از فعالیت در حوزه عمرانی تا کمک برای آب‌رسانی به برخی مناطق/ ۵ هزار جهادگر به کمک محرومان و حاشیه نشینان می‌روند +تصاویر

کد خبر: 712906

این دوره اردوهای جهادی قرارگاه در ۶ دوره است که در ۵ استان ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان و حاشیه شهر مشهد برگزار می‌شود. افرادی هم که در این اردوهها شرکت می‌کنند بیشتر قشر دانشجو، و دانش اموز هستند.

از فعالیت در حوزه عمرانی تا کمک برای آب‌رسانی به برخی مناطق/ ۵ هزار جهادگر به کمک محرومان و حاشیه نشینان می‌روند +تصاویر
علی حاجوی
سرویس اجتماعی فردا: اردوی جهادی قرارگاه امام رضا(ع) امسال در پنج استان کشور و مانند دوره‌های قبل در پنج حوزه عمرانی، پزشکی، فرهنگی، علمی و اشتغال‌زایی برگزار می‌شود. به همین منظور سایت «فردا» به گفتگو با علی حاجوی، مسئول ستاد حرکت های جهادی قرارگاه نشسته است که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:
فردا: راجع به اردوی جهادی که قرار است از ۱۵ مرداد تا ۱۵ شهریور انجام شود توضیح دهید؟ چه کارهایی صورت گرفته است؟
این دوره، ششمین دوره قرارگاه است که در ۵ استان ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان و حاشیه شهر مشهد برگزار می‌شود. افرادی هم که در این اردوها شرکت می‌کنند بیشتر قشر دانشجو، و دانش آموز هستند. البته نباید از اقشار مختلفی که حضور دارند هم چشم پوشی کرد. امسال پیش بینی شده حدود ۵ هزار نفر در این ۵ استان حضور داشته باشند. حوزه‌های مختلف عمرانی، پزشکی، اشتغال، تیم اموزشی و فرهنگی از جمله عرصه هایی است که کارهای جهادی در آن تعریف می‌شود.
فردا: از جمله کارهای فرهنگی که در این اردوها برای تبلیغ و جذب نیرو صورت گرفته برایمان بگویید.
ما کارهایی که می‌توانیم در این حوزه انجام دهیم را به گروه هایی که از سراسر کشور با ما در ارتباط می‌شوند، معرفی می‌کنیم. یک سری هم ثبت نام انفرادی است که بحث آن‌ها جداست. معمولا گروه هایی که اعزام می‌شوند پیوست فرهنگی دارند. که این حوزه دو بخش دارد؛ یک بخش مربوط به حوزه داخلی است که خود شرکت کننده است و بخش دیگر خارجی است که مربوط به مردم روستا و مخاطبی است که بچه‌های جهادی با آن‌ها طرف هستند. در حوزه داخلی و خارجی بحث‌های اعتقادی، کلاس‌های اموزشی قرآن و سخنرانی و... مطرح می‌شود. برای مردم روستا هم همین طور مثلا برای زنان روستایی آموزش می‌گذارند. همچنین برای کودکان برنامه‌های مختلفی دارند.
البته ما اعتقاد داریم کار فرهنگی که باید انجام شود باید در بستر خدمت رسانی باشد. یعنی خدمتی به آن روستایی داده شود که در آن بستر می‌توان کار فرهنگی بیشتری انجام داد.
فردا: دلیل انتخاب این ۵ استان چه بود؟
۴ استان غربی را به این دلیل انتخاب کردیم که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند. چون این مناطقی که ما کار می‌کنیم مناطق جنگی هستند. مثلا کرمانشاه، گیلان غرب، کردستان، سنندج و در ایلام دهلران است و به همین ترتیب دیگر شهرها. بنابراین سیاست ما این است که این مناطقی که در زمان جنگ تحت تصرف عراق بودند انتخاب شود. همچنین بحث دیگری که مدنظر مسئولین و رهبری بود، یحث حاشیه‌نشینی است که در شهر مشهد، اهواز و تهران کارهای ویژه‌ای را در این حوزه انجام می‌دهیم. این در حالی است که فاصله‌ای که بچه‌ها در آن جا کار جهادی می‌کنند با حرم نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه است.
فردا: راجع به فعالیت‌هایی که جهادگران قرار است در این استان‌ها انجام دهند بیشتر توضیح می‌فرمایید؟ قرار است در این ۵ استان به طور کلی چه اتفاقی بیافتد؟
به طور ویژه در حوزه عمرانی کاری که بیشتر تعریف می‌شود بحث به‌سازی منازل، مدارس و مساجد است؛ مثلا جهادگران در منازل سرویس بهداشتی، آشپزخانه بسازند یا کاشی کاری کنند. بعضی هم هستند که پروژه‌های عام المنفعه مثل آب رسانی را دارند. و باید گفت که اینها بستگی به توانایی گروه دارد. در حوزه پزشکی هم دندانپزشک و پزشک و تخصص‌های مختلف مثل متخصص قلب اعزام می‌شوند.
از سوی دیگر اما بحث دامپزشکی را در منطقه پیگیری خواهیم کرد. بحث اشتغال هم ویژه‌تر در دستور کار قرار گرفته است. کار مطالعاتی در سطح خرد و کلان نیزانجام می‌شود. این در حالی است که اگر بتوان از ظرفیت گروه‌ها استفاده کرد کارهای اساسی و جدی‌تری برای اشتغال انجام خواهد شد؛ مثلا در عید در خوزستان نمونه کارهایی که انجام دادیم دکه‌های فلافلی بود و هر کدام از آنها می‌تواند خرج یک خانواده را بدهد.
یا مثلا در جنوب کشور کارآفرینی در زمینه «میگو» را داشتیم. که در این پروژه سرمایه‌گذاری شد و چیزی حدود یک جامعه ۱۰۰ نفره با این موضوع درگیر شدند تا وارد این حوزه شوند و کار کنند. از بسته بندی آن گرفته تا تمام کارهای بعد از آن. این کار ادامه دار است. یعنی باید با بومی‌های منطقه وصل شوید تا کارها انجام شود.
فردا: تفاوت این دوره اردوی جهادی با دوره‌های قبل در چیست؟
هر دوره که می‌گذرد تجربه بیشتر می‌شود. تفاوتی که این دوره دارد می‌توانم بگویم ما پروژه‌ها را دقیق‌تر از ستاد خودمان شناسایی کردیم. کارها را دقیق‌تر از گذشته بررسی کردیم. این دوره روی دهستان‌ها متمرکز شدیم. سری‌های قبلی کل استان را مد نظر قرار می‌دادیم، اما این دوره بر روی دهستان‌های خاص تمرکز کردیم.
فردا: کسانی که بخواهند عضو این کار جهادی شوند باید از چه طریقی اقدام کنند؟
ما سایت، تلگرام و اینستاگرام داریم. البته باید بگویم که در این دوره ثبت نام انفرادی نداریم و تمام شده است. علاقمندان برای دوره‌های بعد می‌توانند ثبت نام کنند.
فردا: حرف آخر یا پیشنهادی اگر دارید، بفرمایید.
پیشنهادم این است که هر کسی که فضای این اردوهای جهادی را تجربه نکرده است حداقل یک بار در زندگی ۵ الی ۶ روز را در مناطق محروم کشور سر کند و با این فضا آشنا شود. به نظرم تجربه خوبی است. هر کس وارد شده پسندیده و ادامه دار شده است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت