«محدثه» پس از حادثه اتوبوس و حاشیه‌ها +تصاویر

کد خبر: 739356

محدثه شب‌راه یکی از دانش‌آموزان مصدوم حادثه واژگونی اتوبوس اردوی دانش‌آموزان هرمزگانی است؛ او در این حادثه تلخ، یک دست و یک پایش را از دست داده است و در هفته گذشته حواشی رسانه‌ای متعددی برایش پیش آمد.

«محدثه» پس از حادثه اتوبوس و حاشیه‌ها +تصاویر

خبرگزاری فارس: بامداد 10 شهریور ماه، چیزی حدود 50 روز پیش بود که اتوبوس حامل دانش‌آموزان هرمزگانی که عازم اردو به مقصد شیراز بود، در جاده داراب واژگون شد و تعداد زیادی کشته و زخمی به جای گذاشت.

بدون شک 10 شهریور 1396 برای پدران و مادران جنوبی یادآور ثانیه‌های پر التهاب، ثبت و ضبط شده است؛ آن لحظه‌ای که به پدران و مادران خبر رسید که دختر نوجوان آنها که به همراه همکلاسی‌ها عازم اردو بود، تصادف کرده و از وضعیت آنها خبر دقیقی در دسترس نبود. لحظاتی که بسیار سخت گذشت.

محدثه پس از حادثه اتوبوس

دقایق پُر التهاب خانواده‌ها

این دقایق برای خانواده‌ها پر التهاب بود؛ وقتی که از طریق تلفن و فضای مجازی با خبر شدند که اتوبوس دخترشان در داراب واژگون شده و از زنده ماندن یا نماندن آنها خبری در دست نبود.

زمانی که با سرعت خود را به داراب رساندند و به ناچار از کنار اتوبوس واژگون شده فرزندانشان عبور کردند و عمق فاجعه را پیش از رسیدن به فرزندشان دیدند.

زمانی که به بیمارستان رسیدند و جویای فرزندشان شدند و با این جمله رو به رو شدند؛ «اسامی فوتی‌ها و مصدومان روی تابلو است». این لحظه شاید بدترین ثانیه و دقیقه زندگی یک پدر و مادر در تمام عمرش باشد. لحظه‌ای که بدون شک قلب برای ثانیه‌هایی ایستاد و فقط چشم به تابلوی اسامی دوخته شد.

محدثه پس از حادثه اتوبوس

«میناب» پس از حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان

میناب اکنون 40 هزار دانش‌آموز و 3900 معلم دارد که مسئولان آموزش و پرورش اعم از رئیس و معاونان و دیگر مدیران بیشترین زمان شبانه‌روز خود را برای خدمت رسانی به دانش‌آموزان حادثه دیده اختصاص داده‌اند.

میناب در مجموع 24 دانش‌آموز را به این اردو اعزام کرده بود که متأسفانه 2 نفر فوت شدند، 3 نفر در اتوبوس دیگری حضور داشتند که آسیب ندیدند و 19 نفر مصدوم شدند.

بررسی وضعیت «محدثه شب‌راه»

از بین مصدومان این حادثه، «محدثه شب‌راه» از میناب دچار نقص عضو در یک دست و یک پا شده است.

محدثه از همان زمان حادثه تا 27 مهر ماه در شیراز حضور داشت و پس از اعمال جراحی که روی دست و پاهایش انجام شد، در یک هتل مشغول سپری شدن طول درمان خود بود.

او یک پرستار خصوصی در هتل محل اقامتش داشت و هر روز توسط این پرستار مورد رسیدگی قرار می‌گرفت و همچنین پانسمان‌ها تعویض و زخم‌ها بررسی می‌شد.

محدثه پس از حادثه اتوبوس

محدثه پس از حادثه اتوبوس

محدثه شب‌راه، محدثه ذاکری و فاطمه وحدانی دانش‌آموزان مصدوم مینابی بودند که تا 27 مهر ماه در شیراز تحت درمان بودند و پنجشنبه گذشته در میان استقبال مسئولان آموزش و پرورش وارد میناب شدند.

در این گزارش صرفا به روند وضعیت محدثه شب‌راه می‌پردازیم و در گزارش‌های بعدی وضعیت سایر دانش‌آموزان را بررسی می‌کنیم.

آموزش و پرورش میناب عنوان می‌کند تمام هر آنچه که محدثه شب‌راه برای ادامه درمان نیاز داشت را در شیراز برای وی فراهم کرده بود.

به گفته پزشکان محدثه باید تحت درمان باشد تا زمانی که زخم‌ها بهبود یابد و وضعیت بافت‌ها طوری باشد که بتوانند از پروتز برای دست و پای او استفاده کنند.

پس از این حادثه ناگوار که دل هر فردی را به درد می‌آورد، فقط برای بهبودی هر چه سریع‌تر محدثه باید دعا کرد.

محدثه پس از حادثه اتوبوس

حاشیه‌های ایجاد شده با نام محدثه در فضای رسانه‌ای

اما، در هفته گذشته خبرهایی در فضای رسانه‌ای کشور منتشر شد که نگاه‌ها را به این حادثه، امدادرسانی و همچنین توجه پس از حادثه نسبت به تمام افرادی که برای بهبود تمام این دانش‌آموزان تلاش می‌کنند، تغییر داد.

خبر از این قرار بود که، «خانواده محدثه شب راه: آموزش و پرورش ما را رها کرده است»

بعد از این خبر بود که در محافل مختلف شروع به کارشناسی موضوع بدون مستندات شد و در نهایت موج صحبت‌ها و اظهار نظرهای منفی در خصوص مسئولان آموزش و پرورش شروع شد که چرا و چگونه آموزش و پرورش این بچه‌ها که اکنون نیازمند کمک هستند را رها کرده است.

اعزام خبرنگار فارس به منطقه جنوب کشور

در این زمان بود که خبرگزاری فارس تصمیم گرفت تا خبرنگاری به منطقه جنوب کشور که بیشترین دانش‌آموزان حادثه دیده داشت یعنی «میناب» و «رودان» در هرمزگان اعزام کند.

روایت خبرنگار: در اواخر هفته گذشته بود که وارد میناب شدم، میناب شهری آرام و بدون هیاهو در 85 کیلومتری بندرعباس با مردمانی خون گرم مانند هوای گرم جنوب است که آرامش و صبر را یادآور می‌شود.

به نظر می‌رسد که هیچ التیامی برای زخم مادران فرزند از دست داده وجود ندارد و مادرانی که فرزنداشان دچار آسیب دیدگی شده‌اند خدا را شاکر هستند که فرزندشان اکنون در کنارشان حضور دارند.

به سمت خانه محدثه شب‌راه در روستای شهوار قدیم میناب حرکت کردم. از یک قسمتی راه کمی خاکی بود و با یک پرس و جوی ساده به خانه رسیدم. خانه از دور هم مشخص بود چون درِ قسمت بیرونی مشغول ساخت و ساز بودند.

یک کارگر مشغول جابه‌جا کردن بلوک‌های سیمانی بود، از او پرسیدم «کسی خانه نیست؟» پاسخ آمد که «خیر، شیراز هستند» از وی جویا شدم که اینجا چه کار می‌کند، گفت «مشغول ساخت یک اتاق و سرویس بهداشتی مجزا در کنار خانه و برای محدثه هستیم».

در این خصوص از مسئولان آموزش و پرورش میناب سوال کردم که «آیا از ساخت این اتاق کنار خانه محدثه شب راه اطلاع دارید؟» پاسخ دادند: «بله، چند روز پس از اتفاقی که برای محدثه رخ داد خانواده او درخواست ساخت یک سرویس بهداشتی که دارای امکانات برای استفاده محدثه باشد را داشتند. پس از آن شروع به ساخت آن کردیم که خانواده مجددا اعلام کرد که یک اتاق مجزا هم برای محدثه بسازید. طوری خانه ساخته شود که زلزله به آن آسیب وارد نکند».

مسئولان آموزش و پرورش از همان روز شروع به ساخت یک اتاق و یک سرویس بهداشتی مجهز برای محدثه کردند و تاکنون هم حدود 20 میلیون تومان برای تأمین مصالح این خانه هزینه شده است.

زندگی شخصی محدثه

به گفته آشنایان محدثه شب‌راه، وقتی مادرش، محدثه را باردار بود متوجه شد که به بیماری سرطان مبتلاست و پزشکان تأکید کردند که باید بچه سقط شود که اگر این چنین نشود جان مادر به خطر خواهد افتاد.

مادر دلش نمی‌آید فرزندش را از بین ببرد و در نهایت پس از به دنیا آمدن محدثه، مادرش از دنیا رفت و محدثه را خاله و مادربزرگش بزرگ کردند.

شروع درگیری‌های خانواده

پس از این حادثه، آموزش و پرورش بابت بیمه دانش‌آموزی محدثه مبلغ 100 میلیون تومان به پدر محدثه که از نظر قانون «قَیم» اصلی او محسوب می‌شود، پرداخت کرد.

شنیده‌ها حاکیست با توجه به اینکه پدر محدثه این مبلغ را دریافت کرد، مواردی مبنی بر اینکه چرا این مبلغ به کسانی که محدثه را بزرگ کردند، پرداخت نشد.

این موضوع حواشی متعددی را به بار آورد تا جایی که روزنامه دولت، اقدام به انتشار مطلبی کرد مبنی بر اینکه محدثه عنوان کرده بود«مسئولان آموزش و پرورش ما را رها کرده‌اند».

بعد از انتشار این مطالب، آموزش و پرورش به انتشار لیست هزینه‌ای که برای محدثه انجام شده بود، اقدام کرد و عنوان کرد که نه تنها محدثه رها نشده است بلکه همچنان پیگیر وضعیت او هستند.

محدثه پس از حادثه اتوبوس

اظهارنظر دیگر والدین در خصوص خانواده شب‌راه

مادر نازنین روشنایی یکی از دانش‌آموزان حادثه دیده در خصوص اینکه گفته شده آموزش و پرورش این بچه‌ها را رها کرده است، به خبرنگار فارس گفت: آقای سالاری مدیر آموزش و پرورش میناب از همان ابتدا به حال و اوضاع بچه‌ها رسیدگی کرد و اینکه بعضی‌ها گفته‌اند رسیدگی نشده است، ناراحتم کرد. مدام پیگیر وضعیت بچه‌ها هستند و هر چیزی نیاز بود را فراهم کردند. این اولین تصادفی است که می‌بینم این همه رسیدگی می‌کنند.

پدر نازنین روشنایی هم اظهار کرد: بعضی به دنبال بهره‌برداری شخصی خودشان هستند، آموزش و پرورش از همان ابتدا در کنار بچه‌ها حضور داشت.

همچنین، به گفته برخی خانواده‌ها، هزینه اسکان و هواپیما اطرافیان دور حادثه دیدگان را آموزش و پرورش پرداخت می‌کند و اگر یک دانش‌آموز بستری شده است، تعداد زیادی همراه آنجا دارد.

پدر سارا خادمی یکی دیگر از حادثه دیدگان واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان هرمزگانی که اهل رودان است، به خبرنگار فارس گفت: در شیراز که بودیم، 4 دانش‌آموز حادثه دیده بستری بودند و حدود 70 همراه آنجا داشتند که هزینه‌های آنها را آموزش و پرورش می‌دهد که این کار درستی نیست.

* پدر محدثه: حرف‌هایی پیش آمده بود اما حل شد

پدر محدثه شب‌راه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در پاسخ به این پرسش که آخرین وضعیت محدثه اکنون چگونه است، گفت: خداروشکر وضعیت بهتر است و میناب هستیم. محدثه الان پرستار دارد و پانسمان زخم‌ها را تعویض می‌کند.

وی افزود: آموزش و پرورش وسایل لازم را فراهم کرده است اما هنوز خانه‌ای که قول داده بودند تکمیل نشده و فعلا شالوده آن زده شده و آماده نشده است.

پدر محدثه در پاسخ به این پرسش که «آیا آموزش و پرورش شما را در شیراز رها کرده بود؟»، تصریح کرد: زمانی که در هتل حضور داشتیم یک مشکلی پیش آمد و بعد از آن مشکل مرتفع شد. قبلا آموزش و پرورش ٢ نفر را برای رسیدگی امور گذاشته بود اما بعدا فقط یک راننده حضور داشت که به چند مریض نمی رسید.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا در شیراز مشکل دیگری رخ داده بود که از آن ناراحت بودید»، خاطرنشان کرد: یک موضوعی پیش آمده بود که نمیدانم خود رئیس یا کسی دیگر گفته بود که هر چقدر به اینها پول می‌دهیم سیر نمی شوند؛ نمی‌دانم اصلا این حرف را چه کسی زده بود، شاید رسانه‌ها نوشته بودند. برادرم این خبر را دیده بود؛ ضمن اینکه گفته بودند پدر محدثه معتاد است و بین برادرها دعوا وجود دارد. برادرهایم ناراحت نیستند که چرا پول را به من پرداخت می‌کنند.

وی افزود: ما هنوز پولی نگرفته‌ایم و آن چک ١٠٠ میلیون تومانی را هنوز نقد نکرده ام و دست مادرم بود چون برای نذری محرم از شیراز برگشته بودم و هنوز فرصت نشده است. روز شنبه هم دنبال پیگیری پرونده دادگاه و دیه اتوبوس بودم و یکشنبه هم باید همین موضوع را پیگیری کنم اما دوشنبه به بندرعباس می‌روم و چک را نقد می کنم.

پدر محدثه شب‌راه ادامه داد: رئیس آموزش و پرورش میناب فکر می‌کرد ما پول را گرفته‌ایم و خرج نمی‌کنیم. شیراز حدود یک میلیون تومانی پول داشتیم که تمام شده بود، دکتر که می‌رفتیم حدود ٧٠ یا ٨٠ هزار تومان پرداخت می کردیم؛ پولی که قبلا داده بودند تمام شده بود. به راننده گفتیم، گفت پولی به ما ندادند.

وی گفت: یک خبرنگاری از دخترم پرسیده بود و دخترم گفته بود وقتی به هتل آمدیم کسی از ما نمی پرسد شما پول دارید، دارو دارید؛ فقط غذا و این چیزا گرفتند. وقتی رئیس خبردار شد یکمی مشکلات به وجود آمد. برادرم می‌گفت به دخترم زنگ زده‌اند و حرف‌هایی زده‌اند اما بعد معذرت خواهی کردند و حل و فصل شد.

برخی هزینه‌هایی که تاکنون آموزش و پرورش برای محدثه شب راه هزینه کرده است شامل:

«100 میلیون تومان چک نقد بابت بیمه دانش‌آموزی»، «پرداخت یک میلیون و 800 هزار تومان به صورت نقدی از سوی اداره»، «پرداخت 5 میلیون تومان از سوی یکی از نهادها»، «پرداخت 20 میلیون تومان بابت ساخت خانه»، «حدود 2 میلیون و 300 هزار تومان بابت هزینه‌های دارویی و درمانی»، «خرید 25 میلیون تومان اقلام خوراکی و چندین نوبت پرداخت دیگر توسط وزارتخانه»، دستگاه‌ها دیگر، خیرین و نمایندگان مجلس به خانواده وی پرداخت شده است.

همچنین، «4 میلیون تومان تلویزیون ال ای دی 43 اینچ»، «یخچال امرسان»، «میز تلویزیون»، «تخت و تشک و پتو» نیز خریداری و تحویل خانواده شب‌راه شده است.

اخیرا نیز، «یک ویلچر حدود 500 هزار تومانی برای محدثه خریداری شده بود» که خانواده او اعلام کردند این ویلچر را نمی‌خواهند و باید «ویلچر برقی» تهیه شود که در چند روز گذشته ویلچر برقی برای او خریداری شد.

ضمن اینکه آموزش و پرورش میناب یک «گوشی تلفن همراه 930 هزار تومانی» و «یک گوشی تلفن همراه دیگر» هم از سوی وزارتخانه برای محدثه خریداری شده است.

تمام این مبالغی که عنوان شد، قسمتی از پرداخت‌ها و هزینه‌های مربوط به درمان، اقامت در هتل، هزینه پرستار شخصی و موارد دیگر است. «حضور یک راننده با خودرو» برای انجام تمامی امور و پرداخت لحظه‌ای هزینه‌ها و «خرید تمامی احتیاجات محدثه و اطرافیان وی» توسط مسئولان مستقر آموزش و پرورش انجام می‌شود.

ضمن اینکه این هزینه‌ها و پرداخت به جز مبلغی است که قرار است به عنوان دیه دریافت شود.

مسئولان آموزش و پرورش همچنان اعتقاد دارند، تمامی کارهایی که نه برای محدثه بلکه برای تمام دانش‌آموزان حادثه دیده انجام می‌دهند وظیفه آنها است و تا زمان بهبودی این خدمات را ارائه می‌دهند.

اما، نکته مربوط به محدثه این است که این دانش‌آموز متأسفانه دچار نقص عضو است و باید کارهای درمانی و روانی بسیاری برای وی انجام شود تا بتواند هر چه سریع‌تر به زندگی و مدرسه بازگردد.

مطمئنا هیچ هزینه‌ای نمی‌تواند در دردهای محدثه التیام بگذارد و شرایط جسمی و روحی او را مانند قبل از این حادثه کند، اما همه تلاش خود را برای بهبودی و بازگشت به زندگی محدثه انجام می‌دهند.

به نظر می‌رسد در این مقطع زمانی این خانواده‌ها و دانش‌آموزان حادثه دیده بیشتر از اینکه درگیر حاشیه باشند و درگیر مسائل مختلف شوند، نیازمند آرامش روحی و روانی هستند تا شرایط زندگی معمولی خود را به دست بیاورند.

خبرگزاری فارس در روزهای آینده گزارشی از تمام دانش‌آموزان حادثه دیده هرمزگانی به تفکیک منتشر خواهد کرد تا مخاطبان و مردم در جریان روند درمان و سلامتی این دانش‌آموزان قرار گیرند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت