کدام استان‌ها خطر کم آبی را پشت سر گذاشتند؟

کد خبر: 821104

مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: کم بارشی شدید کشور با وجود بارش‌های بهاره به ویژه در استان‌های مرکزی همچنان ادامه دارد.

کدام استان‌ها خطر کم آبی را پشت سر گذاشتند؟

خبرگزاری میزان:مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور گفت: کم بارشی شدید کشور با وجود بارش‌های بهاره به ویژه در استان‌های مرکزی همچنان ادامه دارد.

احد وظیفه با اشاره به کاهش بارش‌ها تا پایان خرداد ماه امسال گفت: گرچه بارش‌های فروردین و اردیبهشت توانست تا حدی میزان بارش دریافتی کشور را افزایش دهند، اما مشکل کمبود بارش در کشور حل نشده است؛ چون هنوز نسبت به میانگین بلند مدت ۳۷ درصد کمبود بارش داریم.

وی با بیان اینکه طی روز‌های گذشته بارش کشور در اغلب مناطق بسیار مناسب بوده و در تعدادی از استان‌ها حتی بارش‌ها بالاتری از حد نرمال نیز گزارش شده اند، افزود: با وجود ورود سامانه بارشی که از اواسط اردیبهشت ماه به کشور وارد شد این سامانه به طور کامل غرب، جنوب غرب و بخش‌هایی از مرکز کشور را در برگرفت و باعث افزایش میزان بارندگی‌ها و بالا بردن نرمال بارش به ویژه در استان‌های غربی و شمال غربی کشور شد.

وظیفه ادامه داد: متاسفانه با وجود افزایش بارش‌ها به ویژه در فروردین و اردیبهشت ماه، امسال استان‌های مرکزی از جمله، تهران، یزد، سمنان، اصفهان و قم و قزوین با کمبود آب همچنان دست به گریبان هستند؛ این درحالی است که افزایش بارندگی‌ها حد نرمال را در استان‌های غربی و شمال غربی به ویژه آذربایجان شرقی وغربی، کردستان و لرستان بالا برده و فعلا این استان‌ها خطر کم آبی را پشت سر گذاشته اند.

ایران همچنان در سال‌های کم بارش قرار دارد

مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ادامه داد: آمار مرکز ملی خشکسالی نشان می‌دهد که ایران همچنان در سال‌های کم بارش قرار دارد و به ویژه از پایان خرداد ماه، بارش‌ها به طرز چشمگیری در سطح کشور کاهش پیدا می‌کند و فقط شاهد بارش باران به صورت گذری در سواحل دریای خزر، استان هرمزگان وسیستان و بلوچستان هستیم.

کم بارشی شدید کشور با وجود بارش‌های بهاره /بارش‌های اخیر هیچ ربطی به باروری ابر‌ها ندارد/اسامی استان‌هایی که خطر کم آبی را پشت سر گذاشتند

وی با اشاره به اینکه بارش‌های بهاری علاوه بر کمک به افزایش منابع آبی تا حدودی جبران کمبود بارش‌های پاییز و زمستان را می‌کند، افزود: متاسفانه این بارش‌ها نمی‌توانند سطح ذخیره آب‌های زیرزمینی را افزایش دهند؛ افزایش سطح آب‌های زیرزمینی از محل بارش برف تأمین می‌شود که متأسفانه سال گذشته شاهد کاهش بارش برف بودیم.

افزایش بارش دریافتی در فصل بهار به معنای حل مشکل کمبود بارش در کشور نیست

این کارشناس هواشناسی ادامه داد: افزایش بارش دریافتی در فصل بهار به هیچ وجه این به این معنا نیست که مشکل کمبود بارش در کشور به‌طور کامل حل شده است، چون هنوز هم نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۷ درصد کمبود بارش داریم بنابراین واضح است که همچنان نگرانی‌ها نسبت به کم‌بارشی انباشته در کشور وجود داشته باشد و لازم است که نسبت به مدیریت صحیح منابع آبی کشور اقدام جدی انجام دهیم، چون ۳۷ درصد کمبود بارش نسبت به بلندمدت عدد کمی نیست.

وظیفه ادامه داد: با وجود بارش‌های فروردین و استمرار آن در اردیبهشت کمبود بارندگی در برخی از استان‌ها به ویژه یزد، فارس، سیستان وبلوچستان و خراسان جنوبی جبران نمی‌شود، اما این بارش‌ها در استان کرمانشاه، لرستان و چهار محال و بختیاری باعث جبران کم آبی و افزایش ذخایر زیر زمینی شده اند.

کم بارشی شدید کشور با وجود بارش‌های بهاره /بارش‌های اخیر هیچ ربطی به باروری ابر‌ها ندارد/اسامی استان‌هایی که خطر کم آبی را پشت سر گذاشتند

بارش‌های اخیر هیچ ربطی به باروری ابر‌ها ندارد

وی ادامه داد: بارش‌های اخیر هیچ ربطی به باروری ابر‌ها ندارد و هر سازمان یا نهادی که ادعای باروری ابر‌ها را دارد بدون پشتوانه علمی در این باره سخن گفته است.

وظیفه افزود: کشور ایران با مشکل خشکسالی مواجه است و با وجودبارش‌های زمستان ۹۶ و بارش‌های اخیر در فصل بهار صرفه جویی در مصرف آب در بخش‌های کشاورزی و صنعتی باید جدی گرفته شود و مردم نیز روش‌های بهینه مصرف آب را در پیش بگیرند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد