بایدها و نبایدهای دوران نامزدی با صیغه محرمیت
ازدواج امر مقدسی است که توصیههای فراوانی به آن شده است و اگر بخواهیم در این امر موفق باشیم باید یک سری نکات را مد نظر قرار دهیم تا این هندوانه دربسته برای ما شیرین و خوش رنگ باشد.
باشگاه خبرنگاران جوان: ازدواج امر مقدسی است که توصیههای فراوانی به آن شده است و اگر بخواهیم در این امر موفق باشیم، باید یک سری نکات را مد نظر قرار دهیم تا این هندوانه دربسته برای ما شیرین و خوش رنگ باشد.
یکی از مراحل ازدواج در برخی از خانوادهها طی کردن دورانی است به نام نامزدی که معمولا برای آشنایی هر چه بیشتر زوجین و خانواده آنها در نظر گرفته شده است و در این راستا معتقدند که باید در این دوران بین دختر و پسر صیغه محرمیت خوانده شود، باشگاه خبرنگاران جوان نیز قصد دارد تا در این مطلب اطلاعاتی در رابطه با دوران نامزدی و خوانده شدن صیغه محرمیت در این زمان به شما ارائه دهد، پس با ما همراه باشید.
آثار و برکات دوران نامزدی
یکی از بسترهای مهم برای تامین استقلال دختر و پسر و جدایی تدریجی آنها از خانواده که سالها در آن زندگی کرده و انس گرفتهاند، دوران نامزدی است.
طرفین با انس و همدلی و گذشت و ایثار، نادیده گرفتن ناملایمات و ناهماهنگی را تمرین میکنند. این دوران، بهترین زمان برای کنار گذاشتن خودخواهیهاست.
والدین نیز خود را برای دوری آنها آماده میکنند و مجالی برای برپایی مراسم و آماده کردن مقدمات مییابند.
دوران نامزدی، فرصت طلایی شناخت ماهیت و شخصیت واقعی فرد در یک فرآیند ارتباطی غیررسمی است. رفت وآمدها، خلوتها و تعاملات بیشتر، لایههای پنهان شخصیت فرد را بیش از بیش نمایان میسازد.
در این دوره تعارفات و احیاناً ظاهرسازی و نقشبازی کردنها، رنگ باخته و انتقاد و اعتراضها رخ مینمایاند.
شاید بهترین راه در کنار جمعبندی طرفین و خانوادههای آنها، استفاده از نظر مشاور برای امکان ادامه ارتباط است.
صیغه محرمیت یا نکاح موقت؟
در بسیاری از موارد بعد از خواستگاری، خانواده دختر با اجرای صیغه محرمیت تلاش میکنند روابط دختر و پسر در چارچوب شرع قرار گیرد، در حالی که این اصطلاح عرفی بوده و در قانون همان نکاح موقت نامیده میشود.
بسیاری از خانوادههای متشرع، بدون اطلاع از اثرات حقوقی محرمیت که در قانون همان نکاح موقت خوانده میشود، ناخواسته با مشکلاتی روبرو میشوند.
خانوادهها برای نکاح موقت، مبلغ ناچیزی برای مهریه تعیین میکنند که با پایان یافتن دوره محرمیت، طرفین میتوانند برای نکاح دائم اقدام کنند. مشکل از آنجا آغاز میشود که مرد به دلایلی با جاری شدن نکاح دائم مخالفت میکند.
با این امتناع، خانواده دختر متضرر شده و با دریافت مهریه ناچیز، دختر به خانه پدر برمیگردد. چه بسا در طول مدت نکاح موقت، زوجیت نیز واقع میشود.
شکل دوم این خسارت زمانی است که خانواده دختر با دریافت مهریه اصلی، با نکاح موقت موافقت میکند.
در این صورت نیز اگر دختر از نکاح دائم امتناع ورزد، ضرر متوجه مرد خواهد شد و در مقابل مدت محدود این نکاح موقت، مرد متقبل پرداخت مهریهای سنگین خواهد شد.
این شرایط احتمالی برای هر دو طرف نکاح قابل وقوع است و از نظر قانونی نیز نمیتوان هیچ یک را ملزم به نکاح دائم کرد؛ بنابراین خانوادهها باید بدانند صیغه محرمیت اصطلاح عرفی است در حالیکه قوانین نکاح موقت بر آن حاکم است و باید با تعهدات این نکاح و اثرات حقوقی آن آشنا باشند.
بایدها و نبایدهای دوران نامزدی با صیغه محرمیت
۱- دختر و پسر در دوران نامزدی این فرصت را خواهند داشت که بتوانند با یکدیگر ملاقات کرده، به گردش بروند و در این برنامهها کاملاً دیگر را بشناسند. وجود عشق در ازدواج مهم است، ولی عشق نباید طوری باشد که در ارزیابی طرف مقابل خدشه وارد کند.
۲-، چون معاشرتهای آنها از مشروعیت برخوردار است، در اجرای این برنامه از آرامش روانی بیشتری برخوردار خواهند بود و دغدغه و اضطراب گناه و عدم رعایت حدود شرعی را نخواهند داشت. حتی اگر خود دختر و پسر از نظر اعتقادی مقید به این حدود نباشند از نظر دیگران مورد شماتت و اعتراض قرار نخواهند گرفت.
بیشتر بدانید: همه چیز درباره قوانین " ازدواج موقت"
۳-، چون روابط آنان شرایط طبیعی دارد بهتر میتوانند همدیگر را بشناسند. امکان نقش بازی کردن در وضعیت غیرعادی بیشتر است. در صورت جاری شدن صیغه شرایط عادی است و افراد در شرایط عادی ماهیت خود را بهتر بروز میدهند.
۴- با این برنامه که از نظر شرع و عرف پذیرفته است معاشرت با اقوام و خویشان طرفین بیشتر انجام میگیرد و، چون خویشاوندان نزدیک در زندگی نقش دارند، شناخت آنان برای تصمیمگیری مناسب ضرورت دارد.
۵- موضوعی که لازم است در این معاشرتها مورد توجه خاص قرار گیرد آن است که حدود تعیین شده رعایت گردد و خانوادههای طرفین در انجام روابط نظارت قابل توجهی داشته باشند.
همه آنچه درباره دوران نامزدی و صیغه محرمیت باید بدانید + بایدها و نبایدها
۶- پسر و دختر در این روابط باید سعی کنند یکدیگر را بشناسند و با اخلاق و روحیات یکدیگر آشنا گردند.
هدف از این شناخت آن است که ببینند همسر مورد نظر خود را پیدا کردهاند یا خیر.
۷- یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه شود آن است که پسر و دختر بررسی کنند که تا چه اندازه به یکدیگر علاقه دارند و تحمیلی در کار نباشد. میزان محبت و علاقه در موفقیت ازدواج از اهمیت خاصی برخوردار است.
۸- اساس و تداوم ازدواج بر پایه محبت به یکدیگر استوار است. دختر و پسر که در مرحلهی نامزدی به سر میبرند باید از علاقه و محبت یکدیگر مطمئن شوند. عشق نیز دو نوع است؛ عشق شهوانی و عشق متعالی.
عشق شهوانی بر پایه جاذبههای جنسی و کششهای شهوانی استوار است و در عشق متعالی علاقه انسان و ارزشهای عالی تعلق میگیرد. در ازدواج موافق هر دو نوع عشق باهم وجود دارد. پسر و دختر نامزد شده نباید تنها تحت تاثیر عشق شهوانی قرار گیرند.
۹- در دوران نامزدی باید پسر و دختر به جایی برسند که احساس کنند علاقه و محبتی دوجانبه است. این که تحت تاثیر دیگران عقدی با علاقه یک طرفه یا کمرنگ انجام شود به امید این که بعداعلاقه به وجود میآید به جز فریب چیزی نیست که پسر و دختر باید به این موضوع توجه کنند.
۱۰- از جمله برنامههایی که در دوره نامزدی میتواند نقش مثبت و ارزنده داشته باشد ملاقاتهای متعدد صمیمانه، مسافرتهای کوتاه، هدیه دادن، شرکت مشترک در مجالس و محافل معنوی است. این برنامهها علاوه بر آنکه موجب تفاهم و صمیمیت بیشتر میشود به شناخت هرچه بیشتر طرفین کمک میکند.
۱۱- وجود عشق در ازدواج مهم است، ولی عشق نباید طوری باشد که در ارزیابی طرف مقابل خدشه وارد کند. فرد عاشق اگر تحت تاثیر عشق و صاعقههای جنسی عیوب و نکات منفی طرف مقابل خود را نبیند به علت عدم شناخت واقعی موفقیت در ازدواج احتمالی است و چه بسا ازدواجشان به شکست منجر شود.
دیدگاه تان را بنویسید