کدام استان رکورددار زندانی مهریه است؟

کد خبر: 751782

مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: محکومان مهریه بر خلاف بسیاری از محکومان مالی فاقد نیات مجرمانه هستند و حذف حبس از مجازات متعهدین این دین می‌تواند پرونده‌های قضایی را در این حوزه کاهش دهد.

کدام استان رکورددار زندانی مهریه است؟

خبرگزاری فارس: سید اسدالله جولایی با اعلام آمار 2 هزار و 496 نفری زندانیان مهریه گفت: محکومان مهریه بر خلاف بسیاری از محکومان مالی فاقد نیات مجرمانه هستند لذا حذف حبس از مجازات متعهدین این دین می‌تواند ضمن حبس‌زدایی از زندان‌ها تا میزان قابل توجهی پرونده‌های قضایی را در این حوزه کاهش دهد.

جولایی با اشاره به هزینه‌های بالای قضایی، بهداشتی و مراقبتی از هر زندانی گفت: در برنامه ششم توسعه لایحه‌ای وجود داشت که در مطالبه مهریه از سوی زنان موضوعات ارزشمندی را پیگیری می‌کرد، البته چون به نظر نهایی نرسیده نمی‌توانیم در مورد آن بیش از این صحبت کنیم اما یکی از موضوعات مهم در آن لایحه، نحوه مراجعه زنان برای مطالبه مهریه از طریق اجراییات ثبت بود که اگر این مهم با نظارت دقیق محقق می‌شد دیگر نه خانمی برای توسل به حقوقش متوسل به مجازات زندان‌ می‌شد و نه ارزش معنوی مهریه در سراشیبی سقوط قرار می‌گرفت.

مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: در شرایط فعلی به نظر می‌رسد تمرکز روی مجازات‌های جایگزین می‌تواند ضمن کاهش جمعیت زندان‌ها، جنبه پیشگیرانه را طبق سیاست‌های دستگاه قضا عملی کند.

وی تاکید کرد: از آنجا که مهریه یک قرارداد کاملا مالی است که فقط جنبه اقتصادی ندارد هیچ مرجع رسمی و حتی قضایی نمی‌تواند رعایت شرایط محدودکننده را در یک قرارداد خصوصی بین دو نفر انتظار داشته باشد، قانون تنها می‌تواند برای مصلحت عموم اگر این توافق‌ها خلاف نظم و عرف همگانی بود و خسارتی را بر جمع یا کسی به ناروا تحمیل می‌کرد طبق ضابطه در قالب مقررات بازدارنده آن را اعمال کند.

جولایی گفت: از اسفند سال 90 که ماده 24 قانون حمایت از خانواده که با موضوعیت مهریه مورد بررسی نمایندگان مجلس قرار گرفت تا به امروز شش سال می گذرد اما دغدغه‌ها همچنان همان هستند که بودند. 110 سکه بهار آزادی گرچه آن زمان به عنوان مهریه ملی در خانه ملت تصویب شد اما هنوز هم افرادی هستند که تمکن مالی پرداخت این میزانِ به اصطلاح به اعتدال رسیده را ندارند و در روند احضار و آمد و رفت‌های خود به دادگاه باز هم روانه زندان می‌شوند.

وی تأکید کرد:‌ سال 94 تعداد زندانیان مهریه 1800 نفر بود و سال پیش نزدیک به 2 هزار نفر، امروز هم شاهدیم که به دلیل کم کاری نهادهایی متولی به 2500 محبوس رسیده است.

جولایی با تشریح نحوه حمایت ستاد دیه از مددجویان مهریه تصریح کرد: ستاد دیه به زندانیان تنگدست مهریه در صورت احراز ناتوانی مالی و آبرومندی آن‌ها تنها در اعطای تسهیلات مربوط به پیش قسط اعسار پذیرفته شده‌شان کمک می‌کند، آن هم در قالب وام‌های بدون سود و با بازپرداخت‌های طولانی، یعنی ابتدا قاضی پرونده باید حکم اعسار این افراد را صادر کند تا در وهله بعدی طبق قانون در پرداخت خمس مبلغ تقسیط شده، ستاد دیه حامی آن‌ها باشد.

وی ادامه داد: در مورد مهریه باید گفت سقف تسهیلات هم رقمی معادل 50 میلیون تومان است که با اقساط 140 تا 200 ماهه با لحظ موقعیت اجتماعی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد. این یعنی بدهکار مهریه دست کم 11 سال و حداکثر 16 سال و شش ماه باید قسط پرداخت کند، تازه اگر بعد از آزادی توفیق داشته باشد تا شغلی پیدا کند.

مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به ثبت مهریه‌های خارج از عرف از سوی برخی جوانان گفت: دوره زندانی شدن بابت قبول حلّه‌ یمانی، سفر به 40 پایتخت جهان یا گرفتن عکس سلفی با ستارگان مشهور هالیوودی به عنوان مهریه خوشبختانه سر آمده اما امروز باز شاهد این هستیم که جوانی بدون احتساب پول توی جیبش بلندپروازی کرده و تعیین مهریه را به خانواده بی‌حساب زوجه می‌سپارد.

وی اضافه کرد: طبق آخرین آمارها که مربوط به هفته گذشته است، هم اکنون استان فارس با 243 زندانی فقط مهریه (یعنی با کسر تعداد مددجویان نفقه) بیشترین آمار زندانیان مهریه را به خود اختصاص داده و گیلان با 180 محکوم و مازندران و اصفهان هم هرکدام به طور مشترک با 178 مددجو در مرتبه بعدی بیشترین‌ها قرار دارند. جولایی تصریح کرد: استان‌هایی همچون خراسان جنوبی و کرمان هم هرچند مددجویان جرایم غیرعمد زیادی ندارد اما متاسفانه نسبت به خیلی از استان‌ها در نوع جرایم ارتکابی، این دسته از زندانیان، بیشترین درصد محکومان غیرعمد استان خود را شامل می‌شوند.

مدیرعامل ستاددیه کشور بیان کرد: در بین استان‌های کشور، سمنان و خراسان شمالی هر کدام با 18 زندانی کمترین و در رتبه‌های بعدی ایلام با 34 و خراسان جنوبی با 36 زندانی مهریه قرار دارند. جالب است طبق فرمایش رییس مکتب جعفری مهریه حضرت زهرا (س) حداکثر 500 درهم است که در زمان پیدایش اسلام هر 10 درهم معادل یک دینار (طلا) ارزش داشته است. لذا اگر معادل امروزی مهریه دخت نبوت را اگر بخواهیم تعیین کنیم باید بگوییم صداق ایشان 50 دینار یا به قیمت بازار 21 سکه بهار آزادی است.

وی با اشاره به اخبارهایی در مورد نسبت ازدواج به طلاق گفت: اعدادی که آمارهای رسمی نیز آن را تایید می‌کنند این است که متاسفانه امروز از هر 4 ازدواج یک مورد منتهی به متارکه می‌شود. معضلی که هرگز زیبنده اقتدار معنوی جمهوری اسلامی ایران نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت