تربیت سیاستمدار در روسیه از دوره دانش آموزی +عکس

کد خبر: 641466

روسیه پس از فروپاشی شوروی در سال 1991، تربیت سیاستمدار، نیروی مدیریتی و سیاسی را برای تامین زنجیره نیازهای آینده این کشور برنامه ریزی کرده که دستاوردهای زیادی در عرصه های مختلف از جمله ملی داشته است.

تربیت سیاستمدار در روسیه از دوره دانش آموزی +عکس
خبرگزاری ایرنا: این رویکرد از دهه میلادی گذشته با برنامه تربیت جوانان برای تصدی مدیریت های ملی متکی به راهبرد نخبه یابی، آموزش، کنترل، نظارت، هدف سازی و تعیین حوزه انجام مسوولیت در حال اجرا ست تا نیازهای مدیریتی پایه،میانی و عالی پهناورترین کشور جهان را در عرصه های مختلف تامین کند.
اکنون نیز در یک برنامه جدید در حال طراحی با اقدامی که می تواند تکمیل کننده این طرح آموزش ملی باشد، قرار است، کنار مدارس مقطع متوسطه روسیه نیز باشگاه های سیاسی گشایش یابد.
تربیت سیاستمدار در روسیه از دوره دانش آموزی
ارائه دهندگان این رویکرد به مرکز کارشناسی-تحلیلی فرهنگستان اقتصاد ملی و مدیریت دولتی روسیه اعلام کرده اند، ایجاد شبکه واحد بحث و مناظره سیاسی به دانش آموزان کمک می کند از سردرگمی سیاسی از جمله در اینترنت در امان بمانند و امکان ابراز عقیده سیاسی در زندگی واقعی برای آنها فراهم خواهد شد.
به گزارش اسپوتنیک، مرکز کارشناسی-تحلیلی فرهنگستان اقتصاد ملی و مدیریت دولتی روسیه در این باره اعلام کرده است: اگر می خواهیم سیاستمداران با تجربه و بانفوذ تربیت کنیم که از مواضع مدنی قوی برخوردار باشند، باید فرصتی ایجاد شوند تا بتوانند از دیدگاههای خود دفاع کرده و نظرهای جدید را بیان کنند.
این مرکز افزوده است: با استفاده از این رویکرد، شخص دریافت اطلاعات متضاد را می آموزد و از سوی دیگر یاد می گیرد، چگونه محترمانه و صحیح به مخالف خود پاسخ بدهد.
در چارچوب این رویکرد، باشگاههای وابسته به مدارس می توانند دانش سیاسی و حقوقی نوجوانان و جوانان را افزایش دهند و امکان جلب همفکران و همسالان را برای تربیت کارشناسان سیاسی جوان فراهم کنند تا در آینده بتوانند از تجربه کسب شده در زندگی سیاسی روسیه استفاده کنند و برای کشور کارآمد باشند.
براساس چارچوب های پیس بینی شده، می توان باشگاههای سیاسی کنار مدارس متوسطه را برای بحث و مناظره، تشکیل شورای دانشجویی و سازمان های اجتماعی افتتاح کرد.
همچنین باید بین باشگاههای سیاسی ارتباط برقرار کرد تا برنامه کاری واحدی داشته باشند و امکان شرکت در موضوع های مورد علاقه نیز فراهم شود.
از سوی دیگر، هم اکنون نیز سازمان «ذخیره جوانان» برنامه کلان تربیت مدیران آینده را برای تضمین تامین نیازهای پیش روی روسیه اجرا می کند که با بیش از 17 میلیون کیلومتر مربع بزرگ ترین کشور دنیا است.
روسیه از اواخر دهه گذشته میلادی با اجرای این راهبرد، استفاده پلکانی از نیروی آموزش دیده جوان را در بخش های مدیریتی سطوح بالا آغاز کرد که در نتیجه آن، چهره های جوان زیادی به «خانه سفید» - اصطلاح روسی مقر دولت روسیه - راه یافتند.
مهمترین چهره شاخص اجرای این راهبرد یا نمایندگان نسل جوان در دولت روسیه، «آلکساندر نوواک» 45 ساله است که از سال 2012 مسوولیت وزارت انرژی این کشور را برعهده دارد و به دلیل ریاست بر بخش روسی کمیسیون دولتی همکاری های اقتصادی ایران و روسیه بین دولتمردان، کارشناسان و بسیاری از ایرانیان چهره آشنایی محسوب می شود.
انتصاب نوواک بلافاصله پس از مراسم تحلیف سومین دوره ریاست جمهوری «ولادیمیر پوتین» در ماه مه 2012 انجام گرفت و افزون بر وزیر انرژی، بین وزیران جدید چهره های نام ناآشنا و جوان دیده می شد که در روسیه بی سابقه بود.
آن زمان از چهره های بسیار جوان که توجه محافل عمومی را به خود جلب کرد، «نیکلای نیکیفوروف» 31 ساله بود که به مقام معاون نخست وزیر (دیمیتری مدودیف) و وزیر مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه منصوب شد.
روس ها که براساس روزگار دوران کمونیسم، به چهره ها و مقام های پرتجربه و سالمند از جمله «یوگنی پریماکف» (وزیر امور خارجه فقید)، «ویکتور زوبکوف» (نخست وزیر پیشین) و «بوریس گریزلف» (وزیر کشور اسبق) در دولت و کادرهای مدیریتی سطوح پایین تر از آن عادت کرده بودند، یکباره شاهد راه یافتن جوانان به مقر نخست وزیری و تصدی پست های بسیار مهمی شدند که تا آن زمان حتی تصور آن را هم نمی کردند.
سنگ بنای این تغییرات مهم سال 2008 با همفکری مدودیف و پوتین رییس جمهوری و نخست وزیر وقت روسیه پی ریزی شد و به دستور مدودیف، استانداران موظف شدند با تشکیل صندوق یا سازمان ذخیره جوانان افراد مستعد از این گروه سنی علاقه مند و پرانگیزه را شناسایی کرده و با آموزش های لازم در مشاغل دولتی منصوب و عملکرد آنان را کنترل کنند و سپس موفقترین مدیران جوان استانی به مرکز یعنی مسکو فرا خوانده شده و در مشاغل و مناصب فدرال مسئولیت می گرفتند.
اجرای مداوم و دقیق این برنامه به گونه ای مورد تاکید مقام های با تجربه و بلندپایه کاخ کرملین قرار دارد که مدودیف در یکی از سفرهای خود به استان های روسیه با انتقاد شدید از به کار نگرفتن نیروهای جوان در استانداری، گفت: باید جوانان را در مشاغل مختلف متناسب با استعداد و توانمندی آنها منصوب کرد و انتظار نداشته باشید جوان به سن بازنشستگی برسد تا شایستگی مورد نظر شما را برای احراز مشاغل مهم کسب کند.
این پیگیری جدی مدودیف که خود در 45 سالگی رئیس جمهوری شد و پیش از آن هم چندین سال معاون نخست وزیر بود، نشان می دهد، کاخ کرملین توجهی ویژه به تربیت مدیران اجرایی و ملی برای اداره روسیه پهناور دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت