مرسدس بنز؛ رشوه یک موسسه کنکور برای مدیران مدارس

کد خبر: 759771

معان آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه صرفا ۱۲ درصدظرفیت دوره‌های روزانه دانشگاه‌ها از طریق سوابق تحصیلی تکمیل می‌شود، گفت: باید بررسی شود که آیا کنکور حذف شدنی است.

مرسدس بنز؛ رشوه یک موسسه کنکور برای مدیران مدارس

خبرگزاری تسنیم: قانون حذف کنکور سال 86 به تصویب رسید و قرار شد سال نخست برنامه پنجم توسعه اجرا شود اما تا کنکون اجرا نشده و کنکور همچنان پابرجاست از سوی دیگر سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور تاثیرگذار شده است البته طبق اعلام مسئولان سازمان سنجش، کنکور برای رشته‌های پرطرفدار حذف نخواهد شد.

این در شرایطی است که کنکور جریان آموزشی حاکم بر مدارس را جهت داده و معلمان کتاب‌های کمک آموزشی را برای خرید به دانش‌آموزان توصیه می‌کنند.گردش مالی 845 آموزشگاه آزاد فقط در تهران سالانه 500 میلیارد تومان است، موسسات کنکور وارد مدارس شده و اقدام به برگزاری آزمون برای دانش‌آموزان کنکوری می‌کنند و سوالی که هنوز بی پاسخ مانده، چرایی ورود موسسات خصوصی به دوره ابتدایی و درگیر کردن دانش‌آموزان با آزمون و تست است و باید به این سوال پاسخ روشنی داده شود، ورود موسسات خصوصی و برگزاری آزمون در مدارس ابتدایی چه سودی را برای دانش‌آموزان دارد؟

در هفته‌های گذشته نیز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی کنکور را نقد و عنوان کرد:‌ کنکور معضل جدیدی را در کشور ایجاد کرده است لذا باید اختیاراتی به دانشگاه‌ها داده شود تا بتوانند افراد فاضل را انتخاب کنند، زمانی تصویب کردیم کنکور برداشته شود اما سازوکار آن در وزارتخانه‌ها سامان نیافت؛ اگر آقای نهاوندیان بانی شوند و بروند سازمان سنجش را منحل کنند این مسئله حل می‌شود، تا آنها هستند نمی‌توانند بگذارند این مشکل حل شود.

فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد نیز درباره حذف کنکور گفت: یکی از پیشنهادهای دانشگاه آزاد این است که به جای برگزاری یک کنکور در سال و وارد کردن استرس به خانواده‌ها چند بار در سال امتحان بگیریم و بالاترین نمره فرد ملاک پذیرش باشد اما چرا این اتفاق نمی‌افتد؟همچنین یک لولا میان نظام پرورشی و آموزش عالی کشور وجود دارد که بر این اساس 8 هزار میلیارد تومان گردش مالی کنکور است، کلاس‌های کنکور و برگزاری آزمون و مسائل این‌چنینی دارای 8 هزار میلیارد تومان گردش مالی است که افرادی اجازه نمی‌دهند، کنکور حذف شود.

در همین رابطه علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره حذف کنکور عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش سال‌ها به دنبال این بود تا سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در ورود به کنکور تاثیرگذار باشد و قانون حذف کنکور به پذیرش دانشجو تبدیل شده است و در اینباره وزارت آموزش و پرورش وظایف خود را به خوبی انجام داده و در متن قانون امده است در سال اول سهم سوابق تحصیلی 25 درصد باشد و به تدریج 85 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها از طریق سوابق تحصیلی تکمیل شود و هم اکنون سوابق تحصیلی سهم 30 درصدی در پذیرش کنکور دارد و در کنکور 95 سابقه تحصیلی از تاثیر قطعی به تاثیر مثبت تغییر پیدا کرد و در کنکور 96 نیز بدین شرح بود و در آموزش و پرورش درخواست ما تاثیر قطعی بود و می‌خواهیم تاثیر این سوابق در رشته‌های روزانه دولتی افزایش پیدا کند. هم اکنون 85 درصد ظرفیت دانشگاه‌های آزاد, پیام نور و غیردولتی با سوابق تحصیلی تکمیل می‌شود که این ظرفیت در دوره روزانه 12 درصد است.

وی ادامه داد: اگر شورای پذیرش مصوب کند به جای 4 درس به 8 درس نیاز داریم و سوابق تحصیلی در سایر پایه‌ها نیاز است آن را اجرا می‌کنیم و دشواری سنجی سوالات را 4 سال است که اجرایی کرده‌ایم و گزارش عملکرد هر استان را ارائه می‌کنیم. اقدام جدید دیگر تصحیح مکانیزه برگه‌های امتحانات نهایی است تا با روش کدگذاری پاسخ‌ها از سیستم ماشینی استفاده کنیم و برای حوزه‌های اجرا تدابیری اتخاذ شده است که در هر حوزه زمان بازگشایی پاکت‌های سوالات مشخص و فرصتی برای بازگشایی سوالات قبل از امتحانات نباشد چرا که سال گذشته یک ربع قبل از برگزاری امتحانات سوالات منتشر شد.

اولین گام حذف کنکور

زرافشان درباره حذف کنکور گفت: اگر قرار باشد کنکور حذف شود اولین گام باید تغییر قانون توسط نمایندگان مجلس باشد و الان سه روش سابقه تحصیلی, سابقه تحصیلی وآزمون عمومی و سابقه تصحیلی, کنکور عمومی و کنکور تخصصی برای رشته‌هایی که داوطلبان آنها زیاد است مطرح شده و قرار است کارگروهی برای بازنگری در قانون فعلی ایجاد شود که آیا کنکور حذف شدنی است یا خیر همچنین سازمان سنجش موافق حذف کنکور نیست.

وی افزود: این پاسخ مطرح است که آیا ضروت دارد تمام دروس نهایی برگزار شود. باید بگویم این کار باید زمانی انجام شود که بخواهیم سهم سوابق تحصیلی را از 85 درصد را افزایش داده و به سمت کد رشته‌های پرطرفدار برویم. یکی از لوازم تحقق آن این است که سازمان سنجش هر سال تعرفه‌ای بابت کنکور دریافت می‌کند و این تعرفه باید به وزارت آموزش و پرورش تعلق گیرد.

زرافشان افزود: در سال‌های اخیر یکی از موسات کنکور حاضر شده بود 25 دستگاه بنز به مدیران آموزش و پرورش بدهد که با آنها قرار داد ببندند و هزینه تبلیغات برخی از این موسسات 7 میلیارد تومان است و با حل کردن موضوع کنکور باید مانع فعالیت این موسسات شد در غیراین صورت این روش ادامه می‌یابد در برخی کشورها مانند کره که کنکور مفصلی دارند دانش‌آموزان هر روز بعد از مدرسه مانند ایران به آموزشگاه خصوصی می‌روند و باید تدابیر ی اتخاذ کرد که مانع این روند شد ورود موسسات کنکور به مدارس در برخی موارد با اعتراضات همراه می شود و کنکور یک پدیده پیچیده است و نباید نگاه ساده به آن داشت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت