روزنامه شرق: بنا بر اطلاعات منتشرشده از سوی نهادی رسمی در بریتانیا، کودکان و نوجوانان در حالی در اینترنت و بهخصوص شبکههای اجتماعی حضور دارند که آمادگی آن را ندارند.
تمرکز این نهاد بر اینستاگرام است که کودکان از «مقررات» آن بیخبرند: اینکه «اینترنت برای کودکان و نوجوانان طراحی نشده است». آنه لانگفیلد، کمیسیونر امور کودکان که بهتازگی گزارشی مفصل در رابطه با حضور کودکان در اینترنت منتشر کرده است، درباره حضور کودکان و نوجوانان بریتانیایی در اینترنت میگوید: «کودکان سه تا چهار ساله حدود هشت ساعت و نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله دستکم ۲۰ ساعت در هفته آنلاین هستند».
همچنین نیویورکتایمز گزارش میدهد براساس یافتههای یک تحقیق که در کشور آمریکا انجام شده، ۲۴ درصد نوجوانان آمریکا تقریبا بهطور مدام آنلاین هستند. مشاهدات درباره ایران نیز از دسترسی بالای نوجوانان به دنیای آنلاین خبر میدهد. دسترسی به اینترنت مزایای گستردهای از جمله در زمینه تحصیلی و آموزشی برای کودکان و نوجوانان دارد اما موضوعی که فکر مقامات و محققان برخی کشورها را به خود مشغول کرده، فراهمکردن زمینه حضور امن کودکان و نوجوانان در اینترنت است. آنه لانگفیلد با بیان اینکه کودکان و نوجوانان نیمی از وقت آزاد خود را در اینترنت میگذرانند، میگوید: «کاربران کودک و نوجوان در حالی در اینترنت به سر میبرند که از مقررات اینترنت حتی اطلاع درستی ندارند».
او میگوید: «براساس تحقیقی که نهاد او انجام داده میتوان گفت «تقریبا کل اینترنت به وسیله یکسری از شرکتهای خصوصی کنترل میشود که مسئولیتپذیری بسیار اندکی در قبال کودکان دارند». او به مقررات شبکههای اجتماعی بهخصوص اینستاگرام (به دلیل محبوبیت میان نوجوانان) اشاره میکند که زبان آن برای سنین پایین «غیرقابل فهم» است. بنابراین کودک و نوجوان نمیداند معنای واقعی هر عکسی که میگذارد چیست. از همین رو کودکان و نوجوانان برای حضور در اینستاگرام به درستی آماده نمیشوند و غالبا اطلاعات شخصی خود را پخش میکنند. این سازمان بریتانیایی در تحقیق خود ابتدا از یک گروه از نوجوانان خواسته است مقررات استفاده از اینستاگرام را بخوانند. به گفته لانگفیلد، هیچکدام از اعضای این گروه قادر نبودند متن را کامل بفهمند. این بچهها میگفتند «میخوانیم اما نمیفهمیم». سپس این سازمان از یک مرجع حقوقی درخواست کرده است مقررات استفاده از اینستاگرام را به زبان ساده بازنویسی کند. درحالحاضر ٥٦ درصد نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله بریتانیایی و ۴۳ درصد کودکان هشت تا ۱۱ ساله بریتانیا عضو اینستاگرام هستند.
والدین نگرانیهای متفاوتی نسبت به حضور آنلاین فرزندانشان دارند. یک بخش از تحقیق انجامشده به بررسی نگرانیهای والدین اختصاص داشته است. از ۹۰۰ کاربر سایت که یکی از پرکاربردترین وبسایتهای بریتانیا برای Mumsnet والدین است، درباره نگرانیهایشان در زمینه حضور فرزندانشان در اینترنت پرسیده شده است. از این تعداد ۷۳ درصد پاسخ دادهاند نگران آن هستند که فرزندانشان به محتوای نامناسب دسترسی داشته باشند و ۵۴ درصد نیز نگران آن هستند که بچهها از طریق اینترنت در معرض تماس غریبهها قرار گیرند. یک مشاور آموزشی که کارگاههای آموزشی مختلفی در مدارس در زمینه رسانههای دیجیتال برگزار میکند، در نیویورکتایمز مینویسد کودکان و نوجوانان قواعد خود را در دنیای اینترنت وضع میکنند. او به والدین توصیه میکند درباره قوانین نانوشته اما موجودی که در گروه همسالان فرزندانشان وجود دارد، بدون قضاوت صحبت و از آنها دراینباره سؤال کنند. این مشاور آموزشی میگوید فرزند خود را تشویق کنید تا هر زمان که شبکههای اجتماعی به او احساس ناخوشایندی دادند، برای مدتزمانی زنگ تفریح اعلام کند و سراغشان نرود. مهمتر از همه اما شرح مقررات شبکههای
اجتماعی برای فرزند خود و در تماس دائمی با او بودن و به کمک او شتافتن در مواردی است که به کمک والدین نیاز دارد.
دیدگاه تان را بنویسید