جزئیات تغییر روش پذیرش دانشآموز در مدارس سمپاد
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش پذیرش دانشآموز در پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان را از طریق سوابق تحصیلی، سنجش هوش و استعداد دانش آموختگان پایه ششم ابتدایی اعلام کرد.
خبرگزاری تسنیم: رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش پذیرش دانشآموز در پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان را از طریق سوابق تحصیلی، سنجش هوش و استعداد دانش آموختگان پایه ششم ابتدایی اعلام کرد.
عبدالرسول عمادی با اعلام رویکردهای وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: این وزارتخانه براساس مفاد سند تحول بنیادین و به منظور ایجاد نشاط و شادابی در مدارس و حذف عوامل آسیبزا و اضطراب آفرین با اتخاذ رویکرد جلوگیری از آزمونهای زاید، توسعه آزمونهای پیشرفت تحصیلی درپایههای دوره ابتدایی و به منظور دور نگه داشتن مدارس و دانش آموزان این دوره از هجوم کتابها و جزوات کمک آموزشی با توجه به این که دوره ابتدایی مهمترین دوره تحصیلی از جهت توجه به ساحتهای شش گانه تربیتی و تعلیم و تربیت متوازن مبتنی بر اهداف و ماموریتهای نظام آموزشی تصریح شده درسند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، برای پذیرش دانشآموز در پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان از طریق سنجش هوش و استعداد دانشآموزان پایه ششم ابتدایی و ملاحظات سوابق تحصیلی آنها در دهه سوم تیرماه اقدام به جذب دانشآموز در کلاسهای پایه هفتم این مدارس خواهد کرد.
وی افزود: این نظام پذیرش که شیوهنامه آن ظرف هفته آینده به ادارات کل استانها ابلاغ میشود از طریق سنجش هوش و استعداد داوطلبان و ملاحظه سوابق تحصیلی آنها بدون آزمونهای چند گزینهای آموزشی نسبت به غربالگری اقدام میکند و ظرفیت کلاسهای هفتم این مدارس نیز پس از سنجش و انتخاب صاحبان هوش و استعداد برتر و تعیین تعداد دانشآموزان واجد شرایط مشخص خواهد شد.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: این نظام پذیرش مبتی بر شناسایی دقیق استعداد و هوش دانشآموزان است و نیاز به شرکت در کلاسهای آموزشی یا مهارتهای تست زنی ندارد.
وی تاکید کرد: همان گونه که میدانیم مدارس نمونه دولتی از ابتدا با هدف تعلیم و تربیت ویژه دانش آموزان ممتاز مناطق محروم کشور تاسیس شد و برهمین اساس برای سال تحصیلی ۹۸- ۹۷ مدارس نمونه دولتی صرفا در مناطق محروم کشور اقدام به پذیرش دانشآموز در پایه هفتم خواهند کرد و روش پذیرش دانشآموز برای پایه هفتم مدارس نمونه دولتی نیز بدون آزمون خواهد بود.
عمادی در ادامه افزود: مدارس نمونه دولتی فعال موجود در شهرهای بزرگ نیز در پایههای هشتم و نهم برنامه آموزشی خود را به روال گذشته ادامه میدهند، اما برای پذیرش دانش آموز در پایه هفتم آنها آزمونی برگزار نخواهد شد.
رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش گفت: همان گونه که قبلا تاکید شده است مدارس غیردولتی نیز برای پذیرش دانشآموز در پایههای مختلف تحصیلی حق برگزاری آزمون ورودی نخواهند داشت و سازمان مدارس غیردولتی بر فرآیند جذب دانشآموز در این مدارس برای جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی نظارت خواهند کرد.
عمادی با اشاره به این نکته که دانشآموزان داوطلب ورود در پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان تا نهایی شدن نحوه پذیرش در این مدارس روال طبیعی ثبتنام در مدارس عادی دولتی یا غیردولتی مد نظر خود را طی کنند، اظهار داشت: در صورت موفقیت این دانشآموزان در فرایند پذیرش مدارس استعدادهای درخشان نسبت به ثبت نام و انتقال آنان به مدارس استعدادهای درخشان اقدام میشود و خانوادهها از این رهگذر متضرر نخواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید