پروندههای قدیمی در دست کارآگاهان خصوصی
نیروی انتظامی قصد دارد تا در اقدامی بیسابقه افسران بازنشسته خود را برای کمک در حل پروندههای خاک خورده به کار بگیرد.
روزنامه صبح نو: نیروی انتظامی قصد دارد تا در اقدامی بیسابقه افسران بازنشسته خود را برای کمک در حل پروندههای خاک خورده به کار بگیرد.
بر این اساس قرار است تا این افسران با عنوان کارآگاهان خصوصی به سراغ پروندههای نیمهتمامی بروند که مدتهاست بدون پاسخی روشن نیمهکاره رها ماندهاند.
زندگی شهرنشینی امروز، زمینه وقوع جرم را فراهم کرده است چراکه این زندگی منجر به عدم شناخت انسانها از یکدیگر شده و از طرف دیگر رشد تکنولوژی و اطلاعرسانی منجر شده تا انسانها از نداشتههای خود مطلع شوند و این نداشته را بهصورت یک نیاز تلقی کنند.
محدودیت منابع، تأمین نیاز بهصورت قانونی امکانپذیر نیست و انسان بهسوی کسب این نیازها از راه نادرست کشیده میشود. در زندگی شهرنشینی برای کاهش عدم شناخت، ابزار هویتی مانند کارت شناسایی را تعریف کردند و از آنجا که کلاهبردار با وجود این ابزار هویتی نمیتواند به اهداف خود برسد، دست به اقدامات خلاف قانون میزند. در چنین شرایطی شاید تشکیل کارآگاه خصوصی بهعنوان ابزاری جدید که متناسب با شرایط امروز جامعه و توانمندیهای پلیس، باید از آن برای پیشگیری از جرائم جعل و کلاهبرداری استفاده کرد.
سردار محمدرضا مقیمی، رییس پلیس آگاهی ناجا از پیگیری پلیس برای استفاده از کارآگاهان بازنشسته زبده برای پیجویی پروندههای معوق قدیمی خبر داد و در پاسخ به این سؤال که آیا امسال موضوع مجوز فعالیت کارآگاهان خصوصی به سرانجام خواهد رسید یا خیر گفت: با این وجود نمیتوانیم پیشبینی کنیم امسال این اتفاق رخ میدهد یا خیر.
وی ادامه داد: البته عنوان کارآگاه خصوصی عنوان قشنگی نیست، ولی بهدنبال آن هستیم تا برخی از کارآگاهان بازنشسته خود را برای پیگیری برخی پروندههای پلیسی بهکار گیریم. در این طرح با استفاده از برخی کارآگاهان بازنشسته و زبده پلیس آگاهی پروندههای معوق قدیمی، مورد پیگیری و پیجویی قرار خواهد گرفت. به گفته مقیمی، پلیس از بهکارگیری این کارآگاهان برای پیگیری برخی پروندههای پلیسی استقبال میکند.
تحلیل نکردن موضوعات اجتماعی و اینکه پلیس پس از وقوع جرم، اقدامات خود را آغاز کند منجر به کشف نشدن پیشدستانه جرائم میشود؛ بنابراین لازم است که پلیس قبل از وقوع جرم اقدامات خود را آغاز کند و نگاه پلیس به جرم نگاه پیشگیرانه باشد. راهاندازی دفاتر کارآگاه خصوصی در کشور مدتهاست که بهصورت مؤسسات خصوصی آغاز شده، اما باید هدف آنها قبل کشف جرمی مشاوره به مردم درباره پیشگیری از جرائم باشد چراکه پلیس با دادن هشدار از انواع جرائم به جامعه و از طرف دیگر ارائه نکردن راهکار به آنان، منجر به ایجاد احساس ناامنی خواهد شد.
ارائه مشاوره به مردم با استفاده از کارآگاهان شاغل و بهویژه بازنشسته که مملو از تجارباند، منجر به کاهش تعداد پروندهها خواهد شد. تا پیش از این موضوع فعالیت کارآگاهان خصوصی در ایران هیچگاه تا این اندازه جدی نشده بود، موضوعی که با محقق شدن آن و بهکارگیری کارآگاهان زبده و بازنشسته پلیس میتوان امیدوار بود که حل معمای برخی پرونده پلیسی قدیمی و به سرانجام رسیدن پروندههای معوق بهتر و سریعتر انجام شود. موضوعی که نهایی شدنش کمک زیادی به پلیس آگاهی خواهد کرد. پیشتر و در دی سال۹۰ نیز سردار سیدحسن بتولی، رییس پلیس وقت آگاهی ناجا با تأکید بر راهاندازی دفاتر کارآگاهان خصوصی، نخستین هدف در تشکیل این دفاتر را مشاوره به مردم دانسته بود و با اشاره به تجارب کارآگاهان بازنشسته، این دفاتر را راهی برای آشنایی بیشتر پلیس با آخرین روشها و شگردهای کلاهبرداری عنوان و با تاکید بر خدمترسانی بهتر به سازمانهای دیگر از جمله بیمهها با بهرهمندی از توان کارآگاهان خصوصی خاطرنشان کرده بود: تشکیل کارآگاه خصوصی ابزار جدیدی است که متناسب با شرایط امروز جامعه و توانمندیهای پلیس، باید از آن در جهت پیشگیری از جرائم استفاده کرد.
دیدگاه تان را بنویسید