نرگس کلباسی در آرزوی بازگشت به ایران

کد خبر: 609008

جامعه جهانی با قدرت نمایی تروریست‌های رنگارنگ و جنگ‌های خانمان سوز حال و روز خوشی ندارد. خبرهای کشتار مردم از ملیت‌ها و مذاهب مختلف آنچنان به یک عادت در رسانه‌ها تبدیل شده است که گویا انسانیت شوکران مرگ را سرکشیده است. در میان درد و رنج ملت‌های مختلف‌، یک دختر ایرانی با چشمانی سبز در سرزمین هفتادودو ملت با دستان خالی همانند مادرترزا برای کودکان نابینای هندی مادری کرده است.

روزنامه مردمسالاری: جامعه جهانی با قدرت نمایی تروریست‌های رنگارنگ و جنگ‌های خانمان سوز حال و روز خوشی ندارد. خبرهای کشتار مردم از ملیت‌ها و مذاهب مختلف آنچنان به یک عادت در رسانه‌ها تبدیل شده است که گویا انسانیت شوکران مرگ را سرکشیده است. در میان درد و رنج ملت‌های مختلف‌، یک دختر ایرانی با چشمانی سبز در سرزمین هفتادودو ملت با دستان خالی همانند مادرترزا برای کودکان نابینای هندی مادری کرده است.
نرگس کلباسی اشتر که از سال 2011 در یکی از ایالت‌های هند با ایجاد موسسه خیریه «پریشان» برای دختران یتیم و کودکان نابینا فعالیت‌ خود را آغاز کرده بود، اما در نوامبر 2014 در جریان یک اردو و غرق شدن یکی از کودکان، به قتل غیر‌عمد متهم شد. گفته می‌شود که دارایی موسسه پریشان رقمی‌ در حدود 100 هزار دلار است که شامل هفت مرکز آموزشی، دو مرکز برای جوانان و دو خانه برای کودکان نابینا و دختران یتیم است.همین رقم برای وسوسه مافیای محلی کافی بود تا تلاش کنند اموال موسسه پریشان را در پرونده سازی علیه دختر ایرانی به نام خود مصادره کنند.
نکته تاسف انگیز اینجاست که مقامات محلی هند با دختر ایرانی از ابتدا برخوردی ناشایست داشته‌اند. نرگس کلباسی اگرچه با تابعیت بریتانیایی وارد هند شده بود اما لندن هرگز اقدامی‌برای حمایت از او برنداشت تا آن که مردم ایران در فضای مجازی به شکلی منسجم در کنار دختر ایران ایستادند. در پی این تحولات دستگاه دیپلماسی ایران و سفارت جمهوری اسلامی‌در هند با تمام قدرت وارد معرکه شدند تا نرگس کلباسی را نجات دهند.
نامه فعالان فرهنگ و هنر به ظریف

ایرانیان تاکنون اقدامات متنوعی در حمایت از نرگس کلباسی انجام داده اند. تجمع دانشجویان ایرانی در هند در دفاع از حقوق دختر ایران را می‌توان به عنوان اقدام میدانی در کنار کمپین مجازی حمایت از نرگس کلباسی قلمداد کرد. در همین حال، هفته گذشته جمعی از فعالان عرصه فرهنگ و هنر و حقوق‌دان‌ها در نامه‌ای خطاب به وزیر امور خارجه خواسته‌اند که با استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی بین‌المللی و عمومی‌تا حصول نتیجه نهایی و احقاق حق نرگس کلباسی تلاش کند. در پای این نامه امضای افرادی نظیر محمود فرشچیان، عزت‌الله انتظامی، لوریس چکناواریان، محمدرضا ضیائی بیگدلی، سیدمحمد‌هاشمی، نرگس آبیار، مجید انتظامی، رخشان بنی‌اعتماد، پرویز پرستویی، مینو خالقی، حمید فرخ‌نژاد، اصغر فرهادی، مهتاب کرامتی، رضا کیانیان، مجید مجیدی، نسرین مصفا و کامبیز نوروزی مشاهده می‌شود.

در پاسخ به این نامه، وزیرخارجه کشورمان ضمن تاکید بر پیگیری پرونده نوشت که « همان گونه که اطلاع دارید شخصاً در جریان سفر اخیرم به هند نیز موضوع رسیدگی عادلانه به وضعیت سرکار خانم کلباسی را در مذاکرات با مقامات عالی رتبه هندی مطرح کردم. اطمینان می‌دهم هدف همه ما رهایی فوری‌تر نرگس کلباسی از این مصائب و مشکلات و رسیدگی عادلانه با در نظر گرفتن خدمات خیرخواهانه ایشان به محرومین است».
ارائه لایحه درخواست تجدید نظر
«حسن نوریان» سرکنسول ایران در حیدرآباد در تشریح آخرین وضعیت پرونده دختر ایرانی در هند می‌گوید که حکم دادگاه بدوی کلباسی در 15 آذرماه صادر شد که طی آن یک سال زندان و 300 هزار روپیه هند مجازات در نظرگرفته شده است‌. مقامات محلی هند معتقدند که رئیس موسسه پریشان در نگه داری کودکان یتیم تحت پوشش این موسسه سهل انگاری کرده است.

وی در ادامه می‌افزاید که ما نسبت به این رای اعتراض خود را اعلام کرده ایم و هفته گذشته لایحه تجدید نظر به دادگاه ارائه شده است. نکته اساسی اینجاست که کودک مفقود شده تحت پوشش موسسه نبوده است‌؛ بلکه والدین این کودک از کارکنان موسسه پریشان بوده اند و بنا به اصرار آنها کودک مفقودی در برنامه موسسه پریشان حاضر می‌شود. نوریان می‌گوید که به لحاظ حقوقی نمی‌توان مسئولیتی را متوجه خانم کلباسی کرد و نکته اساسی اینجاست که علی رغم جست و جوی گسترده پلیس هرگز پیکر کودک مفقودی کشف نشده است. بنا برقوانین رسمی‌هند تا هفت سال دادگاه نمی‌تواند به عنوان یک پرونده قضایی اعلام جرم نماید بلکه باید ظرف این مدت جست و جو ادامه پیدا کند. وی تصریح می‌کند که باتوجه به ارائه درخواست لایحه تجدید نظر، دادگاه پس از تعطیلات سال نوی میلادی به موضوع رسیدگی خواهد کرد و ما نکات حقوقی را بیان کرده ایم. دستگاه دیپلماسی و سفارت ایران همانند مردم به طور جدی پیگیر تبرئه خانم کلباسی است.

سرکنسول ایران در حیدرآباد با اشاره به سفر ظریف برای شرکت در اجلاس قلب آسیا و دیدار نرگس کلباسی با وزیرخارجه کشورمان می‌گوید که در جریان دیدار ظریف با نخست‌وزیر هند‌، طرح موضوع شده است. تاکنون به موازات این اقدام، افکار عمومی‌مردم ایران همچنان پیگیر پرونده دختر ایران در هند هستند. امیدواریم توئیت اخیر وزیر خارجه هند منجر به کاهش فشارها بر دادگاه محلی در جهت تبرئه خانم کلباسی و حتی ادامه فعالیت موسسه پریشان شود.
گفتنی است که وزیر امور خارجه هند با انتشار پیامی‌در توییتر خود از درخواست برای ارائه گزارش درمورد پرونده نرگس کلباسی خبر داد.«سوشما سواراج» در این پیام نوشته است که من از دولت ایالت اودیسا درخواست کردم تا یک گزارش در مورد پرونده نرگس اشتری ارائه دهد.او همچنین نام‌های محمد‌جواد ظریف و بوریس جانسون وزرای امور خارجه ایران و بریتانیا و سواراب کومار سفیر هندوستان در ایران را تگ کرده است.
آرزوهای بزرگ دختر ایران

«نرگس کلباسی» که با کوله باری کوچک اما آرزوهای بزرگ از بریتانیا رهسپار هند شده بود به روزنامه مردم سالاری می‌گوید که همواره از فقر کودکان متاثر می‌شده، به همین دلیل تمام عزم خود را جزم کرد که با دستان خالی اما پر امید برای کودکان فقیر هند مادری کند اما مقامات محلی او را به دلیل امتناع از پرداخت رشوه مجازات کرده اند.

او در ادامه می‌افزاید که من باید فقیرترین نقطه را انتخاب می‌کردم تا کاری را که عاشق آن بودم انجام دهم اما پس از طرح اتهام و پرونده سازی در شهر رایگا روزهای سختی را در غربت و تنهایی سپری کرده ام. مقامات محلی که از ابتدا مانع فعالیت‌های بشردوستانه نرگس کلباسی شده بودند با مشاهده حمایت‌های مردمی‌ایران و ورود دستگاه دیپلماسی کشورمان ناچار به تغییر رویه شدند.
دخترنیکوکار ایرانی با بیان این که انسانیت مرز و ملیت نمی‌شناسد، می‌گوید که تحت هیچ شرایطی حاضر به دست کشیدن از فعالیت‌های بشردوستانه نیست و حتی مصمم تر از گذشته قصد دارد به اقداماتش ادامه دهد.

وی می‌گوید که خداوند ما را خلق نکرده که جنگ آغاز کنیم، که بیماری تولید کنیم و گسترش دهیم، یا دنیا را ویران کنیم. خداوند ما را برای عشق ورزیدن و لذت از همه ‌موجودات دیگر خلق کرده است. به همین خاطر این مسئولیت ماست که مطمئن شویم که همه، هرکس، فرقی نمی‌کند کجا به دنیا آمده‌اند، موقعیت یکسان و عادلانه ای برای لذت بردن از زندگی دارند.

وی در تشریح فعالیت‌های بشردوستانه در هند تاکید می‌کند که ظرف سالیان گذشته تجارب گران بهایی را کسب کرده و با تکیه بر همین تجارب قصد دارد اقدامات بشردوستانه خود را گسترش دهد.

کلباسی با لحنی بغض آلود می‌گوید اگرچه دلتنگ کودکان یتیم تحت پوشش موسسه پریشان است اما دیگر به هند فکر نمی‌کند زیرا مقامات محلی همچنان به دنبال کارشکنی و پرونده سازی علیه اقدامات او هستند. دختر ایران در انتهای سخنانش گفت که آرزوی بازگشت به ایران را دارد و می‌خواهد فعالیت‌های بشردوستانه بزرگی را با همان آرزوهای بزرگ در ایران انجام دهد. لزوم پیگیری سرنوشت دختر ایران

تاکنون بیش‌از 150 هزار امضا برای آزادی نرگس کلباسی جمع‌آوری شده است اما این اقدام و حمایت‌های رسمی‌دستگاه دیپلماسی به منزله پایان پرونده‌سازی علیه نرگس کلباسی نیست.
تجربه نرگس کلباسی اقدامی‌در جهت افزایش عزت پاسپورت ایرانی است که دیگر کسی اجازه توهین یا پرونده‌سازی علیه هموطنان ما را ندهد. منهای تمام مسائل گفته شده، نرگس کلباسی به عنوان یک فرصت اجتماعی در ایران باید به طور جدی در فعالیت‌های بشردوستانه مورد حمایت قرار گیرد.

دختر ایران که آرزوهای بزرگی برای ایران دارد در آینده می‌تواند اقدامات مثبتی در داخل و خارج از کشورمان دنبال کند و این یک فرصت طلایی است که نباید از کنار آن بی‌تفاوت عبور کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت