نوادگان پیامبر درباره زهرای اطهر چه می گویند؟

کد خبر: 637805

کافی است قدری وقت بگذارید و در منابع معتبر نگاهی به زندگی فاطمه زهرا(س) بیندازید. گذشته از اینکه چه نگاهی به زندگی دارید، خواهید دید که زندگی آن بانو پر از نکات آموزشی است که همچنان قابل الگوبرداری در زندگی امروزی است.

روزنامه ایران:‌کافی است قدری وقت بگذارید و در منابع معتبر نگاهی به زندگی فاطمه زهرا(س) بیندازید. گذشته از اینکه چه نگاهی به زندگی دارید، خواهید دید که زندگی آن بانو پر از نکات آموزشی است که همچنان قابل الگوبرداری در زندگی امروزی است. بانویی که علاوه بر مادر و همسر بودن، نقش اجتماعی پر رنگی دارد. زندگی دختر پیغمبر (ص) در کنار امیرالمؤمنین(ع) اگرچه کوتاه بود، اما سراسر درس هایی است که می توان آموخت و به کار بست. دکتر علی قائمی امیری، استاد دانشگاه و صاحبنظر در علوم تربیتی، با بیان احادیثی از ائمه اطهار که در واقع فرزندان آن حضرت هستند، درباره این بانوی بزرگ، از الگو گرفتن از زندگی ایشان در زندگی می گوید.
قائمی با بیان اینکه بهترین مسأله در ارتباط با الگوی زندگی فاطمه زهرا(س) را می‌توان در سخنی از امام زمان(عج) پیدا کرد، گفت: ایشان درباره این بانوی بزرگوار فرموده‌اند «برای من دختر پیغمبر(ص) یک اسوه حسنه هستند و من از ایشان تأسی می‌کنم.» این سخن که از امام زمان(عج) نقل شده قطعی است. البته این تنها جمله‌ای نیست که درباره بانوی بزرگ اسلام بیان شده است بلکه نمونه‌های بسیاری را می‌توان در سخنان ائمه اطهار پیدا کرد. امام حسن عسگری(ع) می‌فرمایند «آنچه را که ما در زندگی‌مان و در برنامه‌ریزی هایمان داریم برگرفته از زندگی مادرمان فاطمه(س) است.» نمونه دیگر از این سخنان را حضرت علی(ع) نقل می‌کنند. ابتدا اشاره کنم که علی(ع) بعد از وفات پیامبر(ص) نسبت به کسانی که برخورد منافقانه و زشتی با او داشتند بسیار دلگیر و ناراحت بودند و این افراد سعی می‌کردند تا علی(ع) را از سیاست دور نگه دارند.
ایشان یکی از روزها بسیار ناراحت به خانه آمدند و زمانی که فاطمه(س) با دلجویی از ایشان علت ناراحتی‌شان را جویا شدند امیرالمؤمنین(ع) از بی‌وفایی‌ها و رفتار منافقانه برخی گلایه کردند. ایشان فرمودند در مسیری که می‌آمدم با فردی روبه‌رو شدم و این شخص برای اینکه با من سلام و علیک نداشته باشد، مسیر خودش را تغییر داد. حضرت فاطمه(س) که بر اساس اسناد اسلامی محدثه بودند یعنی شخصی که جبرئیل بر او نازل می‌شد به امیرالمؤمنین فرمودند می‌خواهم داستان بعد از وفات پیغمبر(ص) تا انقراض نسل بشر از روی زمین را تعریف کنم. وقتی ایشان شروع به حرف زدن کردند امیرالمؤمنین فرمودند خانم اجازه بدهید قلم و کاغذی بیاورم و این گفته‌ها را یادداشت کنم. از امام صادق(ع) نقل است که در صحبت‌های حضرت فاطمه(س) که مدتی بعد در کتابی تحت عنوان صحیفیه فاطمه(س) گردآوری شده است یک آیه از قرآن وجود ندارد و همه آنها داستان‌هایی است که همه وقایع از جمله واقعه عاشورا و ظهور امام عصر(عج) در آن بیان شده است.
بر اساس اسناد شیعی آنچه علی(ع) از فاطمه(س) یادداشت کرد در کتابی به نام صحیفیه فاطمه(س) گردآوری و دست به دست توسط امامان(ع) به حضرت مهدی(عج) رسیده است. وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در باب مقام والای حضرت فاطمه و آن چیزی که در زندگی ایشان کاملاً مشهود بود فرزندان ایشان هستند. فرزندانی که در دامن چنین مادری تربیت یافته و به شهادت رسیدند. امام حسن مجتبی(ع) آن گونه به شهادت رسیدند و امام حسین(ع) در صحرای کربلا شهید شدند و به گفته اسلام که هرکسی قدم در راه دین بگذارد و جان خویش را از دست بدهد شهید است ، حضرت زینب(س) نیز شهیده اسلام هستند. افتخاری از این بالاتر در تاریخ اسلام سراغ نداریم که یک زن در سن کم چنین فرزندانی تربیت کنند که بهترین‌ها در همه ادوار باشند.

امروز شاهدیم کسانی که به حج سفر می‌کنند بعد از بازگشت از زیارت قبور متبرکه ائمه اطهار می‌گویند و با ناراحتی از گم بودن مزار حضرت فاطمه(س) سخن به میان می‌آورند درحالی که این گم بودن مصلحتی است که خداوند آن را مقدر ساخته و زنان و مردان باید این حقیقت را بپذیرند که افکار فاطمه زهرا(س) و نحوه زندگی ایشان مهمتر از مزارشان است و باید با کنکاش در افکار بانوی بزرگ اسلام و نحوه زندگی ایشان و تربیت فرزندان آنها را الگوی زندگی‌مان قرار دهیم. مقام فاطمه زهرا(س) بالاترین مقام است زیرا ایشان بهترین مادر در زمینه تربیت فرزندان، بهترین همسر در کنار امیرالمؤمنین(ع)، بهترین زن برای الگوی زنان و بهترین دختر برای پیامبر اکرم(ص) هستند. ایشان در کنار اداره زندگی و مدیریت خانه همیشه در کنار همسرش به‌عنوان یک پشتیبان حضور داشتند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت