تمام ۶ زیرنظام سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با تشبیه سند تحول بنیادین به نقشهای برای ایجاد ساختار جدید نظام تعلیم و تربیت، گفت: آخرین مرحله تدوین سند یعنی تصویب زیرنظامها انجام شد و هم اکنون زیرنظامهای ششگانه سند تحول بنیادین آماده اجراست.
خبرگزاری فارس: مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در مراسم آغازین پنجمین دوره اردوی آموزشی، فرهنگی و مهارتی حیات طیبه در پردیس شهید بهشتی مشهد، ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با سند تحول بنیادین، گفت: رهبر معظم انقلاب به عنوان یک کارشناس خبره در حوزه تعلیم و تربیت و فرهنگ، از این سند دفاع و از آن با تعابیری مانند افتخارآمیز، پیشرو و جامع یاد میکنند، پس همه ما باید تلاش کنیم که این سند را عملیاتی سازیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با تشبیه سند تحول بنیادین به نقشهای برای ایجاد ساختار جدید نظام تعلیم و تربیت، اعلام کرد: آخرین مرحله تدوین سند یعنی تصویب زیرنظامها انجام شد و هم اکنون زیرنظامهای ششگانه سند تحول بنیادین آماده اجراست.
نوید ادهم با بیان اینکه برای حضور در صحنه تحول آفرینی در آموزش و پرورش باید به چند پیش فرض مهم توجه کنیم، اظهار کرد: اولین پیش فرض این است که آموزش و پرورش موجود علیرغم همه زحمات و تلاشهای دست اندرکاران آن، با کاستیها و چالشهایی روبهرو است.
وی افزود: دومین پیش فرض این است که اگر در پی نظام تعلیم و تربیت مطلوب هستیم باید در گذشته به دنبال آن نگردیم، بلکه ضمن احترام به تجربیات گذشته، بیشتر به آینده توجه کنیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، سومین پیش فرض لازم برای ورود به صحنه تحول آفرینی در آموزش و پرورش را بازخوانی و بازمدیریت همه مؤلفههای آموزش و پرورش عنوان و تصریح کرد: مؤلفههای معلمی، شیوههای تدریس، شیوههای ارزیابی و ... همه باید بازخوانی و بازتولید شوند.
نوید ادهم با بیان اینکه در مجموعه مؤلفههای مرتبط با تعلیم و تربیت، دو مؤلفه مدیران و معلمان نقش کلیدی دارند، افزود: معلمان اصلیترین نقش را در تحول آفرینی دارند و اگر شایستگیهای لازم، در معلمان تجلی پیدا کند، تحول رخ خواهد داد.
وی با ذکر اینکه باید برای تمام مراحل معلمی، از فرایند جذب معلم تا بازنشستگی او تدابیری اندیشیده شود، تصریح کرد: یکی از مهمترین این تدابیر، تأسیس دانشگاه فرهنگیان است.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اعلام اینکه نام دانشگاه فرهنگیان به دانشگاه تربیت معلم تغییر خواهد کرد، خاطر نشان کرد: پیشنهاد این تغییر نام به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده و درصورت تصویب این شورا، نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه جذب مطلوب، آموزش مطلوب و تربیت مطلوب از وظایف دانشگاه فرهنگیان است، ادامه داد: صاحبنظران حوزه تعلیم و تربیت امید بسیاری به این دانشگاه بستهاند؛ اگر مدیران، استادان و کارشناسان این دانشگاه مأموریت گرا، اهداف سند تحول بنیادین را در فرهنگ سازمانی خود نهادینه کنند میتوانیم امیدوار باشیم که تحول رخ خواهد داد.
نوید ادهم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از خطرات در انتظار سند تحول بنیادین نیز این است که معلمان بخواهند با اندیشه و باور دیروز با این سند روبهرو شوند.
وی با تأکید بر این که اگر میخواهید درباره سند تحول بنیادین سخن بگویید در فضای معرفتی آن صحبت کنید، بیان کرد: بسیاری از مفاهیم مانند شایستگیها، ساحتهای ششگانه و .. قبلاً در حوزه تعلیم و تربیت مطرح نبوده است؛ بعضی از مفاهیم مانند معلم، مدرسه و ... نیز تغییر معنایی داشتهاند؛ به این معنا که مفهومی که درسند تحول مد نظر است با مفاهیم پیشین تفاوت دارد.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به موضوع مهدویت، گفت: هنگامی که از مهدویت حرف میزنیم در واقع از آینده سخن میگوییم، باید به موضوع مهدویت با دید قرآنی و آینده پژوهانه نگاه کرد.
وی با بیان این که همه ادیان الهی معتقدند که جهان در آینده یک منجی الهی و آسمانی دارد، اظهار داشت: برقراری حکومت جهانی دینی، حاکمیت عدالت همگانی و فراگیری آرامش و رفاه از دیگر ویژگیهایی است که توسط ادیان الهی برای آینده ذکر شده است؛ اگر آموزش و پرورش میخواهد شهروندانی برای آینده تربیت کند باید به این آموزهها توجه کند و دانشآموزانی را پرورش دهد که به این موارد معتقد باشند.
وی با اشاره به برخی ویژگیها و دلالتهای تربیتی مهدویت، مواردی مانند جهانی شدن مکتب اسلام، حاکمیت دین و ارزشهای الهی، عقلانیت و عقل گرایی، و اخلاق مداری را از جمله این ویژگیها ذکر کرد.
دیدگاه تان را بنویسید