آیا به جای انجام «حج» میتوان به فقرا «انفاق» کرد؟
شبههای قدیمی وجود دارد که چرا پول به جای آوردن "حج" به فقرا و نیازمندان داده نمیشود؟! در این مطلب به این مسئله پاسخ داده شده است.
خبرگزاری تسنیم: شبههای قدیمی وجود دارد که چرا پول به جای آوردن "حج" به فقرا و نیازمندان داده نمیشود؟! در این مطلب به این مسئله پاسخ داده شده است.
حجتالاسلام والمسلمین علی نظری منفرد با اشاره به آثار و برکات حج در زندگی انسان اظهار کرد: خداوند متعال برای انسان مستطیع بدنی، مالی و راهی، حج را یک بار واجب کرده و هیچ چیزی جای آن را پر نمیکند.
وی افزود: در روایت داریم فردی نتوانست به حج برود و پول حج را در راه خدا انفاق کرد، وقتی خبر به پیامبر گرامی اسلام (ص) رسید حضرت به او فرمودند: «اگر به اندازه کوه ابوقبیس که یک کوه بسیار بزرگ است در راه خدا طلا به فقرا بدهی جای حج را نمیگیرد» بنابراین معلوم میشود که حج تنها یک واجب فردی معمولی نیست.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در ادامه حج را همایش و کنگرهای بزرگ و بین المللی از جهان اسلام دانست و تأکید کرد: در منابع دینی وارد شده که مسلمانان در این کنگره بزرگ شاهد منافع هم خواهند بود و برای پیشبرد اهداف اسلام فکری میکنند.
وی با اشاره به شبهه قدیمی که پول حج باید به فقرا و نیازمندان داده شود، گفت: در سال، ۵ یا ۶ میلیون نفر از ایران تنها برای خوشگذرانی به خارج کشور میروند و چند صد میلیارد پول خرج میکنند، اما وقتی در سال حدود ۸۰ هزار نفر عازم خانه وحی میشوند تا با خدای خود عبادت کنند، این افراد انگشت خود را روی آنها را میگذارند و اعتراض میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین نظری منفرد تأکید کرد: هیچ کار واجب و مستحبی جای حج را نمیگیرد چرا که حج آثار و برکات زیادی در زندگی فردی و اجتماعی انسان به همراه دارد، همچنانکه در روایت داریم وقتی فردی به حج میرود، خداوند نوری در چهره او روشن میکند که تا چهار ماه میماند و تا وقتی گناه نکند پاک نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: شبهه ترک حج شایعه کسانی است که از دین و مسائل دینی آگاهی ندارند یا نسبت به روایات و آیات نادان هستند یا اینکه تعمد دارند و میخواهند این فریضه بزرگ الهی را زیر سؤال ببرند.
دیدگاه تان را بنویسید