سرویس اجتماعی فردا: در حالی بارندگی در اکثر شهرهای کشور سبب خوشحالی مردم است که بارش باران در سایه عدم آماده سازی زیر ساخت ها همه ساله باعث مرگ و میر و بی خانمانی بسیاری ازشهروندان سیستان وبلوچستان می شود.
اوایل هفته قبل هواشناسی استان در خصوص بارش باران ،آبگرفتگی معابر،طغیان رودخانه ها و سیلاب هشدار داد و علی رغم هشدار ها اما بارندگی هفته اخیر سیستان و بلوچستان باعث بی خانمانی نزدیک به 1000 خانواده، مرگ یک نفر، تخلیه 4 روستا و امداد رسانی به نزدیک به 5 هزار شهروند و اسکان بیش از سه هزار نفر شد. با این وجود، این وقایع در حالی ست که استاندار سیستان و بلوچستان در گفتگو با میزان عنوان کرد که سیل در استان سیستان و بلوچستان خسارت زیادی نداشته است.
بی اعتنایی وزیر راه به مردم سیل زده سیستان و بلوچستان
با وجود هشدارها و پیش بینی های صورت گرفته مبنی بر وقوع سیلاب و بارش شدید باران در سیستان و بلوچستان، باز هم غفلت دستگاههای امدادی و اجرایی زمینه ساز گسترش عمق خسارات شد به نظر می رسد انگار غافلگیری به اصل تغییرناپذیری در مدیرت بحران تبدیل شده که حتی پیش بینی و اطلاع رسانی های قبلی نیز تاثیر چندان تاثیری در نحوه مواجهه با بلایای طبیعی و کاستن از میزان خسارات جانی و مالی ندارد! وارد شدن خسارت به واحدهای مسکونی و در کنار تخریب جادههای روستایی و عشایری و صدمات وارده به تاسیسات زیربنایی استان تنها بخشی از خساراتی است که رقم مالی آن تاکنون برآورد نشده است. همه اینها در حالی است که وقوع این سیلاب پیش بینی شده و ستاد حوادث غیرمترقبه کشور نیز همواره میزان آمادگی خود را در برابر چنین حوادثی بالا عنوان کرده بود. اما نکته عجیب اینکه وزیر راه در هنگام شروع باران های سیل آسا و جاری شدن سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان حضور داشت اما حتی به خود اجازه نداد تا برای مدت کوتاهی در جمع مردم سیل زده حاضر شود. این بی اعتنایی وزیر راه به مردم سیستان و بلوچستان در حالی بود که بسیاری از راه های ارتباطی جنوب استان بر اثر وقوع سیل
از بین رفته و بسیاری از ساکنان این شهرها و روستا بی خانمان شده اند. آخوندی که به منظور شرکت در همایش توسعه سواحل مکران به چابهار سفر کرده بود ترجیح داد طبق برنامه ریزی قبلی وقت خود را صرف بازدید از نمایشگاه کند و این در حالی بود که ساکنان روستای آپکان در جوار محل استقرار وزیر راه دولت بر اثر وقوع سیل به صورت کامل تخلیه شده بود. البته در این بین استاندار سیستان و بلوچستان نیز که در چابهار حضور داشت ترجیح داد به جای حضور در بین مردم سیل زده کنارک، چابهار، ایرانشهر و ... از میهمان داخلی و خارجی در چابهار استقبال کند.
امدادرسانی به بیش از 4 هزار نفر از مردم سیل زده سیستان و بلوچستان
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای بارش ها در استان، به 993خانواده شامل 4635نفر خدمات رسانی شده است. حسن مصفا در گفت و گو با خبرنگار عصر هامون اظهار کرد: در این رابطه 724خانواده شامل 3هزار و 329نفر در چادر های هلال احمر اسکان داده شده اند. وی با بیان اینکه مواد غذایی و اقلام اولیه مورد نیاز یک خانواده بین آسیب دیدگان توزیع شده است، اظهار کرد: در طی این مدت 122خودرو گرفتار در سیلاب توسط نیروهای جمعیت هلال احمر رهاسازی شده اند. وی خاطر نشان کرد: تمامی نیروهای جمعیت هلال احمر از ابتدای بارش ها به حالت آماده باش قرار گرفته اند و تا پایان وقت امروز نیز در آماده باش کامل قرار خواهند داشت.
رشد 3400درصدی بارش در چابهار
علی ملاشاهی در گفت و گو با عصرهامون، افزود: از ابتدای فروردین تا 6بهمن ماه امسال به ترتیب زهک با 7.1میلیمتر، زاهدان با 9.5میلیمترو زابل با 10میلیمتر کمترین بارشها را به خود اختصاص داده اند که نسبت به مدت مشابه پارسال، 91-، 88-،72-درصد کاهش را نشان می دهند. وی اظهار کرد: میانگین بارش در استان نسبت به سال قبل 10 درصد افزایش را دارد اما نسبت به میانگین بلندمدت هنوز 18 درصد کاهش بارش مشاهده می شود. وی در خصوص آخرین شرایط جوی استان براساس نقشه های پیش یابی و همدیدی هواشناسی، بیان کرد: امروز شرایط جوی استان آرام است و امشب، آخرین یخبندان چند روز اخیر را در زاهدان خواهیم داشت. ملاشاهی گفت: از صبح فردا تا دوشنبه هفته آینده، نواحی مرکزی استان شامل زاهدان، نصرت آباد، میرجاوه و غیره وزش باد شدیدی را شاهد خواهند بود و در حوزه شوره گز نیز احتمال گرد و غبار وجود دارد. وی در زمینه دمای استان نیز تصریح کرد: شب گذشته زاهدان با 7-درجه سانتیگراد سردترین شهر استان بوده است اما با توجه به نقشه های هواشناسی از صبح فردا دما بین 10تا 12درجه در استان افزایش پیدا خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید