «پرونده معوقات بازپرداخت وامهای بانکی در مجتمع ویژه اقتصادی.»، «پرونده اتهامی قاچاق ۲۵قطعه شمش طلا مربوط به سال۱۳۸۴ مطروحه در محاکم انقلاب اسلامی تهران.» و «پرونده اتهامی قاچاق ۹۱کیلوگرم طلا مربوط به سال۱۳۸۴ منطقه ویژه سلفچگان مطروحه در دادسرای عمومی و انقلاب قم به ارزش تقریبی چهار میلیارد ریال.»
دریافت وام بانکی برای احداث سولههای قاچاق «ح. ب. د» همچنین متهم است که با ادعای احداث کارخانه تولید خودروی لوکس همانند «بنز و بیاموی» در گرمسار و اشتغالزایی برای ۱۵۰۰نفر اقدام به ساخت سوله کرده و از این طریق وامهای کلان بانکی دریافت داشته است در حالی که این سولهها پس از دریافت وام تبدیل به انبار کالاهای قاچاق شده است. در پروندهای که بهعنوان بزرگترین پرونده قاچاق کشور نامگذاری شد او به قاچاق ۹ میلیارد دلار کالا متهم شد. دستگیری در این پرونده با حکم بازپرس گرمسار نیابت اعطایی به دادسرای تهران، انجام و به پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد که با وجود صراحت حکم بازپرس گرمسار مبنی بر تفهیم اتهام نامبرده و صدور قرار بازداشت موقت با اخذ تعهد اخلاقی آزاد شد. در تاریخ ۱۶اسفندماه سال۹۱ و بعد از گذشت پنجسال از محکومیت مالی «ح. ب. د»، یک منبع آگاه در گفتگو با «فارس» از بازداشت «ح. ب. د» خبر داده بود که اینبار به دلیل اتهام در زمینه ضمانتهای بانکی بازداشت شده بود. این بدهکار بزرگ بانکی که نامش در ردههای بالای جدول ۵۷۵نفری اَبَر بدهکاران بانکی قرار گرفته، اما بهغیر از عناوین قاچاقچی بزرگ و بدهکار بزرگ بانکی، پروندههای دیگری نیز دارد. یک شرکت نفتی که تولیدکننده بزرگ قیر محسوب میشود یکی از پیگیرترین شاکیان «ح. ب. د» است که ۳۳۰میلیارد تومان از او طلب دارد مطلبی که خود نیز به آن معترف است، معاملات «ح. ب. د» با این شرکت نفتی تحت پوشش شرکتهای صوری انجام میگرفته است.
این فرد با ایجاد رابطه با مدیران قبلی شرکت مورد نظر، موفق شده با ضمانتهای جعلی و غیر معتبر قیر خریداری کند و مبالغ آن را پرداخت نکند با وجود این که اصل بدهی او به شرکت ۲۴۰میلیارد تومان باید میپرداخت، اما با وثیقه ۵۰میلیارد تومانی آزاد شده است. به گفته منابع مطلع، این فرد بارها برای مذاکره مراجعه و حتی بدهی را قسطبندی کرده، اما با حمایتهایی که از او شده، آن را پرداخت نکرده است، نکته دیگر این است که زمانی قیرها را خریداری و صادر کرده که دلار هزار تومان قیمت داشته و در طول این مدت با این پول توانسته ارزش افزوده فراوانی را به دست بیاورد، اما در حال حاضر تنها همان ارزش ریالی بدهی به اضافه جرایم تأخیر مندرج در قرارداد، ۳۳۰میلیارد تومان است که همچنان بازپرداخت نشده است.
ارتباط با مشایی در سال۱۳۹۲ اسنادی منتشر شد که از حمایت دکتر احمدینژاد و مشایی از «ح. ب. د» خبر میداد. طبق آن اسناد، «ح. ب. د» که بابت بدهی معوق چند هزار میلیاردی و تخلفات گسترده تحت تعقیب بود، در آذرماه سال۱۳۸۸ در نامهای به دکتر احمدینژاد خواستار مساعدت وی در تقسیط پنجساله بدهیهای وی به دو بانک ملی و سپه شود. این در حالی است که این بدهیها در زمان نگارش نامه، چند سال بود که معوق شده بودند و همانطور که در اطلاعیه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ذکر شده بود، «ح. ب. د» از وامهای دریافتی برای اقدامات غیرقانونی و تحصیل مال نامشروع همچون قاچاق بهره برده بود. در آن شرایط، وی از رییسجمهوری خواسته بود که بدهیاش به بانکها را تقسیط پنجساله کنند. در پاسخ به نامه «ح. ب. د»، دکتر احمدینژاد بدون توجه به موارد اتهامی متعددی که متوجه «ح. ب. د» است و همچنین بدهی معوق چند هزار میلیاردی وی و گزارش ستاد مبارزه با قاچاق درباره تخلفات گسترده او، به بانکهای ملی و سپه دستور داده مشکل «ح. ب. د» را حل کنند! بار دیگر در مردادماه ۹۳ بود که نام «ح. ب. د» در رسانهها مطرح شد، بر اساس خبرها دادسرای اصفهان برای دستگیری این فرد نیابت قضایی به دادسرای تهران داده است، اما این نیابت به اجرا در نیامده، اما بعد از اطلاعات ضد و نقیض در این باره در آذرماه ۹۳ سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده وقت نیروی انتظامی کشور در گفتوگویی با «فارس» از دستگیری «ح. ب. د» در اوایل مهرماه خبر داده و اعلام کرده بود که این فرد با قرار وثیقه بسیار سنگین در بازداشت به سر میبرد.
آخر خط اَبَر بدهکار بانکی حال این ابربدهکار بانکی و مفسد اقتصادی چندهزار میلیارد تومان بدهی بانکی به آخر خط رسیده و اتهاماتش در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی در حال رسیدگی است. پرونده حمید باقری درمنی،۱۰ شاکی دارد که مهمترین شاکی آن شرکت نفت جی است. کیفر خواست او ۳۲۵ صفحه است و متهم در مورد افساد فی الارض تفهیم اتهام شده است. روز گذشته ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات آقای حمید باقریدرمنی برگزار شد و هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات این متهم فساد اقتصادی امروز (دوشنبه ۱۲ شهریورماه) برگزار میشود.
دیدگاه تان را بنویسید