وزیر رفاه: با مهاجرت نسل سوم روستاییان مواجهیم
وزیر رفاه گفت: از دهه 40 تاکنون سیاستگذاری توسعه روستایی را داشتهایم اما اکنون با وجود جمعیت 28 میلیونی آنها هنوز مشکلاتشان پابرجا است.
خبرگزاری فارس: علی ربیعی در چهارمین همایش ملی «روز روستا و عشایر» گفت: امروز روستاییان و عشایر ما با سه مسئله مهم اشتغال، آب و محیط زیست مواجه هستند.موضوعاتی که زندگی روستاییان و عشایر با آن ارتباط تنگاتنگی دارد.
وی با بیان اینکه امیدواریم سیاستگذاریهای درستی در آینده برای این اقشار داشته باشیم گفت: روستاها ظرف یک قرن گذشته به دلیل توسعه نامتوازنی که داشتهایم آسیبهای جدی دیده اند.
ربیعی تاکید کرد: علاوه بر مهاجرت جمعیت از روستا به شهر باید به این نکته توجه کنیم که از دهه 40 تاکنون سیاستگذاری توسعه روستایی را داشتهایم اما اکنون با وجود جمعیت 28 میلیونی آنها هنوز مشکلاتشان پابرجاست.
وزیر رفاه گفت: چرا ما پس از سالها سیاستگذاری هنوز باید موضوع ماندگاری در روستاها را مطرح کنیم و هنوز بحث مهاجرت از روستاها مطرح باشد؟این در شرایطی است که امروز پدیدهای به نام مهاجرت نسل سوم از روستاها مطرح است. این موارد ناشی از نادیده گرفتن و توجه نکردن در سیاستگذاریها به موضوعات مهم روستاییان است.
وی افزود: بی تردید ما زیرساختها را به روستاها بردهایم اما باید در دیدگاههای ما نیز اقتصادی کردن روستاها مدنظر قرار گیرد. بر همین اساس میان دستگاههای مرتبط به یک هم نظری رسیدهایم.
وزیر رفاه در ادامه با تاکید بر اینکه نباید بیش از حد بر منابع آبی و خاکی در روستاها فشار بیاوریم افزود: تاکید بیش از حد بر منابع آب و خاک، کشاورزی و کشت به سبک قدیمی بی تردید عامل توسعه روستا نیست. این در حالیست که در سالهای گذشته ما چنین اشتباه استراتژیکی را داشتهایم.
وی افزود: منظور بنده این نیست که از آب و خاک استفاده نکنیم،این دو از اساس روستاها هستند اما باید به سمت صنعتهای خرد و کوچک حرکت کنیم.عدم توسعه مهارت برای اشتغال نوین از دیگر مشکلاتی است که در روستاها وجود دارد و روستاییان ما مهارت آن را ندیدهاند.
ربیعی از وجود وامهایی بدون اینکه اشتغالهای پایدار روستایی ایجاد کنند گله کرد و گفت: این وام ها را به روستاییان پرداخت کردهایم که در نتیجه فقط روستاییان را بدهکار کردهایم و این از اشتباهات ما محسوب میشود.
وزیر رفاه ادامه داد: باید روستاها به کانونهای رشد صنایع خرد و کوچک تبدیل شوند تا زندگی مردم روستاها توسط این صنایع تغییرات اساسی کنند و توسعه کشاورزی سازگار با اقلیم هر منطقه مد نظر قرار گیرد.
وی گفت: در روستاها باید به سمت کشاورزی و آبیاری مدرن حرکت کنیم. در این مسیر نیز سازمان فنی حرفهای و وزارت رفاه برای توسعه فناوری نوین و آموزشهای فنی و حرفهای آماده همکاری و ارائه خدمات به روستاییان است.
ربیعی گفت: تعاونیهای روستایی تجربه خوبی بوده اما باید شکل ایجاد تعاونیها را تغییر دهیم به همین دلیل ایجاد یکهزار تعاونی متکی به روستا را دنبال میکنیم چراکه باید برنامه تعاونیها مبتنی بر تواناییهای هر روستا باشد.
وزیر رفاه افزود: باید روستاها را به بازارهای جهانی متصل کنیم و کاری کنیم که مزیت تولید و اشتغال را برای آینده بازنشستگان روستایی ایجاد کنیم تا باعث ماندن جمعیت روستاها و افزایش جاذبه در روستاها شویم.
دیدگاه تان را بنویسید