افشار: مردم باید حشیش را بشناسند!
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، با اشاره به بالا بودن ورود ماده مخدر حشیش به کشور، گفت: این محصول در گلخانه کاشت می شود و مردم باید آن را بشناسند.
خبرگزاری مهر: پرویز افشار در تشریح برنامه های نیمه اول سال ستاد مبارزه با مواد مخدر، اظهارداشت: ۶ هزار و ۳۰۰ روحانی و مداح تحت پوشش طرح های تخصصی برای مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته اند.
وی با اشاره به در نظر گرفتن هفته پیشگیری از اعتیاد در مدارس، گفت: از ۲۲ آبان به مدت یک هفته این طرح در تمامی مدارس و همه مقاطع تحصیای اجرا میشود که جا دارد از همکاری اموزش و پرورش در این زمینه تشکر کنم که همیشه یاور ما در اجرای برنامه های فرهنگی بوده است .
افشار ادامه داد: در مدت ۱۸ ماه ۱۲۲ کانون در دانشگاه ها راه اندازی شده است و قول گرفته ایم تا پایان سال در بقیه دانشگاه ها هم چنین کانکن هایی را دایر کنیم که گرداننده گان ان خود دانشجویا هستند و درباره پیشگیری داز اعتباد کار انجام می دهند.
وی افزود :در زمینه تفاهم نامه ها با دستگاه های اجرایی گفت تا کنون خنه تفاهم نامه ها با دستگاه های اجرایی را به انجام رسانده ایم.
افشار گفت: ۷ هزار و ۵۱۶ مرکز اقدام به درمان معتادان می کند ۳۰۱ تیم سیار هم به معتادان خیابانی خدمات رسانی می کنند . تعداد زیادی از دی ای سی ها به متادون درمانی و افزایش خدمات مجهز شده اند. ۷۷ مرکز نگهداری شبانه در کشور فعال است این تعداد از ابتدای سال کمتر بود اما هنوز به ایده ال نرسیده ایم در سیستان و بلوچستان اقدامات خوبی در این زمبنه انجام شده است و خوشحالیم که سمن ها برای فعالیت در امر کاهش و پیشگیری از اعتیاد ورود پیدا کرده اند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی برای معتادان اشاره کرد و در خصوص بیمه اعتیاد، گفت: در سال ۹۶ بودجه به ۷۹ میبیارد تومان افزایش پیدا کرده است در حال حاضر دستور العمل اجرایی آن نوشته شده ولی همچنان بر اساس دستورالعمل سال قبل کار انجام می شود هر آنچه در کمیته درمان در برنامه ریزی انجام می دهند باید مصوب بشود که اگر انجام شده جای تشکر و قدردانی دارد.
افشار با اشاره به اینکه درمان اعتیاد رایگان نمی شود، افزود: با اعتبار ۷۹ میلیارد تومانی هم نمیشود همه ملعتادان را زیر پوشش قرار داد سرانه بیمه باید در سال ۲۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کند تا بتوانیم به اجرای برنامه هایمان برسیم.
وی گفت: مراکز ماده ۱۶ باید در اختیار بهزیستی باشند که ۱۸ مرکز در اختیار این نهاد قرار گرفتند و ۲ مرکز دیگر هم تا پایان ماه به بهزیستی واگذار می شود، ۸ مرکز هم باید برای نگهداری زنان داشته باشیم که ۵ مرکز قبلا فعال بود و ۳ مرکز دیگر هم تجهیز شد و دو مرکز هم برای زنان باردار در نظر گرفته شده است که به زنان معتاد باردار خدمات رسانی می کند.
افشار در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره نحوه پزیرش معتادانی که زخم باز دارند، گفت: بله این افراد در مراکز ماده ۱۶ پزیرش نمی شوند و قبلا باید این افراد تحت درمان در مراکز وزارت بهداشت قرار بگیرند و بعد پذیرش شوند.
وی درباره کاشت گل و ورود آن به کشور، تاکید کرد: کاشت وسیع گل در ایران به هیچ عنوان گزارش نشده و دهیاران در دورترین روستاهای کشور تحت آموزش قرار گرفته اند، اما کشفیات سه ماه اخیر حشیش و ماری جوانا قابل توجه است. هنوز سهم واردات حشیش زیاد است باید مردم کاملا این موضوع را بشناسند چون کاشت این محصول در گلخانه انجام می شود و باید آن را بشناسند. خود شاهدانه در صنایع بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ما با جهاد کشاورزی تعامل کرده ایم که درباره کاشت این بذر حساسیت های لازم را بکار ببند.
دیدگاه تان را بنویسید