ثبت احوال: پسران در تولد از دختران سبقت گرفتند
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور آخرین آمار از میزان ولادت، فوت، ازدواج و طلاق ایرانیان را در سال ۹۶ اعلام کرد.
خبرگزاری فارس: سیفالله ابوترابی در نشست خبری گفت: براساس آخرین آمار اطلاعاتی از میزان ولادت ایرانیان در سال گذشته یک میلیون و ۴۸۷ هزار و ۹۰۸ نفر متولد شدهاند که در این میان ۷۶۶ هزار و ۱۳۹ نفر پسر و ۷۲۱ هزار و ۷۶۹ مورد دختر بوده است.
وی با اشاره به اینکه به ازای تولد هر ۱۰۰ دختر ۱۰۱.۶ پسر متولد شده، گفت: ۷۷ درصد ولادتها در شهرها و ۲۳ درصد ولادتها در روستاها ثبت شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: ۱۸.۸ درصد میزان عمومی ولادت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر در کشور است.
ابوترابی در مورد میزان فوت شدگان در سال گذشته گفت: ۳۷۶ هزار و ۸۰۸ نفر فوت شدهاند که در این میان ۲۰۹ هزار و ۴۸۱ نفر مرد و ۱۶۴ هزار و ۹۶۶ نفر زن بوده است و نسبت فوت مرد به زن ۱۰۰ زن و ۱۲۷ نفر مرد بوده است. این آمار برای ساکنین شهر ۷۳.۸ درصد و در روستاها ۲۶.۲ درصد بوده است.
ابوترابی به علت اول مرگ و میر در ایرانیان را بیماری قلبی و عروقی با ۳۹.۱ درصد، بیماری دستگاه تنفسی با ۹.۳ درصد و سرطانها و تومورها ۱۰.۵ درصد گزارش شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درمورد آمار ازدواج و طلاق گفت: این آمار به دست آمده در سال گذشته تا ۱۵ اردیبهشت ۹۷ است به این ترتیب آمار ازدواج ۶۰۵ هزار و ۴۰۴ مورد و طلاق ۱۷۶ هزار و ۹۲۴ مورد ثبت شده است.
وی افزود: میانگین سن مردان در اولین ازدواج ۲۷.۳ سال و در زنان ۲۲.۸ سال است. میانگین سن مردان در طلاقهای ثبت شده ۳۶.۵ سال و برای زنان ۳۱.۶ سال بوده است.
وی با اشاره به اینکه میزان عمومی ازدواج به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت ۷.۶ نفر است، گفت: استانهای خراسان شمالی، اردبیل، کردستان، لرستان، خوزستان بوده است و کمترین ازدواج در استانهای سمنان، البرز، تهران، بوشهر و اصفهان است.
ابوترابی در مورد میزان عمومی طلاق نیز گفت: ۲.۲ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت ثبت شده و ۵ استانی که بیشترین طلاق را دارند تهران، کرمانشاه، کردستان، قم و گیلان است و کمترین طلاق در استانهای سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی و هرمزگان ثبت شده است.
وی در مورد آخرین وضعیت صدور کارت هوشمند ملی گفت: در سال گذشته از ابتدای آغاز طرح صدور کارت هوشمند ملی تا اسفندماه ۴۳ میلیون و ۷۴۹ هزار و ۹۵۸ نفر پیشثبتنام را انجام دادهاند، ۴۲ میلیون و ۳۱۸ هزار و ۷۰۴ نفر تکمیل ظرفیت انجام داده و برای ۳۹ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۲۹ نفر کارت ملی هوشمند صادر و ارسال شده است و در واقع ۳۶ میلیون و ۷۳۱ هزار و ۸۳۱ نفر کارت خود را دریافت کردهاند.
وی در مورد فرصت باقی مانده برای ثبت نام کارت هوشمند ملی گفت: با توجه به اینکه ۱۱ میلیون نفر در ماههای پایانی سال پیشثبتنام انجام دادهاند و مراجعه بالای متقاضیان را شاهد بودیم پیشنهاد دادیم که تا پایان سال ثبتنام تمدید شود.
ابوترابی گفت: امیدواریم در سال ۹۷ این پروژه را به اتمام برسانیم البته به شرط آنکه سازمان برنامه و بودجه به ما کمک کند و نیازهای مالی ما برطرف شود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در مورد تغییر نام و نام خانوادگی ایرانیان گفت: در سال گذشته بیش از ۲۳۰ هزار نفر از مردم نام خود را تغییر دادهاند، ۱۴۶۸ متقاضی داشتهایم که نامهای جدید و خارج از سامانه میخواستند که ۱۱۱۶ مورد تائید و ۳۰۲ نام رد شد و ۱۱۲ هزار و ۴۰۲ مورد نام خانوادگی خود را تغییر دادهاند.
وی با اشاره به اینکه ۵۱۰ ایستگاه سیار برای صدور کارت هوشمند ملی راهاندازی شده است، گفت: این ایستگاهها برای افرادی که در مراکز نگهداری سالمندان، معلولان و جانبازان و افرادی که قادر به حرکت نیستند فرستاده میشوند.
وی در رابطه با هزینه کارت هوشمند ملی گفت: اگر این پروژه به اتمام برسد بخش عمدهای از مشکلات نظام حل خواهد شد چرا که به صورت هوشمندانه و با یک کد احراز هویت میسر، اما این مشروط به این است که اعتباراتمان تأمین شود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی هستند که هنوز کارت خود را نگرفتهاند.
وی در مورد هزینهای که مردم بابت کارت باید بپردازند گفت: ۲۰ هزار تومان به حساب خزانه، ۹ هزار تومان برای تکمیل پرونده و تصویربرداری و ۲ هزار تومان برای تحویل کارت است که در مجموع ۳۱ هزار تومان میشود.
وی همچنین در مورد گواهی ولادت اتباع بیگانه گفت: این گواهیها صادر میشود و هرکسی که مدعی است ایرانی است و فاقد مدارک هویتی هستند میتوانند به فرمانداری مراجعه و تقاضای تشکیل پرونده بدهند این در حالیست که ۹۹ درصد ولادتها را ما ثبت میکنیم.
وی گفت: برای ۱۱۵ میلیون ایرانی زنده و فوت شده شماره ملی اختصاص دادهایم.
وی در مورد حذف کپی شناسنامه نیز گفت: این طرح در ۳ استان سمنان، قم و خوزستان به صورت پایلوت اجرا شده و اکنون از نظر سخت افزاری آمادگی این را داریم که تا پایان سال در استانهای دیگر هم آن را اجرا کنیم.
وی در پایان گفت: ۲۰۰ هزار نقطه به صورت آنلاین فعال است و ۱۲۰ نهاد و وزارتخانه با ما تفاهمنامه دارند تا احراز هویت را از طریق سامانه ثبت احوال انجام دهند.
دیدگاه تان را بنویسید