ریشه فرار مغزهای ایرانی از دید آیت الله مکارم شیرازی

کد خبر: 821700

یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه پرورش و تربیت در نظام آموزشی کشور کمرنگ است گفت: مغز فرزندان خود را پر از فرمول‌ها و مسائل علمی می‌کنیم، اما توجه به تربیت اخلاقی بسیار کمرنگ است.

ریشه فرار مغزهای ایرانی از دید آیت الله مکارم شیرازی

خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه پرورش و تربیت در نظام آموزشی کشور کمرنگ است گفت: مغز فرزندان خود را پر از فرمول‌ها و مسائل علمی می‌کنیم، اما توجه به تربیت اخلاقی بسیار کمرنگ است.

به گزارش به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی اظهار کرد: برای تربیت نسلی برومند و آبرومند که مایه پیشرفت جامعه باشد و در مواقع خطر، کشور و نظام را پشتیبانی کند، کانون‌هایی باید فعال شوند.

وی تصریح کرد: در بحث قبلی به نقش کانون خانواده در تربیت جوانان اشاره شد و در این بحث به نقش نظام آموزشی در این زمینه پرداخته می‌شود.

مرجع تقلید شیعیان افزود: نظام آموزشی کشور مسئولیت بسیار سنگینی برای تربیت جوانان دارد.

وی با اشاره به دعای حضرت ابراهیم در آیه ۱۲۹ سوره بقره «رَبَّنَا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِکَ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَیُزَکِّیهِمْ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ»، ابراز کرد: حضرت ابراهیم از خداوند تقاضا کرد که از دودمان ایشان امتی شایسته بوجود بیاید و از میان این امت، پیامبری از جنس خود آنان برانگیزد که آیات خدا را بخواند و آنان را تعلیم دهد و تزکیه کند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به آیه ۲ سوره جمعه «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ»، تصریح کرد: در این آیه اشاره شده که خداوند از میان جمعیت درس نخوانده و فاقد علم، رسولی از جنس خودشان برانگیخت که آیاتش را بخواند و تزکیه کند و پرورش دهد و افرادی شایسته تربیت کند.

وی افزود: این بزرگ‌ترین معجزه است که از میان امتی جاهل و درس نخوانده و فاقد علم، کسی برخیزد که هدفش «تعلیم و تربیت» و «آموزش و پرورش» باشد.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه تزکیه از ماده زکات است و زکات به مفهوم نمو است، گفت: خداوند در درون ذات انسان، استعداد‌هایی قرار داده و رسالت پیامبران این است که علوم و اخلاق را در انسان‌ها پرورش دهند.

آیت الله مکارم در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا در دعای حضرت ابراهیم، «آموزش بر پرورش» و در ابتدای سوره جمعه، «پرورش بر آموزش» مقدم شده است، اظهار کرد: این نکته یعنی آموزش و پرورش مثل دو بال هستند و هر دو بر هم تأثیر متقابل دارند و همسنگ هم هستند.

وی با تأکید بر اینکه پرورش و تربیت در نظام آموزشی ما بسیار کمرنگ است، تصریح کرد: مغز فرزندان خود را پر از فرمول‌ها و مسائل علمی می‌کنیم، اما تربیت اخلاقی بسیار کمرنگ است در حالی که اگر آموزش و پرورش همسنگ هم نباشند، به جایی نمی‌رسند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه همه دروس نظیر حساب، هندسه، تاریخ، جغرافیا، فیزیک و شیمی در کارنامه نمره خاص دارند، ابراز کرد: در انتهای کارنامه، یک نمره کمرنگی درباره اینکه آیا دانش آموز منظم بوده یا نبوده، به عنوان نمره انضباط می‌دهند؛ اینکه نمی‌شود سنگینی را به علم و دانش بدهیم و آخرش یک نمره انضباط بدهیم. ما در صورتی می‌توانیم به جایی برسیم که این نکات در نظام آموزشی ما همسنگ باشد.

آیت الله مکارم شیرازی، فرار مغز‌ها را یکی از مشکلات جامعه عنوان کرد و افزود: چرا مغز‌های مستعد فرار می‌کند و جوانانی که نخبه هستند، می‌روند نوکری خارجی را می‌کنند؛ برای اینکه ما علم آموختیم، اما ادب نیاموختیم.

وی خاطرنشان کرد: مغز‌های مستعد، پرورش یافته کشور هستند، اما به دلیل اینکه فقط علم آموختیم و در تربیت لازم اهتمام نداشتیم، خدمت به اهل وطن نمی‌کنند و بخاطر دلار بیشتر به بیگانگان خدمت می‌کنند؛ ان‌شاءالله این موضوعات با همت متفکران رفع شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت