بطحایی: می‌گویند اپوزیسیون آموزش و پرورش هستم

کد خبر: 843614

وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش دانش‌آموزان به ادبیات و تلکم فارسی، خط قرمز ماست و در مناطق ۲ زبانه، معلم برای ارتباط بهتر با دانش‌آموز از زبان محلی استفاده می‌کند در حالی که زبان فارسی به عنوان خط وحدت کشورمان، باید در مدارس استفاده شود.

بطحایی: می‌گویند اپوزیسیون آموزش و پرورش هستم
خبرگزرای فارس: محمد بطحایی صبح امروز در جلسه معاونان آموزش ابتدایی و مسؤولان آموزش و پرورش عشایر سراسر کشور اظهار کرد: آموزش دانش‌آموزان به ادبیات و تلکم فارسی، خط قرمز ماست و در مناطق ۲ زبانه، معلم برای ارتباط بهتر با دانش‌آموز از زبان محلی استفاده می‌کند در حالی که زبان فارسی به عنوان خط وحدت کشورمان، باید در مدارس استفاده شود. وی با اشاره به سابقه درخشان اصفهان در شهادت، ایثار و فداکاری، بیان کرد: اختلالاتی که در ساختار آموزش و پرورش وجود دارد باعث شده تا از نقش تنظیم‌کنندگی عوامل موثر در افزایش کیفیت آموزش ابتدایی دور شویم، باید مشخص شود چرا کیفیت آموزش ابتدایی در سطح مطلوبی نیست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که مواردی غیر از عوامل فیزیکی باعث افزایش یا کاهش بهره‌وری یک سازمان می‌شود، بیان کرد: سازمان‌ها نیز مانند موجودات زنده نیازمند هوا و غذا و رشد و تولید مثل است و اگر غذا و هوا به سازمان نرسد، سازمان می‌میرد.
وی با بیان این که مدرسه امروز مهم‌ترین رکن تعلیم و تربیت در جامعه است، عنوان کرد: مدرسه یک سازمان و یک موجود زنده است، مدرسه باید تغذیه و تنفس کند، اما مدرسه باید این اقتضائات و نیاز‌های خود را، خودش تأمین کند، اگر در مدل‌های تعلیم و تربیت در کتاب‌ها می‌خوانیم که مدرسه مبنای تعلیم و تربیت است، یک حقیقت است.
بطحایی با بیان این که برخی به من می‌گویند که وزیر آموزش و پرورش هستم، اما در نقش اپوزیسیون و منتقد آموزش و پرورش هستم، ادامه داد: این انتقاد من به این دلیل است که اهمیت و عمق مطالبی که می‌خواهم بیان کنم را برای حضار روشن کنم، نشانه‌های ورشکستگی آموزش و پرورش را امروز می‌بینیم.
وی با بیان این که امروز غذای مدرسه را از بیرون تأمین می‌کنیم و این مواد غذایی همان محتوای آموزشی است، تصریح کرد: رشد مدرسه نیز در دست وزارتخانه و ادارات آن است، از تعداد معلم و کلاس تا نوع کتابخانه از خارج از مدرسه تعیین می‌شود و این نشان می‌دهد مدرسه اختیاری از خود ندارد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که تا زمانی که مدرسه به یک موجود زنده تبدیل نشود، صد‌ها همایش کارایی نخواهد داشت، افزود: مدرسه باید به بلوغی برسد که به دست خودش رشد کند و چشم نیاز به مدیران و وزیران نداشته باشد، ما باید نوکر مدارس باشیم نه آقای آن‌ها، مدرسه نباید بله قربان گوی مدیران باشد و اگر به این نقطه رسیدیم موفق شده‌ایم. وی با بیان این که سیاست آموزش و پرورش در دولت دوازدهم، نقطه شروع آن مدیر مدرسه است، مطرح کرد: مدیری که قرار است یک محیط یادگیری بر اساس مواردی که گفتم ایجاد کند باید شایستگی‌هایی داشته باشد، در بازدید از یکی از مدارس ابتدایی، معلم بعد از چند ماه نمی‌دانست که دانش‌آموز چپ دست در کلاس دارد.
بطحایی با بیان این که آموزش‌های معلم در مدرسه باید توسط مدیر هدایت و کنترل شود، خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش نمی‌تواند برای همه معلمان کشور نسخه واحد بنویسد و مدیران مدارس بر اساس ویژگی‌های هر منطقه باید بر کار و روش معلمان خود نظارت کنند. وی با بیان این که مدیران مدارسی که در نظام ارزیابی شایستگی نمره حد نصاب را کسب نکنند باید منصب خود را تحویل دیگری دهند، یادآوری کرد: مسیر آموزش ابتدایی به شدت منحرف شده است، در مدارس همه همت معلمان بر آموزش است، اما در خارج از مدارس، اولویت مسائل دیگری است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: رقابت در دوره ابتدایی دانش‌آموزان را بیچاره کرده است، هر چند رقابت محاسنی دارد، اما ضرر‌های آن، محسنات آن را نیز از بین برده است، رقابت جمعی پسندیده است و دیگر رقابت‌های فردی پذیرفته نیست، رقابت‌های فردی، دوره ابتدایی را به فلاکت کشانده است.
وی با بیان این که از مهر ماه مسابقات فردی نخواهیم داشت، تصریح کرد: مسابقات جمعی باید مدنظر قرار گیرد، به سمتی رفتیم که تعلیم و تربیت در دوره ابتدایی به جای این که دانش‌آموزان شکل بگیرند، شکل داده می‌شوند و در این شکل دادن، هیچ خلاقیت و اختیار عملی نیست.
بطحایی با بیان این که فضای دوره ابتدایی به سمتی رفته است که دانش‌آموزان آن طور که ما می‌خواهیم نمره بگیرند و مسابقه دهند، رقابت می‌کنند و این گونه خلاقیت در دانش‌آموزان از بین رفته است که نتیجه این می‌شود که در آینده و زندگی مشترک نمی‌تواند مشکلات خود را حل کند.
وی با بیان این که از کلاس اول ابتدایی دانش‌آموزان در حال تست زدن هستند که در پایه هفتم به مدارس تیزهوشان راه پیدا کنند، عنوان کرد: تعلیم و تربیت باید محیط عادی داشته باشد، فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی این است که همه زیر یک سقف درس بخوانند و اگر معلمی در کلاس درس، دانش‌آموزان را به صورت ریز و درشت تقسیم کرده است، حکم ابلاغ این مدیر باید لغو شود. وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: به دانش‌آموزان یاد دادیم که آرامش او در کلاس در گرو بی‌تفاوتی است چرا که اگر پاسخ اشتباهی دهد با سرکوب کلاس مواجه می‌شود و برای از دست ندادن آرامش خود، نسبت به اتفاقات کلاس بی‌تفاوت خواهد شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت