ابهام در بازرسی آژانس از دانشگاهها

کد خبر: 844983

در حالی که بازدید آژانس بین المللی سازمان اتمی از دانشگاه علم و صنعت هنوز رسما اعلام نشده، امروز خبر بازدید از دانشگاه شریف مطرح شد و «بی اطلاعی» از موضوع تنها جواب مسئولان بود.

ابهام در بازرسی آژانس از دانشگاهها

خبرگزاری مهر: ۱۶ تیرماه خبر بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت منتشر شد که مسئولان این دانشگاه درخصوص این موضوع صحبتی نکردند، اما این اخبار با واکنش‌های متعددی روبرو شد.

پس از انتشار این خبر بسیج دانشجویی ۸ دانشگاه بزرگ تهران در نامه‌ای خطاب به وزیر علوم بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت، بدون اطلاع دانشگاهیان انتقاد کردند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «چنانکه مستحضرید در روز‌های اخیر، فصل جدیدی در دیپلماسی ذلت گشوده شد. متاسفانه بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و به عبارت دقیق‌تر جواسیس سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه طی اقدامی متعرّضانه قسمت‌هایی از دانشگاه علم و صنعت ایران، از جمله دانشکده مهندسی برق را تحت بازرسی و نمونه‌برداری قرار دادند! این اقدام بدون اطلاع دانشگاهیان و همچنین با مشایعت برخی اساتید فتنه‌گر دانشگاه تحقق یافته است. تفتیش یک مرکز دانشگاهی توسط ماموران ذکر شده نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان و حتی کشور‌های پذیرنده پروتکل الحاقی نیز اقدامی شگفت به حساب می‌آید.

بازرسان آژانس تنها به بهانه مقاله پژوهشی یکی از دانشجویان این دانشکده به سمت دانشگاه سرازیر شده و به جای بازرسی از آزمایشگاه و دفتر استاد مربوطه، تعدادی از آزمایشگاه‌ها و دفاتر اساتید را مورد تفتیش قرار داده‌اند. طبق اذعان اساتید دانشکده برق، بسیاری از این استادان هنگام بازدید در دفتر خود حضور نداشته و این اقدام بدون اجازه آنان صورت گرفته است؛ حال آن که تعدادی از قطعات فوق پیشرفته و راهبردی ساخته شده توسط اساتید در همین اتاق‌ها قرار داشته؛ اما علی‌الظاهر دیپلماسی سراسر حقارت دولت نقطه‌ای را به دور از نظر جواسیس بین‌المللی مستکبران باقی نگذاشته است.»

درحالی که هنوز مسئولان دانشگاه علم و صنعت و آموزش عالی کشور در این زمینه اظهارنظری نداشته اند و پرونده این موضوع همچنان باز است. امروز نیز یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف از بازدید بازرسان آژانس از این دانشگاه خبر داده است.

بی اطلاعی رئیس دانشگاه از بازدید بازرسان آژانس

باوجود آنکه خبر بازدید بازرسان آژانس انرژی اتمی از دانشگاه صنعتی شریف درحال دست به دست شدن است، اما مسئولان این دانشگاه موضع بی اطلاعی از موضوع را در پیش گرفته اند. محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از این موضوع اطلاعی ندارم و اکنون در جلسه هستم.

سعید سهراب پور رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیات علمی این دانشگاه نیز به خبرنگار مهر گفت: درخصوص بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این دانشگاه اطلاعی ندارم، اما شنیده ام که این افراد از دانشگاه علم و صنعت بازدید داشتند و قرار است به دانشگاه شهید بهشتی نیز بروند.

بازرسی بازرسان آژانس از دانشگاه شریف بعید نیست

رضا روستا آزاد رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: همانگونه که از دانشگاه علم و صنعت بازدید صورت گرفته شاید از این دانشگاه نیز بازدید کرده اند و متاسفانه دولت نیز در این زمینه همراهی دارد.

وی عنوان کرد: براساس گمانه‌ها موضوع بازدید بازرسان آژانس بین الملی انرژی اتمی مسئله عجیبی نیست و بعید نیست که از دانشگاه شریف نیز بازدید کرده باشند یا بکنند.

تایید موضوع برخی پایان نامه‌ها در کمیته برجام

حجت الاسلام مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی شریف نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: موضوع بازدید بازرسان آژانس انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت را از رسانه‌ها شنیده ام، اما در گذشته این اخبار را از دیگر دانشگاه‌ها شنیده بودیم که برخی پایان نامه‌ها برای تایید موضوع باید به کمیته برجام ارسال می‌شد.

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: همچنین شنیده بودیم که برخی فعالیت‌های تحقیقاتی دانشگاه‌ها نیز باید به اطلاع این کمیته برسد.

رستمی گفت:، اما هنوز گزارشی درخصوص اینکه سیاست دانشگاه‌ها در این زمینه چه خواهد بود و دانشگاه‌ها ملزم به اجرای چه برنامه‌ای هستند اعلام نشده است.

وی عنوان کرد: همچنین تاکنون موضوعی مبنی بر اعمال محدودیت‌ها و نظارت‌ها در دانشگاه‌ها نیز در این زمینه به صورت رسمی اعلام نشده است.

بازدید بازرسان آژانس از دانشگاه شهیدبهشتی صحت ندارد

براساس برخی اخبار برنامه بعدی سازمان بین المللی انرژی اتمی بازدید از دانشگاه شهیدبهشتی عنوان شده، اما حسن صدوق رئیس این دانشگاه در واکنش به انتشار این خبر به مهر گفت: چنین موضوعی صحت ندارد و یا لااقل من به عنوان مسئول دانشگاه در جریان این موضوع نیستم.

دستیابی به اطلاعات دانشمندان کشور در بازرسی‌های آژانس

محمدرضا مرندی، عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی و معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید نیز در این خصوص گفت: درحوزه هسته‌ای قرار بود درچارچوب ام پی تی عمل کنیم و تعهداتی که خارج از آن بود را نپذیریم و در شرایطی که برجام نافرجام شده چه دلیلی دارد که ما تعهدات مضاعف را بپذیریم درحالی که در آژانس هسته‌ای نیز چنین تعهداتی پیش بینی نشده است.

وی افزود: چه دلیلی دارد زمانی که موضوعی در قانون برجام پیش بینی نشده آن را انجام دهیم.

معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور اظهار داشت: موضوعی مانند بازرسی از دانشگاه‌های کشور برای ما ضرر دارد چراکه از این طریق به اطلاعات ما دست می‌یابند.

مرندی تاکیدکرد: بازرسی آژانس از دانشگاه‌ها نوعی ضعف از جانب ما تلقی می‌شود و با مواضع اخیر رئیس جمهور نیز در تعارض است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا بازرسی آژانس بین المللی اتمی از دانشگاه‌ها به نوعی ضعف وزارت علوم به شمار می‌رود؟ گفت: تصمیم گیری درخصوص این موضوع بالاتر از وزارت علوم بوده و مربوط به دولت است و تا دولت در این زمینه هماهنگ نباشد، به وزارت علوم چنین اجازه‌ای نمی‌دهد که این اتفاق رخ دهد.

معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور عنوان کرد: اگر چنین موضوعی وجود داشته باشد به نوعی عدم صداقت در صحبت‌های شخص رئیس جمهور است چراکه از یک سو مواضع محکمی را مطرح می‌کند و در عمل رفتار دیگری صورت می‌گیرد.

مرندی خاطرنشان کرد: بازرسی از دانشگاه‌های کشور با فرمایشات مقام معظم رهبری و مصالح ملی نیز مغایرت دارد چراکه این پرسش و پاسخ‌ها موجب شناسایی شخصیت‌های نخبه، تاثیرگذار و دانشمندان شده و آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

مقام معظم رهبری در دوم تیرماه سال ۹۴ در جمع مسئولان نظام تاکید داشتند که «با بازرسی‌های غیر متعارف هم بنده موافق نیستم؛ پرس‌وجوی از شخصیت‌ها را هم به‌هیچ‌وجه قبول ندارم و موافق نیستم».

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت