خبرخوش بهزیستی برای زنان سرپرست خانوار
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه اعتیاد و طلاق به ترتیب دو آسیب مهم کشور است، گفت: تسهیلات ویژهای برای کمک به زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است.
خبرگزاری مهر: رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه اعتیاد و طلاق به ترتیب دو آسیب مهم کشور است، گفت: تسهیلات ویژهای برای کمک به زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است.
انوشیروان محسنی بندپی افزود: بخش زیادی از زنان سرپرست خانوار بعد از طلاق به چرخه حمایت بهزیستی اضافه میشوند به همین دلیل در سازمان بهزیستی برنامهها و طرحهای زیادی برای کاهش آمار طلاق و همچنین رسیدگی به وضعیت زندگی زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: باید نسبت به شناسایی این زنان که بعد از طلاق دچار مشکل میشوند، اقدامات لازم از سوی دستگاههای مرتبط انجام شود و همچنین در خصوص تحصیل، اشتغال و استعدادیابی، اقدامات لازم صورت گیرد.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، وزارت رفاه و معاونت زنان ریاست جمهوری اقداماتی در خصوص کاهش طلاق زنان سرپرست خانوار انجام میدهند و برنامهریزی برای جلوگیری از این آسیب اجتماعی در شورای عالی وزارت کشور، بر عهده آنها گذاشته شده است و ما مطالعات انجام شده و اطلاعات لازم در این زمینه را به آنها ارائه کردهایم.
بندپی در مورد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیز اظهار داشت: در این خصوص نسبت به تشکیل گروههای خودیار و همیار و شناسایی استعدادهای آنها اقدام کردهایم، به طوری که در حال حاضر ۱۲۰۰ گروه همیار و ۲۶۰۰ گروه خودیار از این زنان تشکیل شده است و در قالب گروههای ۱۵ تا ۱۷ نفره اشتغالزایی میکنند.
وی گفت: به این گروهها وامهای اشتغال فردی تا ۲۰ میلیون تومان داده میشود و همچنین به کارفرمایان در ازای اشتغال این افراد، تسهیلاتی ارائه میشود.
رئیس سازمان بهزیستی افزود:طلاق دومین آسیب اجتماعی در کشور شناخته شده است که بعد از اعتیاد قرار دارد و بر اساس مطالعات انجام شده، اعتیاد خود باعث افزایش طلاق، کودکآزاری، رها شدن کودکان کار و خیابان، فرار و ... میشود.
به گفته محسنی، بعد از طلاق، زندگی فرزندان و والدین از هم پاشیده و هر یک با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و در این مرحله نیاز به اقدامات روانشناسی و مداخلات بهنگام وجود دارد که با توجه به گستردگی این موضوع، باید نهادهای مرتبط همکاریهای لازم را انجام دهند.
وی به طرحی که به منظور کاهش طلاق انجام شده اشاره کرد و گفت: این طرح در برخی از استانها مانند یزد انجام شده و تا حدودی توانستهایم باعث کاهش آمار طلاق در استانها شویم. همچنین در دادگاههای خانواده نیز مشاوران سازمان حضور دارند که آنها نیز میتوانند در جلوگیری از بروز آسیب طلاق نقش داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید