سردرگمی زائران اربعین با اطلاعیه نادرست سازمان حج
در حالی که تمامی سازمانها و مبادی قانونی به زائران اربعین حسینی یادآور میشوند که برای شرکت در مراسم اربعین حسینی باید اعتبار گذرنامه آنها بیش از شش ماه باشد، اطلاعیه نادرست سازمان حج و زیارت مبنی بر کافی بودن اعتبار سه ماهه گذرنامه موجب سردرگمی زائران در مرزهای خروجی کشور شد.
خبرگزاری فارس: در حالی که فقط 12 روز به مراسم اربعین حسینی باقی مانده و زائران مشتاق در حال عزیمت برای شرکت در مراسم راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی هستند، اطلاعرسانیهای غیرواقع و نادرست باعث شده تا جمعی از دوستداران این مراسم بزرگ معنوی از ادامه سفر بازبماندند.
قضیه از آنجا شروع شد که برای خروج زائران از مرزهای کشور و شرکت در مراسم راهپیمایی حسینی، اجازه خروج از مرز با داشتن گذرنامه، ویزا و مستندات قانونی اعلام شد.
براین اساس، پلیس در اطلاعیهای به زائران توصیه کرد که برای خروج از کشور با گذرنامه معتبر که حداقل شش ماه دارای اعتبار باشد اقدام کرده و اگر گذرنامهشان معتبر نیست به هیچ عنوان به مبادی مرزی مراجعه نکنند.
سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی نیز کمی پیشتر به زائران توصیه کرده بود که حتماً گذرنامه معتبر همراه داشته و دقت کنند که گذرنامهشان کمتر از شش ماه اعتبار نداشته باشد و حتماً در مدت زمان باقیمانده نسبت به تمدید اعتبار آن اقدام کنند.
سردار منتظرالمهدی سخنگوی ناجا نیز بر داشتن گذرنامه معتبر حداقل با شش ماه اعتبار تأکید کرد و شرط لازم برای خروج از کشور و شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین را منوط به داشتن گذرنامه معتبر و ویزا دانست.
این اطلاعرسانیهای صحیح و دقیق، ادامه و استمرار داشت تا آنجا که در یک بیانیه نادرست که از سوی سازمان حج و زیارت در تاریخ 17 مهر 96 منتشر شد آمده است: « برای رفاه حال زائران حسینی ایام اربعین، مذاکراتی میان مسئولان ستاد اربعین جمهوری اسلامی ایران و مسئولین عراق صورت گرفت که طی مذاکرات مقرر شد که حداقل اعتبار گذرنامه برای دریافت ویزای اربعین به جای 6 ماه، 3 ماه در نظر گرفته شود».
این اظهارنظر نادرست در حالی که تمام مسئولان ذیربط بر این تأکید دارند که گذرنامه حداقل باید شش ماه اعتبار داشته باشد، باعث شده که جمعی از عاشقان آقا اباعبداللهالحسین(ع) به این بیانیه بسنده کرده و هماکنون در نقاط مرزی کشور دچار مشکل شوند؛ مشکل خروج از کشور که با خبرگزاری فارس در میان گذاشتهاند.
پیگیریهای فارس در این زمینه ادامه داشت تا آنجا که مجید آقابابایی دبیر ستاد مرکزی اربعین نیز در گفتو گو با فارس در مورد اعتبار گذرنامه زائران اربعین دوباره تأکید کرد که مدت زمان اعتبار گذرنامه در داخل ایران و داخل عراق براساس عرف بینالمللی 6 ماه است.
وی گفت: زائران اربعین باید به مدت زمان اعتبار گذرنامه توجه کنند و در صورت عدم اعتبار 6 ماهه گذرنامه نسبت به تعویض آن سریعاً اقدام کنند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین نیز در مورد اطلاعیه منتشرشده سازمان حج و زیارت مبنی بر کاهش زمان اعتبار گذرنامه زائران اربعین گفت: مسئولیت گذرنامه برعهده سازمان حج و زیارت نیست و این زمان را به هیچ وجه تأیید نمیکنیم، چرا که گذرنامه زائران برای ورود به عراق باید 6 ماه اعتبار داشته باشد.
حالا که 288 ساعت به آغاز مراسم اربعین حسینی باقی مانده، باید دوباره به مشتاقان آقا اباعبدالله توصیه کنیم که به اطلاعیه نادرست سازمان حج و زیارت توجه نکرده و توصیههای پلیس و سایر سازمانهای مرتبط با بحث گذرنامه و ویزا را مدنظر داشته باشند و حتماً به مدت اعتبار گذرنامه خود دقت کنند و از عزیمت به پایانههای مرزی با گذرنامههای کمتر از شش ماه اعتبار خودداری کنند چرا که اجازه خروج به آنها نخواهد داد.
شاید بهتر است سازمان حج و زیارت در خصوص این بیانیه بازنگری کرده و با اعلام اشتباه بودن آن، نسبت به رفع ابهام و سردرگمی زائران هرچه سریعتر اقدام کند.
دیدگاه تان را بنویسید