آتش دولول به جان تلگرام هم افتاد!

کد خبر: 659605

پیپ و تنباکو معطر و انواع سیگار و سیگاربرگ اروپایی و کوبایی نیز در کنار وسایل تزئینی تجملی مانند کیف چرم پیپ ، انواع قهوه ترک ، کبریت دائمی و با جملات فریبنده مانند مخصوص زوج ها یا برندهای خارجی در فضای مجازی به ویژه تلگرام عرضه می شوند.

خبرگزاری ایرنا: اسلحه دولول بغل هم چخماقی، اسلحه مارک برسیا ایتالیا به سفارش ارتش امریکا ،انواع کارد و چاقو،اسلحه شکاری باجواز، پیپ میسوری مرشام کورن کاب ساخت آمریکا، پیپ استفانو دست ساز ایتالیا و دست آخر هم پکیج قلیان همراه، همه و همه در کانال های تلگرام به فروش می رسند.
این ابزار و کالاها در حالی در کانال های تلگرامی و فضای مجازی به فروش می رسند که هیچ نظارتی بر فروش آنها در فضای مجازی وجود ندارد و تبلیغات فریبنده آنها هرکسی را متمایل به خرید این کالاها می کند.
در تبلیغ قلیان همراه با تصویری از آن ضمن دادن اطلاعات مانند شکل استوانه ای و جنس اکرلیک ، آن را وسیله ای مناسب سفر و پیک نیک معرفی کرده اند .
پیپ و تنباکو معطر و انواع سیگار و سیگاربرگ اروپایی و کوبایی نیز در کنار وسایل تزئینی تجملی مانند کیف چرم پیپ ، انواع قهوه ترک ، کبریت دائمی و با جملات فریبنده مانند مخصوص زوج ها یا برندهای خارجی در فضای مجازی به ویژه تلگرام عرضه می شوند.
کافی است نام یکی از این وسایل در موتور جستجوگر اینترنتی -گوگل- تایپ شود تا انبوهی از عرضه کنندگان آنها هویدا شوند.
از قرار معلوم دسترسی و امکان خرید اینگونه وسایل از قیمت های ارزان تا خیلی گران برای همگان فراهم شده و چه بسا نوجوانان نیز بادیدن این تبلیغات به فراست تهیه یکی از این ابزار برآیند.
البته در مورد اسلحه ، فقط اسلحه های مجاز به فروش می رسند اما آیا اینکه طرف خریدار نیز باید پروانه حمل سلاح شکاری داشته باشد نیز بررسی می شود و آیا امکان خرید سلاح غیرمجاز در این شبکه های اجتماعی وجود ندارد.
شاید اسلحه شکاری مجاز به خودی خود ، مساله جدی نباشد اما نحوه استفاده و سهل الوصول شدن آن می تواند منجر به فجایعی شود که بر هیچکس پوشیده نیست.
متاسفانه قلیان نیز قبح مصرف سیگار را در جامعه ایرانی ندارد و با آمدن نوع همراه آن معلوم نیست چه تعداد از جوانان و نوجوانان ایرانی به سمت مصرف آن سوق داده می شوند.
پیپ ها هم که با عناوین گمراه کننده ای مانند 'دست ساز' در فضای مجازی عرضه می شوند و برای خیلی از نوجوانان جالب توجه است.
دختر نوجوانی که با سفارش در کانال تلگرام اقدام به خرید پیپ و وسایل جنبی آن کرده است به خبرنگار ایرنا می گوید: من در عمرم سیگار و پیپ نکشیدم اما با دیدن هدیه های تزئینی و طرح و شکل پیپ بدون آنکه واقعا اهل دخانیات باشم ، اقدام به خرید آن کردم.
مریم اضافه می کند: ابتدا می خواستم آن را به برادر کوچکترم هدیه بدهم اما فکر کردم شاید با این هدایا ، واقعا اقدام به مصرف آن کند بنابراین تصمیم گرفتم آن را نزد خود نگاه دارم.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا عضو این کانال تلگرامی شده است ، می گوید: من تبلیغ این کانال را در یکی از کانال های تلگرامی که به این منظور نبود دیدم و عضو شدم ؛ بسیاری از کانال های تلگرامی که ظاهری موجه دارند ، بسیاری از کانال های اینچنینی را تبلیغ می کنند.
خطر سهل الوصول شدن ابزار آسیب زا
رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: با گسترش فضای مجازی،تبلیغات تجاری و نحوه عرضه ، خرید و فروش کالا دستخوش تحول شگرفی شده است.
دکتر شهرام خرازی ها می افزاید: فضای مجازی از این ظرفیت برخوردار است که به ویترین رایگان و سهل الوصولی برای عرضه کالا تبدیل شود.در چنین شرایطی تعجب برانگیز نخواهد بود اگر عده ای به فکر سودجویی فرصت طلبانه حتی کلاهبرداری زیرکانه بیفتند و از آب گل آلود ماهی بگیرند.
این کارشناس رسانه خاطرنشان می کند: فضای مجازی در حال حاضر نقش بازار مکاره را به خود گرفته، بازاری که انواع کالاهای ممنوعه یا غیرموجه از سیگار، تنباکو، قلیان و توتون گرفته تا اسلحه سرد و گرم در آن به فروش می رسد.
تبلیغ سیگار در فضای مجاز حکم قوز بالا قوز را دارد
کارشناس سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عرضه مهارگسیخته سیگار در سطح کشور، گفت:در حالی که منبع درآمدزایی اصلی بسیاری از کیوسک های فروش مطبوعات، دخانیات است و دسترسی به سیگار در دورافتاده ترین نقاط مملکت ظرف فقط چند دقیقه ممکن است،تبلیغ و عرضه سیگار در فضای مجازی حکم قوز بالا قوز را دارد و به ترویج مصرف مواد دخانی دامن می زند.
خرازی ها خاطر نشان می کند: توتون و تنباکو در کنار الکل به عنوان «مواد دروازه ای اعتیاد» یعنی نقطه آغازی برای مصرف مواد مخدر و محرک شناخته می شوند به این ترتیب تبلیغ و عرضه دخانیات در فضای مجازی حکم تبلیغ و عرضه مواد مخدر و محرک را دارد. احتمال افزایش مرگ فوری با افزایش میزان دسترسی به ابزار کشنده رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: مصرف دخانیات به مرگ تدریجی می انجامد اما به کار بردن اسلحه گرم یا سرد مرگ فوری را در پی دارد.
خرازی ها می افزاید: در فضای مجازی شاهدیم که به بهانه های مختلف مانند عرضه لوازم شکار،اسلحه به فروش می رسد.
وی خاطرنشان می کند: محققین از طریق پژوهش های علمی به دفعات ثابت کرده اند که دسترسی به هر نوع سلاح بر احتمال خودکشی و دیگرکشی می افزاید و هر چه میزان دسترسی به ابزار و وسایل کشنده بیشتر باشد، احتمال خودکشی و قتل بالاتر می رود. خطر فانتزی های مسلحانه بی حد نوجوانان رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران بر این اعتقاد است که دستیابی به اسلحه،بذر خودکشی یا دیگرکشی را در ذهن صاحب آن می کارد. خرازی ها تصریح می کند: نوجوانان به اقتضای شرایط سنی شان، تخیلات و فانتزی های بی حد و حصری دارند که جامه عمل پوشاندن به آن ها گاهی اوقات فاجعه می آفریند. وی خاطرنشان می کند: یکی از فانتزی های دوران نوجوانی کسب و اعمال قدرت به هر طریق از جمله در اختیار داشتن اسلحه و تهدید دیگران با آن ، اگرچه به صورت تفریحی است. لزوم ارتقای دانش مردم درباره فضای مجازی
خرازی ها با اظهار تاسف از بی ضابطگی و افسارگسیختگی فضای مجازی، تاکید می کند: جلوی گسترش فضای مجازی را نمی توان گرفت اما دانش مردم در زمینه تعامل با رسانه ها را می توان افزایش داد و ارتقاء بخشید.
وی تصریح می کند: این فضا در کشور ما هم اکنون حکم یک بازار را پیدا کرده که به موازات آن،بازار سیاه کالاهای کمیاب یا غیرمجاز هم پدیدار شده است.
رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: بازار سیاه فضای مجازی خیلی مخرب تر از بازار سیاه کوچه و خیابان است زیرا دسترسی به کالا از طریق فضای مجازی مستلزم صرف وقت کمتر و دستیابی آسان تر و کم دردسرتر است.
وی می افزاید: شیوه توزیع کالا تغییر کرده است ؛ به گونه ای که فروشندگان و توزیع کنندگان، آن کالا را مستقیما به درب منازل برده و تحویل مشتری می دهند. وی تصریح می کند: هم اکنون قلیان،تریاک،شیشه و الکل با سفارش تلفنی یا اینترنتی مانند کالاهای ماهواره ای، درب منزل قابل دریافت است.
تبلیغ اعتیاد از طریق تراکت
رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران هشدار می دهد: سوداگران مرگ هر روشی برای فروش کالای خود را به کار می بندند.اخیرا مشاهده شده که تراکت هایی به داخل خانه های مردم انداخته می شود ؛ روی این تراکت ها نوشته شده است که : «تحویل قلیان آماده در طعم های مختلف و خاص درب منزل با ارسال رایگان در سه سوت». خرازی ها می افزاید: روی این تراکت ها فقط یک یا چند شماره موبایل ثبت شده تا مشتری از طریق تماس با آن،مواد دخانی حتی قلیان را در منزل خود و بدون خروج از خانه دریافت کند. تقابل با تبلیغات خطرآفرین با ارتقای سواد رسانه ای رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: ارتقای «سواد رسانه ای» مهم ترین راهکار برای پیشگیری از انواع آسیب های نشأت گرفته از فضای مجازی است.
خرازی ها می افزاید: «سواد رسانه ای» مهارت کشف لایه های پنهان پیام های رسانه ای است.فضای مجازی واقعیتی است که باید آن را پذیرفت و نمی توان از کاربران توقع داشت که وارد این فضا نشوند.
وی خاطرنشان می کند: حذف یا فیلتر کردن فضای مجازی ممکن است در کوتاه مدت از میزان آسیب های اجتماعی بکاهد اما این روش در دراز مدت نتیجه مثبت قابل توجهی نخواهد داشت.خوشبختانه با فضای مجازی برخلاف ماهواره،برخورد سلبی نشد.
وی یادآور می شود: دولت می تواند با ارتقای «سواد رسانه ای» مردم و افشای هدفمندانه روش های فریبکاری ادمین ها (مدیران کانال های تلگرامی یا فضای مجازی) ،بسیاری از توطئه های سوداگران فرصت طلب فضای مجازی را خنثی و در نطفه خفه کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت