جوانان در دام اعتیاد، کشور در دام سهل‌انگاری مسئولان/ آمار هم نداریم، چه برسد به راه‌حل برای نجات!

کد خبر: 632157

در کشورمان اگر آمار یک چیز را به صورت درست و از یک منبع معتبر و مشخص دریافت کنیم بیشتر متعجب می‌شویم تا این که مثل همیشه، هر از چندگاهی یک مسئولی از یک ارگانی یک سری آمار تحویل‌مان بدهد و پس از مدتی دوباره ببینیم یک جای دیگر، یک مقام دیگر دوباره یک آمار جدید اعلام کرده است.

جوانان در دام اعتیاد، کشور در دام سهل‌انگاری مسئولان/ آمار هم نداریم، چه برسد به راه‌حل برای نجات!
اعتیاد جوانان
سرویس اجتماعی فردا: در کشورمان اگر آمار یک چیز را به صورت درست و از یک منبع معتبر و مشخص دریافت کنیم بیشتر متعجب می‌شویم تا این که مثل همیشه، هر از چندگاهی یک مسئولی از یک ارگانی یک سری آمار تحویل‌مان بدهد و پس از مدتی دوباره ببینیم یک جای دیگر، یک مقام دیگر دوباره یک آمار جدید اعلام کرده است. آمارهای معتادان کشور که دیگر جای خودش را دارد. هر دو سه سال یک بار، یک نفر یک آمار نه چندان معتبر و بر اساس حدس و گمان اعلام می‌کند و دوباره هیچکس هیچ خبر و آماری نخواهد داشت. سال گذشته آخرین آماری که ستاد مبارزه با مواد مخدر از تعداد معتادان کشور اعلام کرد ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار معتاد وابسته به مواد مخدر بود و وزارت بهداشت به جز این آمار، آمار دیگری ندارد.

امریکا ۶۰ میلیون مصرف کننده قانونی و غیر قانونی دارد

حال دنیا هم بهتر از حال کشور ما نیست. هر چند آمار معتادان ما رسمی نیست و خیلی افراد معتقدند که تعداد معتادان کشور، بیش از دوبرابر این اعدادی است که اعلام شده اما مشکل اعتیاد، خیلی از کشورها را وادار کرده تا چاره‌ای برای این فاجعه پیدا کنند. امریکا با ۲۲ میلیون معتاد به مواد مخدر غیر قانونی و نزدیک ۴۰ میلیون مصرف کننده مواد مخدر قانونی، در بحرانی جدی قرار دارد. همچنین سازمان ملل اعلام کرده است که تعداد معتادان جهان، هر چند قابل آمارگیری دقیق نیست اما در سال ۲۰۱۶ بین ۲۷۰ تا ۳۲۰ میلیون نفر است که حدود ۱۵ میلیون نفر از این جمعیت معتادان تزریقی و خطرناک‌ترین نوع این جامعه بیمار هستند.
غیر رسمی؛ امریکا دوم، ایران نهم
هر چند آمار دقیقی از تعداد معتادین منتشر نشده اما با توجه به جرم‌های مربوط به مواد مخدر، تعداد معتادان، انواع مواد مخدر و قانونی یا غیرقانونی بودن‌شان و همچنین میزان مواد وارد شده به کشور، ایران نهمین کشور دنیا است که بیشترین درصد معتاد را دارد. در رتبه اول این فهرست مکزیک قرار دارد و بعد از آن، نام کشورهای امریکا، کانادا، افغانستان و روسیه به چشم می‌خورد. کشور روسیه به دلیل مصرف بالای مشروبات الکلی شاهد کاهش غیرعادی طول عمر مردم خود شده است که با تعجب و نگرانی مسئولان همراه بوده است.
۵۲ درصد تریاک افغانستان، به ایران صادر می شود
طبق اعلام سازمان ملل، ۵۲ درصد تریاک افغانستان به ایران صادر می‌شود. این تقریبا یک فاجعه است که چطور از ورود این حجم بالای مواد مخدر به کشور جلوگیری نشده و تا چه زمانی ما باید بزرگترین قربانی مواد مخدر تولید شده در افغانستان باشیم و اینها در حالی است که هند، همسایه شرقی افغانستان با بیش از یک میلیارد جمعیت، تنها هشت درصد از تولیدات مواد مخدر افغانستان را در کشور خود شاهد است. در اینکه این بازار بزرگ جهانی که میلیاردها دلار پول در آن جابه جا می شود، برای افغانستان موقعیت خوبی ایجاد کرده تا از همسایگی با ما نقش بزرگی در این بازار ایفا کند شکی نیست، اما سوال اینجاست که آیا هیچ راه حلی وجود ندارد تا چنین حجم عظیمی از مواد مخدر از سمت همسایه ناخلف ما وارد کشور نشود؟
در آرایشگاه‌های زنانه، قرص‌های حاوی شیشه تجویز می‌کنند
سردار سعید منتظر المهدی سخنگوی نیروی انتظامی اعلام کرد: «امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش کشفیات مواد مخدر را داشته‌ایم، به تازگی ۳۷ کیلوگرم شیشه در کارگاهی در جنوب تهران کشف شد که مبلغی حدود ۱۸ میلیارد تومان می‌شود. ۳۷ کیلوگرم شیشه که می‌تواند ۳۷۰ هزار جوان ما را معتاد کند. منابع ما به ما خبر داده‌اند که امروز در آرایشگاه‌های زنانه و برخی از باشگاه‌های پرورش اندام برای افراد قرص‌های حاوی شیشه تجویز می‌کنند. همچنین اخیراً در مرز‌های غربی کشور یک قاچاقچی دستگیر شد که ۵۰ ملک به مبلغ ۱۷۰ میلیارد تومان در تهران دارد و مقدار زیادی کوکائین از این فرد کشف شده است.»
مرگ ۶۸۰ هزار امریکایی در سال به علت مصرف مواد

سالانه ۶۸۰ هزار امریکایی جان خود را بر اثر مصرف مواد مخدر از دست می‌دهند و این عدد حتی رکورد مرگ و میر بر اثر عوارض سیگار را هم که ۴۴۰ هزار نفر در سال است می‌شکند. همچنین سالانه ۲۳۰ هزار نفر هم به علت مصرف مشروبات الکلی جان خود را در این کشور از دست می‌دهند. این آمارها اگرچه تکان دهنده هستند اما نباید برای ما و مسئولان ما قوت قلب باشند. نباید خودمان را با کشوری مقایسه کنیم که مصرف موادی مثل ماری جوانا در بسیاری از ایالت‌هایش آزاد است. حتی اگر جزء ۱۰ کشور اول در مصرف مواد مخدر نبودیم، باز باید تلاش برای آخر شدن در این لیست می‌کردیم چه برسد به الان که جزء معتادترین کشورهای دنیا هستیم. مثل همیشه با جمله کلیشه‌ای «باید فکری به حال این وضعیت کرد» باید منتظر بمانیم ببینیم بالاخره چه زمانی تصمیم درست و قاطعی برای جلوگیری از تباه شدن زندگی جوانانمان گرفته می شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد