زنگ هشدار سوءمصرف الکل ازمیان روانگردان‌ها به صدا درآمد

کد خبر: 812318

معاون مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی گفت: در طرح شیوع شناسی اعتیاد مشخص شد که مصرف الکل در میان مواد روان‌گردان بیشترین شیوع مصرف را پیدا کرده و متاسفانه اغلب معتادان به طور همزمان الکل هم مصرف کرده‌اند.

زنگ هشدار سوءمصرف الکل ازمیان روانگردان‌ها به صدا درآمد

خبرگزاری فارس: معاون مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی گفت: در طرح شیوع شناسی اعتیاد مشخص شد که مصرف الکل در میان مواد روان‌گردان بیشترین شیوع مصرف را پیدا کرده و متاسفانه اغلب معتادان به طور همزمان الکل هم مصرف کرده‌اند.

فرید براتی در رابطه با شیوع مصرف الکل در کشور، گفت: مصرف الکل در جامعه بالا رفته البته تاکنون طرحی برای شناسایی و شیو‌ع‌شناسی مصرف الکل به تنهایی انجام نشده است.

وی ادامه داد: در طرح شیوع‌شناسی اعتیاد که از ۵۳ میلیون نفر افراد بین ۱۵ تا ۶۴ سال کشور انجام شده آماری از مصرف مشروبات الکلی به دست آمده است.

براتی گفت: در این طرح شیوع‌شناسی نشان می‌دهد مصرف الکل در میان مواد روان‌گردان بیشترین شیوع مصرف حدود ۱۶ تا ۱۹ درصد را دارد.

معاون مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی با تأکید بر انجام برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه برای کاهش مصرف الکل در جامعه، گفت: با وزارت کشور برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده ایم و به این ترتیب کارزار پیشگیری از مصرف الکل را می‌خواهیم راه‌اندازی کنیم.

وی در مورد اثربخشی چنین طرح‌هایی گفت: ممکن است اثرگذاری این طرح را خیلی سریع نبینیم، اما به دنبال تغییر نگرش در جامعه هستیم، اما اقدامی که با مصرف شیشه انجام گرفت.

براتی گفت: در طرح شیوع‌شناسی اعتیاد مشخص شد که متأسفانه مصرف‌کنندگان ماده مخدر گُل به طور همزمان مصرف قلیان، سیگار، مواد محرک و مشروبات الکلی را تجربه می‌کنند به طوری که ۸۰ درصد مصرف‌کنندگان گل مصرف همزمان مشروبات الکلی را هم داشته‌اند.

معاون مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی ادامه داد: در پیمایش اخیر مصرف سیگار، قلیان، الکل، داروی بدون تجویز پزشک که قدرت اعتیادآوری دارند، مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در سه گروه مواد مخدر، مواد صنعتی و خانواده حشیش مورد سنجش قرار گرفته و میزان مصرف آن به دست آمده است.

وی گفت: آنچه نگران‌کننده است افزایش روند چندمصرفی مواد است به طوری که دراین پیمایش مشخص شد بسیاری از معتادان تنها یک ماده مخدر یا محرک را مصرف نمی‌کنند و گاهاً تا مصرف سه ماده را با هم اعلام کرده‌اند و حتی مصرف همزمان مواد مخدر، محرک و الکل که از سه خانواده متفاوت هستند همزمان دیده شده است.

براتی ادامه داد: با وجود اینکه مصرف الکل دارای محدودیت‌هایی در کشور از نظر قانونی و شرعی دارد، اما الکل‌های دست‌ساز در کشور وجود دارد به همین دلیل میزان مصرف الکل و نوع مصرف آن به طوری است که نمی‌توانیم به طور دقیق اعلام کنیم تا چه میزان مصرف الکل در جامعه خطرزا شده است.

معاون مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی افزود: میزان مصرف الکل به طور کلی در کشور نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است هر چند که انتظار این میزان مصرف و شیوع را نیز در میان جامعه نداشتیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت