شباهت ولادت امام حسین(ع) با حضرت عیسی(ع)

کد خبر: 728900

بین حضرت عیسی در امت مسیح و حضرت امام حسین (ع) در امت اسلام وجه شباهت‌هایی هست، ازآن جمله از حیث مادر که مریم "سَیِّدَة النِّساء" است و همچنین حضرت زهرا(س).

خبرگزاری میزان: بین حضرت عیسی در امت مسیح و حضرت امام حسین (ع) در امت اسلام وجه شباهت‌هایی هست، ازآن جمله از حیث مادر که مریم "سَیِّدَة النِّساء" است و همچنین حضرت زهرا . درباره حضرت مریم قرآن می‌فرماید:" وَاذ قالَتِ الملائِکَةُ یا مَریَمُ اِنَّ اللهَ اصطَفیکِ وَطَهَّرَکِ وَ اصطَفیکِ عَلی نِساءِ العالَمین".

در احادیث نیزوارد شده که نظیر این خطاب برای حضرت زهرا واقع شده. شاعر می‌گوید: مریم، صدّیقه آن امت است:" مَا المَسیحُ ابنُ مَریَمَ اِلاّ رَسولٌ قَد خَلَت مِن قَبلَهَ الرُّسُلَ وَاُمُّهُ صِدیقُةٌ کانا یَأ کلانِ الطَّعامَ".

حضرت زهرا صدیقه طاهره این امت است. درباره هر دو "بتول عذرا" گفته شده است.

شباهت دیگر، در مدت حمل است. در حدیث است (نفس المهموم،ص 6، و بحار ، جلد دهم، باب 11) که مدت حمل سیدالشهداء شش ماه طول کشید و هیچ کس شش ماهه متولد نشد که درعین حال بماند مگر حسین وعیسی (ع) درحدیث است که آیه "وَ وَصَّینا الاِنسانَ بِوالَدَیهِ اِحساناً حَمَلتهُ اَمُّهُ کُرهاً وَوَضَعتهُ کُرهاً وَ حَملُهُ وَفِصالُهُ ثَلثونَ شَهراً حتی اِذا بَلَغَ اَشَدَّهُ وَبَلَغَ اَربَعینَ سَنةٌ قالَ رَبِّ اَورِعنی اَن اَشکُرَ نِعمَتَکَ الَّتی اَنعمتَ عَلَیَّ والدَیَّ وَاَن اعمَلَ صالِحاً تَرضیهُ وَاصلِح لی فی ذُرِّیَّتی انی تُبتُ اِلَیکَ وَ انّی مِنَ المسلِمینَ. اشاره است به سید الشهداء. عیسی بَرّا بِوالِدَتی بود و حسین وَصَّینا الاِنسانَ بِوالدَیهِ اِحساناً؛ عیسی گفت: انی عبدالله درباره حسین نازل شد : اِنّی مِنَ المُسلمینَ.

"عمر بن سعید بن عاص اشدق"حاکم مکه نامه ای نوشت به سیدالشهداء وَحَذَّرهُ مِنَ النِّفاقِ وَ الشّقاقّ . حضرت در جواب نامه‌اش نوشت: لَم یَّشاقِقّ الله وَرَسولَهُ وَرسولَهُ مَن دَعا الی الله وَعَمِلً صالحاً وَقَالَ انی مِنَ المسلِمینَ". اشاره است به آیه کریمه " وَمَن اَحسَنُ قَولاً مَمَّن دعا الی الله وَعَمِلَ صالحاً وَقَال مِنَ المسلِمینَ".

در باب حمل عیسی نه ساعت و نه روز هم گفته شده. رجوع شود به کتاب جلوه مسیح.

در باب حمل حضرت سید الشهداء اگر تولد آن حضرت در سوم شعبان وتولد حضرت مجتبی درنیمه رمضان باشد، ممکن نیست آنچه دربعضی روایات رسیده که فاصله آنها شش ماه و ده روز است درست بیاید. شش ماه و ده روز، با روایاتی منطبق است که تولد حضرت را درآخر ربیع الاول ذکر کرده. رجوع شود به نفس المهموم.

شباهت دیگر آنها درعقیده ای است که مردم درمسئله "تفدیه" پیدا کردند و خیال کردند که آنها کشته شدند که گناه دیگران را به گردن بگیرند و دیگران آزاد باشند و تکلیف ساقط شد. درباره عیسی اصل کشته شدن دروغ است و درباره سید الشهداء فلسفه کشته شدن این نبود. به قول مولوی: زانکه از قرآن بسی گمره شدند...".

شباهت دیگردر زکیّ و مبارک بودن است، یعنی هر دو وجود برکت خیز فوق العاده شدند.

برکت عبارت است از نموّ در خیر، چنانکه از تفسیر مجمع البیان و صافی و غیره برمی آید. مفردات اغلب می گوید : " وَلَما کانَ الخَیرُ الالِهیُّ بَصدُرُ مِن حَیثُ لا یُحسُّ وَ علی وَجهٍ لا یُحصی و لا یحصَرُ قبلَ لِکُلِّ ما یُشاهدُ منهُ زیادةٌ غَیرُ مَحسوسُةٍ هُوَ مُبارَکٌ وَفیهِ بَرَکةٌ.

....مجموع شباهتها با عیسی (ع) در مادر از نظر سیدة النساء بودن ، صدیقه بودن، بتول عذرا بودن، مخاطب ملائکه بودن، در مدت حمل، در کراهت حمل، در برّ به والده و والدین و در اِنّی عبدالله و انّی منَ المسلِمین، در اعتقاد تفدیه، در مبارک بودن، در بزرگداشت ولادت و وفات، در عدم سابقه اسمی و درانصار و حواریین و با یحیی درشهادت...."

*کتاب حماسه حسینی،جلد دوم،متفکر شهید استاد مرتضی مطهری. صص 145-147

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد