افزایش ۱۰ تا ۱۹ درصدی «شهریه» مهد‌های کودک تهران

کد خبر: 826527

خانواده‌های شاغل زیادی مجبور هستند که کودکان خود را به مهد‌های کودک بسپارند. خانواده‌هایی که اغلب آن‌ها از عهده هزینه‌های فعلی هم برنمی آیند و افزایش قیمت‌ها آن‌ها را با مشکلات متعددی روبرو خواهد کرد.

افزایش ۱۰ تا ۱۹ درصدی «شهریه» مهد‌های کودک تهران

خبرگزاری میزان: چند ماهی می‌شود که موضوع افزایش نرخ مهد‌های کودک در رسانه‌ها داغ شده است. درحالیکه پیشنهاد‌هایی مبنی بر افزایش قیمت‌ها قبل از سال جدید مطرح شده بود، اما هنوز با گذشت چندین ماه از سال، قیمت‌های نهایی اعلام نشده است. موضوعی که خانواده‌های زیادی را در شهر تهران سرگردان کرده و باعث شده تا برخی از مدیران مهد‌های کودک شروع به افزایش قیمت‌های خودسرانه کنند. با این حال، سازمان بهزیستی تهران معتقد است، مهد‌های کودک باید تا تصویب قیمت‌های نهایی منتظر بمانند و هرگونه افزایش قیمتی غیرمجاز تلقی می‌شود.

خانواده‌های شاغل زیادی مجبور هستند که کودکان خود را به مهد‌های کودک بسپارند. خانواده‌هایی که اغلب آن‌ها از عهده هزینه‌های فعلی هم برنمی آیند و افزایش قیمت‌ها آن‌ها را با مشکلات متعددی روبرو خواهد کرد. خانوم "حسینی"، یکی از والدین شاغلی است که برای رفتن به محل کار خود مجبور است، کودکان اش را به مهد کودک ببرد. او در گفتگو یا میزان اعلام کرد، امسال مهد کودک دخترانم ۲۰۰ هزار تومان شهریه آن‌ها را افزایش دادند، در صورتی که هزینه‌های نهایی توسط بهزیستی اعلام نشده است.

وی ادامه داد:" زمانیکه با بهزیستی تماس گرفتم از من خواستند تا آدرس مهد را به آن‌ها بدهم، اما این کار را نکردم، به این علت که می‌ترسم پس از اطلاع موضوع، مدیر متوجه شود که من ماجرا را به بهزیستی گزارش دادم. ما نمی‌توانیم هر روز به بهزیستی تماس بگیریم و تخلف‌ها را اطلاع دهیم چراکه کودکان ما در این مکان‌ها نگهداری می‌شوند و نمی‌توانیم ریسک کنیم. بنابراین، خود سازمان بهزیستی باید نظارت دائمی بر عملکرد آن‌ها داشته باشد. "

افزایش ۱۰ تا ۱۹ درصدی «شهریه» مهد‌های کودک تهران آنطور که چندی پیش "احمد خاکی"، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران اعلام کرد، سازمان بهزیستی هیچ گونه افزایش شهریه مهد‌های کودک را تصویب نکرده است، بنابراین، شهریه مهد‌های کودک باید همانند سال گذشته دریافت شود.

وی با اشاره به اینکه شهریه مهد‌های کودک در سال جاری تغییری پیدا نکرده است، گفت: افزایش شهریه در مهد‌های کودک تخلف است و در صورتی که خانواده با آن روبرو شدند موضوع را به سازمان بهزیستی اطلاع دهند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران، همچنین از پیشنهاد افزایش ۱۰ تا ۱۹ درصدی شهریه مهد‌های کودک و مراکز شبه خانواده در سال ۹۷ خبر داد و گفت: براساس جلساتی که با تعزیرات، کانون مهدها، وزارت صنعت و معدن و ... برگزار شده است و بر اساس نرخ تورم، نرخ شهریه جدید را به سازمان بهزیستی پیشنهاد دادیم و منتظر تایید و ابلاغ آن از سوی سازمان بهزیستی هستیم.

خاکی با اشاره به پیشنهاد افزایش ۱۰ تا ۱۹ درصدی شهریه مهد‌های کودک و مراکز شبه خانواده در استان تهران، گفت: پیشنهاد افزایش نرخ شهریه مهدکودک‌ها و مراکز شبه خانواده بر اساس منطقه جغرافیایی آن‌ها مطرح شده است و براساس مناطق مختلف در استان تهران، ۱۹، ۱۵ و ۱۰ درصد خواهد بود.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با بیان اینکه پیشنهاد سازمان بهزیستی برای افزایش نرخ شهریه این مراکز در منطقه شمیرانات ۱۹ درصد بوده است، افزود: البته نرخ‌های مذکور، پیشنهاد ما به سازمان بهزیستی بوده و هنوز تصویب نشده است. با این حال نرخ شهریه مهد‌های کودک و مراکز شبه خانواده در هر منطقه متفاوت خواهد بود و بر اساس آن‌ها سازمان بهزیستی نرخ سال آینده را در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهد کرد.

با مشکل صندلی‌های خالی در مهد‌های کودک مواجه هستیم

سید احمد رضا محمدیان، مدیر عامل کانون توسعه و همیاری مهد‌های کودک استان تهران نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه میزان با اشاره به اینکه در حقیقت پیشنهاد افزایش قیمت مهد‌های کودک استان تهران قبل از عید مطرح شد، گفت: در حال حاضر نیز پیشنهاد‌های لازم در این زمینه ارسال شده، اما با این وجود، هنوز قیمت‌های نهایی به تصویب نرسیده است.

رئیس انجمن صنفی موسسان مهد‌های کودک، ادامه داد: قیمت شهریه‌ها در استان تهران باید به طور میانگین، حداقل ۱۵ درصد افزایش یابد چرا که در سال جدید تنها حقوق پرسنل ۲۱ درصد افزایش قیمت داشته است. به طوریکه کسانی که در حال حاضر حقوق افرادی که در مهد‌های کودک مشغول به کار هستند بدون در نظر گرفتن مدرک و میزان اضافه کاری، ۲۱ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: در این شرایط، مدیران مهد‌های کودک ناچار هستند برای تامین این هزینه‌ها شهریه‌ها را افزایش دهند تا بتوانند هزینه‌های خود را تامین کنند.

محمدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر مهد‌های کودک چاره‌ای جز افزایش قیمت‌ها ندارند، ادامه داد: این درحالی است که این هزینه‌ها هنوز تصویب نشده و از نظر سازمان بهزیستی آن‌ها متخلف محسوب می‌شوند.

مدیر عامل کانون توسعه و همیاری مهد‌های کودک استان تهران افزود: البته ما مدیران مهد‌های کودک را درک می‌کنیم، چراکه افزایش قیمت‌ها باید در اردیبهشت ماه به تصویب نهایی می‌رسید و طولانی شدن این موضوع باعث آسیب جدی به مهد‌های کودک و سرگردانی خانواده‌ها می‌شود.

محمدیان با اشاره به لزوم تسریع تصویب افزایش شهریه‌های مهد‌های کودک در سال جدید، گفت: برخی از مهد‌های کودک هنوز شروع به افزایش قیمت‌ها نکردند و متضرر شدند و برخی به ناچار شهریه‌ها را اضافه کرده اند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکلی در زمینه تصویب قیمت نهایی وجود دارد، گفت: احتمال این موضوع زیاد است، چراکه اگر مشکلی نبود خیلی وقت پیش باید قیمت‌ها به تصویب می‌رسید. در هر صورت انتظار داریم، قیمت نهایی باید سریع‌تر اعلام شود. هر ساله براساس قانون، افزایش قیمت‌ها بر اساس نرخ تورم اعلام می‌شود، درحالیکه افزایش حقوق پرسنلی بالاتر از این نرخ است و به همین خاطر در این قانون باید بازنگری شود.

رییس انجمن صنفی موسسان مهد‌های کودک درباره تاثیر نرخ اجاره در مناطق مختلف شهر تهران بر میزان شهریه مهد کودک‌ها افزود: یکی از نکات دیگری که باید به آن توجه داشت، نرخ اجاره در مناطق مختلف شهر تهران است. در حال حاضر این میزان در مناطق مختلف تهران یکسان نیست که این موضوع باعث تفاوت قیمت در شهریه‌ها می‌شود.

محمدیان با اشاره به اینکه مهد‌های کودک خواستار تغییر عملکرد افزایش نرخ مهد‌های کودک هستند، گفت: آن‌ها می‌خواهند نرخ شهریه‌ها بر اساس هزینه تمام شده، اعلام شود. چراکه تعداد زیادی از آن‌ها به خاطر این موضوع درگیر مشکلات مالی هستند و ممکن است در آینده نزدیک حتی ورشکسته شوند. یکی دیگر از مسائلی که باعث بروز مشکلات مالی برای مهد‌های کودک شده است عدم حضور کودکان ۴ تا ۶ ساله در این مراکز است. به طوریکه در حال حاضر موسسات دیگری مانند، مراکز خلاقیت و سرای محلات و.. اقدام به جذب این کودکان می‌کنند و به همین خاطر مهد‌های کودک با مشکل صندلی‌های خالی مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون، تنها مرجع صدور مجوز مهد‌های کودک سازمان بهزیستی است، ادامه داد: مهد کودک، مکانی است که رشد و تحول کودکان در آن انجام می‌شود و به همین خاطر حضور کودکان در مراکزی که مجوز این سازمان را ندارند، غیرمجاز تلقی خواهد شد. اغلب این مراکز استاندار‌های لازم برای نگهداری کودکان را ندارند، چرا که در اغلب آن‌ها مربیان آموزش دیده و دارای تحصیلات مرتبط فعالیت نمی‌کنند که همین مساله باعث بروز مشکلات متعددی برای کودکان و خانواده‌های آن‌ها خواهد شد. یکی از مشکلات دیگر این موسسات عدم ارائه مفاهیم یکپارچه به کودکان است، به طوریکه در مطالب ارائه شده اغلب هیج وحدت و یکپارچگی‌ای وجود ندارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت