اخلاق؛ کلید موفقیت و پیشرفت انسان

کد خبر: 634321

یکی از دغدغه همه انسان‌ها موفقیت در زندگی است، اما اکثر افراد موفقیت را در پیشرفت مالی می‌دانند، در صورتی که اصل موفقیت در خصوصیات شخصیتی و رشد و تکامل اخلاقی نهفته است.

روزنامه آرمان: یکی از دغدغه همه انسان‌ها موفقیت در زندگی است، اما اکثر افراد موفقیت را در پیشرفت مالی می‌دانند، در صورتی که اصل موفقیت در خصوصیات شخصیتی و رشد و تکامل اخلاقی نهفته است.
همه انسانها در زندگی در پی موفقیت هستند، اما بیشتر افراد موفقیت را در امکانات مادی و مالی می‌بینند. نباید فراموش کرد که تکامل و رشد شخصیتی بالاترین موفقیت است. متاسفانه اکثر ما انسان‌ها راهی که به مقصد می‌رسد را گم کرده‌ایم. اگر بخواهیم در مسیر روند درست زندگی قرار بگیریم هیچ راهی جز دین و معنویت وجود ندارد.تحقیقات نشان می‌دهد که اعتقادات دینی و مذهبی مهم‌ترین عامل برای مقابله درست با مسائل و مشکلات است. تنها دین، اخلاق و معنویت است که می‌تواند انسان را حفظ کند و او را از انحطاط نجات دهد. این نیاز فطری که از درون انسان نشات می‌گیرد بخصوص از آن نظر که نیاز وی را به تکیه گاهی نیرومند و قوی برآورده می‌نماید. قابل توجه می‌باشد. روحیه بی پناهی و احساس بی کسی و پوچی که عدم تعادل روحی و روانی را در اکثر مواقع موجب می‌شود، در همگان به شکل یکسان وجود ندارد.معمولا افرادی که اعتقاد به یک حامی‌مقتدر دارند می‌دانند که آن پناهگاه، مصدر همه نیکی‌ها، سازندگی‌ها و کارهای خیر است با وجود آن واسطه، در درون این عده انسان‌ها آرامش خاصی بوجود می‌آید که با این نیرو همیشه و در همه جا توانمند و با اقتدار حاضر می‌شود، اما کسانی که از این فرصت و موقعیت اعتقادی برخوردار نیستند، همواره دچار ناامنی و تزلزل بوده و این احساس پوچی و بی هدفی بر آنها خسته کننده می‌شود.
برای اینکه در زندگی سعادتمند شویم باید بتوانیم با کمک فکر و رفتارهای پسندیده با دنیا ارتباط شایسته ای برقرار نماییم. افراد موفق همواره می‌دانند که چگونه با مسائل زندگی روبه‌رو شوند و از تجربیات استفاده کنند. در صورتی که اشخاص ناموفق، مشکلات زندگی را به عنوان کاستی‌ها و محدودیت‌های خود پذیرفته اند و هیچ حرکتی را برای رهایی آن از خود نشان نمی‌دهند.ایمان و اعتقاد، تکلیف ما را نسبت به آنچه هستیم و آنچه می‌توانیم باشیم روشن می‌کند. افراد موفق می‌دانند که چه می‌خواهند و ایمان دارند که می‌توانند آن را بدست آورند. بنابراین انگیزه و ایمان دو عامل محرک آدمی‌به سوی کمال است. داشتن هدف و درك شرایط كافی نیست، شجاعت عمل لازم است. تنها با عمل كردن می‌توان اهداف، امیال و باورها را به حقیقت تبدیل كرد. تفاوت میان آدم موفق و غیر موفق در زمینه نقطه نظر‌ها و توانائیها نیست.مساله مهم در موفقیت شهامت است كه انسان موفق روی نقطه نظرهای خودش نشان می‌دهد و خطرات حساب شده را می‌پذیرد و دست به عمل می‌زند. بی تحركی و دست روی دست گذاشتن انسان را در مواجهه با مسائل عصبی و ناتوان می‌كند اگر آنقدر صبر كنیم و دست روی دست بگذاریم تا از نتیجه كاری مطمئن شویم هرگز قدمی‌برنخواهیم داشت. شخصیت‌های موفق به سایرین هم اهمیت می‌دهند و برای هم نوع خود احترام قائل می‌شوند با دیگران همانطور كه زیبنده انسانهاست رفتار می‌كنند. وقتی نسبت به سایرین احساس خیرخواهی بیشتری می‌كنیم بدون استثنا نسبت به خودمان هم خیرخواه‌تر می‌شویم.
یكی از بهترین شیوه‌های مبارزه با احساس گناه و تقصیر این است كه گناه را به گردن سایرین نیندازید. كسی كه شخصیت موفق دارد نسبت به سایرین احساس خیرخواهی می‌كند مردم البته كه مهم هستند و نمی‌توانید با آنها مانند اشیاء بی جان روبه‌رو شوید.از میان تمامی‌پستی و بلندیهایی كه در زندگی وجود دارد نداشتن مناعت نفس كشنده‌تر از همه و غلبه بر آن از هر كاری دشوارتر است. علتش این است كه چاله را به دست خودمان كنده ایم. قبول كرده ایم كه فایده‌ای ندارد و كاری از دست من ساخته نیست.اعتماد به نفس با تجربه كردن موفقیت ایجاد می‌شود. وقتی كاری را برای نخستین بار شروع می‌كنیم از نتیجه اش آنقدرها اطلاعی نداریم علتش این است كه موفقیت را تجربه نكرده ایم و باید بدانید كه موفقیت تولید موفقیت می‌كند و حتی یك موفقیت كوچك قدمی‌برای موارد بعدی است و شما هم می‌توانید از این روش ساده برای كسب اعتماد به نفس استفاده كنید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت