ثبت ۷ زلزله مهم در استان خوزستان +مشخصات

کد خبر: 690460

بررسی رخدادهای لرزه‌ای هفته گذشته نشان می‌دهد ۱۹ زلزله بیش از ۳ ریشتر در ۹ استان کشور به ثبت رسید و استان خوزستان ۷ زلزله بیش از ۳ ریشتر را تجربه کرده است.

ثبت ۷ زلزله مهم در استان خوزستان +مشخصات
خبرگزاری ایسنا: در هفته گذشته از ۱۹ زلزله بیشتر از ۳ ریشتر، ۷ مورد آن در استان خوزستان رخ داده است. حالا استان خوزستان علاوه بر ریزگرد باید زمین لرزه‌های گاه و بیگاه را نیز تحمل کند؛ ‌ چرا که در این استان گسل بزرگی از ایذه تا مسجدسلیمان گسترده شده است و شهرهای ایذه، مسجدسلیمان، اهواز، شوشتر، رامهرمز، دشت آزادگان، آبادان، خرمشهر و ماهشهر روی ضلع جنوبی گسل قرار دارند.

بر اساس آمارهای موجود از ۳۴ حادثه طبیعی، ۲۴ مورد در خوزستان به وقوع می‌پیوندد ضمن آنکه در ۵۰ سال گذشته ۳۰۷ مورد زلزله بین ۳ تا ۵ ریشتر و ۳۹ مورد زلزله ۵ تا ۷ ریشتر در این استان به ثبت رسیده که این امر نشان می‌دهد این استان در معرض آسیب‌های ناشی از وقوع زلزله قرار دارد.

علاوه بر خوزستان، در استان‌های ایلام، ‌ هرمزگان، سمنان، خراسان شمالی و رضوی، اردبیل، فارس و ایلام در هفته گذشته زلزله‌های بیش از ۳ ریشتر به ثبت رسیده است.

شنبه ۳ خرداد

زلزله‌های سلماس استان آذربایجان غربی با بزرگای ۲.۱، قصر شیرین استان کرمانشاه با بزرگای ۲.۴، قلعه تل استان خوزستان، سربیشه خراسان جنوبی با بزرگای ۲.۷ و خواف استان خراسان رضوی با بزرگای ۲ ریشتر از جمله زلزله‌هایی است که در ساعات اولیه روز ۳ خرداد به ثبت رسیده است.

سالند استان خوزستان نیز با زلزله ۴ ریشتری لرزید. این زلزله در عمق ۱۱ کیلومتری و کانون آن ۱۶ کیلومتری سالند، ۲۰ کیلومتری لالی و ۳۳ کیلومتری گتوند استان خوزستان بوده است.

علاوه بر آن زلزله دیگری در این منطقه با بزرگای ۳ ریشتر در عمق ۱۷ کیلومتری رخ داد است. کانون این زلزله نیز در ۸ کیلومتری سالند، ۲۱ کیلومتری گتوند و ۲۶ کیلومتری لالی استان خوزستان گزارش شده است.

سالند برای بار سوم با زلزله ۳.۱ ریشتری نیز لرزید. عمق این زلزله در ۱۳ کیلومتری و کانون آن در ۱۰ کیلومتری سالند، ۲۴ کیلومتری لالی و ۳۰ کیلومتری گتوند استان خوزستان است.

بافق یزد با زلزله ۲.۴، پاریز کرمان با زلزله ۲.۱، گتوند استان خوزستان با زلزله ۲.۶، روداب استان خراسان رضوی ۲.۲ و شوشتر استان خوزستان نیز با زلزله ۲.۵ ریشتری لرزیدند.

زلزله نوبندگان استان فارس با بزرگای ۳ از دیگر زلزله های مهم روز ۳ تیرماه بوده است. عمق این زلزله در ۱۰ کیلومتری و کانون آن در ۵ کیلومتری نوبندگان، ۱۰ کیلومتری زاهد شهر و ۱۸ کیلومتری فسا استان فارس بوده است.

یکشنبه ۴ تیرماه

دو زلزله ۲.۵ و ۲.۱ ریشتر در شوشتر استان خوزستان، ۲ ریشتر در صالح آباد خراسان رضوی، ۲.۳ ریشتری در هجدک استان کرمان، ۲.۵ و ۲.۴ ریشتری سالند استان خوزستان، ۲.۹ ریشتری سمیرم اصفهان و ۲.۹ ریشتری بندر عباس استان هرمزگان در روز ۴ تیرماه به ثبت رسید.

در سالند استان خوزستان زلزله ای با بزرگای ۳.۷ ریشتر در عمق ۹ کیلومتری رخ داد. کانون این زلزله در ۷ کیلومتری سالند، ۲۲ کیلومتری گتوند و ۲۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

گتوند نیز زلزله ۳ ریشتر را تجربه کرده است. عمق این زلزله در ۱۱ کیلومتری و کانون آن در ۱۰ کیلومتری گتوند، ۱۹ کیلومتری سالند و ۲۶ کیلومتری چغامیش استان خوزستان گزارش شده است.

در بافق یزد زلزله ۲ ریشتری، سفید سنگ خراسان رضوی زلزله ۲.۲ ریشتر، نائین استان اصفهان زلزله ۲ ریشتر و مهران استان ایلام زلزله ۲.۸ ریشتری رخ داده است.

در فیروز کوه تهران زلزله ۱.۵ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد. کانون آن در ۲۲ کیلومتری فیروزکوه و ۲۹ کیلومتری ارجمند استان تهران و ۴۰ کیلومتری آرادان استان سمنان بوده است.

دوشنبه ۵ تیرماه

در ارجمند استان تهران نیز زلزله‌ای درعمق ۱۰ کیلومتری با بزرگای ۲ ریشتر به ثبت رسیده است. کانون آن در ۴ کیلومتری ارجمند، ۲۵ کیلومتری گزنگ استان مازندران و ۲۷ کیلومتری فیروزکوه استان تهران گزارش شد.

زلزله مهم دیگری با بزرگای ۳.۴ ریشتر در جیرفت استان کرمان در عمق ۸ کیلومتری رخ داد. کانون این زلزله در ۳۸ کیلومتری جیرفت، ۵۰ کیلومتری عنبرآباد و ۵۹ کیلومتری فاریاب استان کرمان بوده است.

علاوه بر آن خانوک استان کرمان با زلزله ۲ ریشتر، صحنه استان خراسان رضوی با زلزله ۲.۱ ریشتر، قائمینه استان فارس با زلزله ۲.۳ ریشتر، شند آباد استان کردستان با زلزله ۲.۴ ریشتر، ساغند استان یزد با زلزله ۲ ریشتر، نصرآباد استان خراسان رضوی با زلزله ۲.۱ و کازرون استان فارس با زلزله ۲.۷ ریشتری لرزیدند.

کدکن استان خراسان رضوی زلزله ۳.۳ ریشتری را تجربه کرده است. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و در کانون ۱۷ کیلومتری کدکن، ۲۳ کیلومتری ریوش و ۳۴ کیلومتری بایک استان خراسان رضوی بوده است.

در مزدآوند استان خراسان رضوی زلزله ۲.۷، جیرنده استان گیلان زلزله ۲.۸، صالح آباد استان خراسان زلزله ۲.۴، قلعه تل استان خوزستان زلزله ۲.۲ و قلعه تل استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۹ ریشتر به ثبت رسید.

در کوشکنار استان هرمزگان زلزله ۳.۱ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید. کانون آن در ۱۵ کیلومتری کوشکنار، ۲۹ کیلومتری پارسیان و ۳۸ کیلومتری عسلویه استان بوشهر بوده است.

سه شنبه ۶ تیرماه

در گتوند استان خوزستان زلزله ۳.۳ ریشتری رخ داد که عمق آن ۲۰ کیلومتری و کانون آن در ۱۰ کیلومتری گتوند، ۲۰ کیلومتری سالند و ۲۵ کیلومتری چغامیش استان خوزستان بوده است.

در خلخال نیز زلزله مهم دیگری با بزرگای ۴.۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید. کانون آن ۵ کیلومتری خلخال، ۲۲ کیلومتری گیوی و ۲۶ کیلومتری کلور استان اردبیل بوده است.

در «اهل» استان فارس نیز زلزله ۳.۴ ریشتری در عمق ۲۴ کیلومتری رخ داد که کانون آن در ۳ کیلومتری اهل و ۴ کیلومتری اشکنان استان فارس و ۲۹ کیلومتری بندر مقام استان هرمزگان بوده است.

زلزله های کردکوس استان گلستان با بزرگای ۲.۳، نصرآباد استان خراسان رضوی با بزرگای ۲.۲، پهله استان ایلام با بزرگای ۲.۴ و کوار استان فارس با بزرگای ۲.۱ از دیگر رخدادهای روز ۶ تیرماه بوده است.

چهارشنبه ۷ تیر

روز ۷ تیر با زلزله آرادان استان سمنان با بزرگای ۳.۴ ریشتر آغاز شد. این زلزله در عمق ۱۲ کیلومتری و در ۶۳ کیلومتری آرادان، ۷۱ کیلومترس گرمسار و ۷۷ کیلومتری سرخه استان سمنان رخ داده است.

زلزله ۲.۴ ریشتری کندر خراسان رضوی، ۲.۸ ریشتری بیرم استان فارس، ۲ ریشتری هفتگل استان خوزستان

زلزله ۳.۸ ریشتری مهران استان ایلام از دیگر زمین‌لرزه‌های مهم روز ۷ تیرماه بوده است. این زلزله در عمق ۲۰ کیلومتری و در ۳۲ کیلومتری مهران و ۵۰ کیلومتری صالح آباد استان ایلام و ۷۱ کیلومتری عراق گزارش شده است.

علاوه بر آن زلزله بزرگ دیگری در شوقان استان خراسان شمالی با بزرگای ۳.۶ ریشتری گزارش شد. این زلزله در عمق ۷ کیلومتری و در ۸ کیلومتری شوقان،۲۰ کیلومتری سنخواست و ۲۶ کیلومتری قاضی استان خراسان شمالی بوده است.

این منطقه همچنین زلزله ۳.۱ ریشتری را تجربه کرده است. این زلزله در عمق ۸ کیلومتری و کانون آن در ۱۱ کیلومتری شوقان، ۱۷ کیلومتری سنخواست و ۳۲ کیلومتری قاضی استان خراسان شمالی بوده است.

قاضی استان خراسان شمالی با زلزله ۲.۷، بهاباد یزد با دو زلزله ۲.۱ ریشتری، بافق یزد با زلزله ۲.۶، موسیان استان ایلام با زلزله ۲.۴، تنگ ارم با زلزله ۲.۱ و راین استان کرمان با زلزله ۲.۵ ریشتری لرزیدند.

در باغ ملک استان خوزستان نیز زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ ریشتر به ثبت رسید. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و کانون آن در ۴ کیلومتری باغ ملک، ۱۰ کیلومتری قلعه تل و ۲۲ کیلومتری میداود استان خوزستان بوده است.

پنج‌شنبه ۸ تیر

زلزله‌های موچش کردستان با بزرگای ۲ و ۲.۳ از اولین زمین‌لرزه‌هایی است در در روز ۸ تیرماه به ثبت رسیده است.

در مهران استان ایلام نیز زلزله ۳.۷ ریشتری رخ داد. این زلزله در عمق ۸ کیلومتری و در ۲۴ کیلومتری مهران، ۴۷ کیلومتری صالح آباد استان ایلام و ۶۹ کیلومتری الکوت عراق رخ داده است.

در جزیزه هندورابی استان هرمزگان نیز با زلزله ۳.۴ ریشتری لرزید. عمق این زلزله ۱۰ کیلومتری و کانون آن در ۱۱ کیلومتری جزیره هندورابی،۲۸ کیلومتری جزیره کیش و ۴۶ کیلومتری بندرمقام استان هرمزگان بوده است.

زلزله ۲ ریشتری گهواره استان کرمانشاه، ۲.۱ و ۲.۳ ریشتری شوقان استان خراسان رضوی، ۲.۶ ریشتری سفیدسنگ استان خراسان رضوی، ۲.۱ ریشتری بافق استان یزد، و ۲ ریشتری زرند کرمان از دیگر زمین لرزه‌های روز ۸ تیرماه بوده است. فاریاب کرمان نیز با زلزله ۳ ریشتری لرزید. این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری و کانون آن در ۲۱ کیلومتری فاریاب استان کرمان، ۴۵ کیلومتری سرگز و ۵۲ کیلومتری زیارتعلی استان هرمزگان بوده است.

جمعه ۹ تیر

از جمله زلزله‌های این روز می‌توان به زلزله‌های صالح آباد استان خراسان رضوی با بزرگای ۲.۱، گرمسار با بزرگای ۲.۲، آواجیق استان آذربایجان غربی، مهران استان ایلام با بزرگای ۲.۸، بهاباد یزد با بزرگای ۲، شربیان استان آذربایجان شرقی با بزرگای ۲، پاریز استان کرمان با بزرگای ۲ و سفیدسنگ با بزرگای ۲ ریشتری اشاره کرد.

در رباط قره ییل استان خراسان شمالی با بزرگای ۳.۳ ریشتری به ثبت رسید. این زلزله در عمق ۱۸ کیلومتری و در کانون ۱۷ کیلومتری رباط قره بیل،۲۳ کیلومتری قاضی و ۳۶ کیلومتری شوقان استان خراسان شمالی گزارش شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت