حقیقت ماجرای کشت گیاه مخدر با وام کمیته امداد چه بود؟

کد خبر: 863338

در روز‌هایی که همه سرگرم تعطیلات چند روزه آخر هفته بودند، خبر عجیب کشف مزرعه کاشت ماری‌جوانا در استان کهگیلویه و بویراحمد و با استفاده از وام کارآفرینی کمیته امداد امام خمینی؟ ره؟، در فضای مجازی پخش شد. کشت ماری‌جوانا در حالی در شهر دنا و در استان جنوب غربی منتشر شد که بعد از آن خبر‌های ضد و نقیضی هم منتشر شدند.

حقیقت ماجرای کشت گیاه مخدر با وام کمیته امداد چه بود؟

روزنامه صبح نو: در روز‌هایی که همه سرگرم تعطیلات چند روزه آخر هفته بودند، خبر عجیب کشف مزرعه کاشت ماری‌جوانا در استان کهگیلویه و بویراحمد و با استفاده از وام کارآفرینی کمیته امداد امام خمینی؟ ره؟، در فضای مجازی پخش شد. کشت ماری‌جوانا در حالی در شهر دنا و در استان جنوب غربی منتشر شد که بعد از آن خبر‌های ضد و نقیضی هم منتشر شدند. در ابتدا خبر کشف گلخانه هفت هکتاری در یک کارگاه متروکه اعلام شد. از آن به بعد حرف‌وحدیث‌های مختلف درباره آن انتشار پیدا کردند. با این حال گفتگو‌های بعدی در این‌باره و اظهارات مسوولان، نشان می‌دهد که ماجرا چیز دیگری بوده است.

بعد از تعطیلات، در نخستین شنبه کاری، رییس جهاد کشاورزی دنا آقای «فضل‌الله آذرفر» پس از تأیید کشت ماری‌جوانا، از کمک‌های نهاد‌های دولتی در این‌باره هم گفت. او در گفتگو با «ایلنا» گفت: «متأسفانه فردی با عنوان اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد امام؟ ره؟، تسهیلاتی حدود ۴۰۰‌میلیون تومان دریافت و در همان گلخانه، گیاه مخدر ماری‌جوانا کاشته است.» او با تأکید بر تعطیلی این گلخانه در سه سال پیش، گفت: «متأسفانه به دلیل مشکلاتی که بین سرمایه‌گذار و دستگاه‌های مرتبط پیش آمد این گلخانه به مدت سه سال تعطیل و جزء واحد‌های تعطیل شده کشاورزی در شهرستان دنا محسوب می‌شد.» رییس جهاد کشاورزی دنا البته شبهه‌ای را که در این خبر وجود داشته، گفته است: «کشت این گیاه مخدر در هفت هکتار صحت ندارد و در حدود یک هکتار این کشت انجام گرفته است. به همین اتهام هم دستگیر و اکنون در اختیار دستگاه قضایی است.» او البته پس از انتشار سخنانش در خبرگزاری‌ها، طور دیگری صحبت کرد. او توضیح داد: «در روستای حسن‌آباد دارشاهی از توابع کهگیلویه و بویر‌احمد تنها دو گلخانه وجود دارد که یکی از آن‌ها به دلیل عدم توانایی صاحب آن در پرداخت تسهیلاتی که از کمیته امداد استان به مبلغ حدود ۳۰۰‌تا ۴۰۰‌میلیون تومان دریافت کرده با مشکل قضایی روبه‌رو شده و از سه‌سال گذشته تاکنون تعطیل است. البته این بدین معنا نیست که صاحب این گلخانه همان فردی است که به کشت ماری‌جوانا در این گلخانه اقدام کرده است.» آقای «غلام محمد زارعی» نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی است. او در گفتگو با «صبح‌نو» درباره کشف مزرعه ماری‌جوانا در شهرش اظهار بی‌اطلاعی می‌کند: «من اصلاً از این خبر اطلاعی ندارم. نمی‌دانم که شما درباره چه چیزی صحبت می‌کنید.» او در پاسخ به سؤال، مگر شما نماینده شهر نیستند، پس چرا اطلاعی ندارید، می‌گوید: «من اصلاً نمی‌دانم. این نخستین‌باری است که چنین خبری را از شما می‌شنوم.» پس از ادعای رییس جهاد کشاورزی، تکذیبیه‌ها بود که از طرف کمیته امداد انتشار پیدا کرد. آقای «علی‌اکبر خادمی» مدیرکل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی؟ ره؟ در راستای خبر کشت ماری‌جوانا توسط یکی از مددجویان استان کهگیلویه و بویر احمد از محل تسهیلات دریافتی کمیته امداد، به «ایسنا» گفت: «کمیته امداد بین سه تا پنج سال پس از پرداخت وام بر طرح‌های اقتصادی مددجویان نظارت می‌کند.» از طرف دیگر آقای «حمیدرضا رحیمی»، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کهگیلویه وبویر‌احمد در واکنش به این خبر به «ایلنا» گفت: «این خبر هیچ ارتباطی به کمیته امداد استان ندارد. فرد دستگیر شده نیز هیچ‌گونه تسهیلاتی از کمیته امداد دریافت نکرده و تنها در چند مورد ضمانت وام چند مددجو را عهده‌دار شده است.» در زمانی که همه مسوولان استانی از وجود گلخانه اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند، سر تسهیلات و بودجه اولیه چانه می‌زنند و حتی درباره مساحت آن گفتگو می‌کنند، کسی از آن‌ها درباره چرایی وجود گلخانه‌ای که برای کشیدن شیره وجودی جوانان ایرانی راه‌اندازی شده است، نمی‌گوید.

مزرعه‌هایی که کشف شد کشفیات نیروی انتظامی در یکی، دو سال اخیر نشان داده که تولید و کشت ماری‌جوانا در ایران نه تنها وجود دارد، بلکه روند صعودی هم داشته است. کشف بذر شاهدانه در شهر اراک برای کشت ماری‌جوانا یکی از آ‌نهاست. حالا دیگر ماری‌جوانا یا همان علف، خیلی راحت تولید می‌شود. فرقی هم ندارد که در کجا در گلدان خانه‌های آپارتمانی یا در مزارع نظرآباد و دشت‌ها و مزارع گیلان و کرمان. در میان کشف مزارع جدید، گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ از روستایی که مرکز کشت ماری‌جوانا شده‌است، قوز بالا قوز بود. روستایی در حوالی جیرفت در استان فارس که لقب «هلند کوچک ایران» به آن داده‌اند به قطب تولید ماده مخدر ماری‌جوانا تبدیل شده بود. پیش‌تر هم در هشتم شهریورماه سال‌۹۵، مزرعه‌ای در استان کهگیلویه و بویراحمد توسط نیرو‌های سپاه فتح این استان کشف شد. این مزرعه پس از ارسال برخی گزارش‌ها تحت نظر و مراقبت نامحسوس اطلاعات سپاه فتح قرار گرفته بود. در این مزرعه تعداد ۴۹ بوته ماری‌جوانا به وزن تقریبی ۳۹ کیلوگرم کشف و امحا شد.

از جریمه تا اعدام مشتقات گیاه ماری‌جوانا زیاد است. گراس، مرجان، گل، علف، مالی از اسم‌های دیگر ماری‌جوانا در بازار هستند. حشیش از مشتقات گیاه ماری‌جواناست. از گل تا برگ، ساقه و ریشه این گیاه استفاده می‌شود. بذر شاهدانه بعد از سه، چهار ماه به عمل می‌نشیند. سوددهی و رشد خوب گیاه خیلی‌ها را وسوسه می‌کند تا به سراغ کشت ماری‌جوانا بروند؛ اما کشت ماری‌جوانا در ایران مجازات سنگینی دارد. همان طور که فروش آن در کشور غدغن است، کشت آن جرم است و مجازات دارد. بر اساس مواد یک تا سه قانون جاری مبارزه با مواد مخدر هرگونه کشت خشخاش و شاهدانه به‌طور کلی ممنوع و در صورت هرگونه تخلفی با متخلفان برخورد می‌شود. در بند نخست ماده یک قانون یاد شده آمده است: «کشت خشخاش مطلقاً و کشت شاهدانه به منظور تولید مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی ممنوع و مرتکبین به مجازات مقرر در این قانون محکوم می‌شوند.» یا در ماده دو این طور آمده است: «هر کس مبادرت به کشت خشخاش کند یا برای تولید مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی به کشت شاهدانه بپردازد علاوه بر امحاء کشت برحسب میزان کشت مجازات می‌شود.» اگر کشت برای بار نخست باشد، ده تا صد میلیون ریال جریمه نقدی، برای بار دوم، ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق و برای بار سوم، صد میلیون تا یک میلیارد ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق و دو تا پنج سال حبس می‌شود و برای بار چهارم، فرد به اعدام محکوم می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت