تنها ۱۴.۴درصد مردم ایران تحصیلات عالیه دارند

کد خبر: 589612

رئیس دانشگاه آزاد، خواستار تحقیق و تفحص از 2300 دانشگاه دولتی و مؤسسات آموزش عالی شد و گفت: تاکنون دوبار از دانشگاه آزاد تحقیق و تفحص شده و مشکلی پیش نیامده، حالا وقت آن است که دیگر دانشگاه‌ها هم حساب‌کشی شوند.

خبرگزاریفارس: حمید میرزاده بعد از ظهر امروز در جلسه هم‌اندیشی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه ما معتقدیم باید استانداردهای آموزش عالی در تمام دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور و غیرانتفاعی رعایت شود، اظهار داشت: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کنم تا از همه دانشگاه‌های ایران بخواهند که استانداردهای آموزش عالی را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اشتغال فارغ‌التحصیلان یک چالش بزرگ کشور است، اضافه کرد: هرچند در این زمینه دانشگاه‌ها، مسئول ایجاد اشتغال نیستند، اما دانشگاه آزاد اسلامی تمام کوشش خود را به کار برده که فارغ‌التحصیلان تا حد امکان بتوانند از طریق امکانات دانشگاهی از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، استقرار مراکز رشد و شهرک‌های فناوری، ایده‌های خود را به محصول تبدیل کرده و با بخش صنعت و خدمات ارتباط برقرار کنند.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه مسئله اصلی اشتغال در کشور با این راه‌حل‌ها رفع نمی‌شود، عنوان کرد: این خدمات دانشگاه مؤثر است، اما به هیچ عنوان کافی نیست. زمانی معضل اشتغال رفع می‌شود که سرمایه‌گذاری‌های لازم در این زمینه صورت گیرد.
میرزاده متذکر شد: با توجه به قانون اساسی و هزینه‌هایی که دولت در زمینه بهداشت و درمان، رفاه، آموزش و پرورش و ... دارد، اعتبار لازم برای سرمایه‌گذاری در بخش اشتغال وجود ندارد و برای ایجاد اشتغال باید سرمایه‌گذاری خارجی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه منابع داخلی ایران برای رشد 8 درصدی تولید ناخالص ملی کافی نیست، تصریح کرد: باید طبق برنامه پنج ساله ششم کشور، تولید ناخالص ملی 8 درصد رشد داشته باشد تا بتوانیم مسئله رکود، اشتغال و تورم را حل کرده و رونق اقتصادی و رفاه داشته باشیم؛ تنها راه‌حل این قضیه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.
رئیس دانشگاه آزاد در ادامه با اشاره به مهاجرت جوانان ایران برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به کشورهای آسیای میانه، بیان کرد: متأسفانه دانشگاه‌های کشورهای آسیای میانه از امکانات، تجهیزات و اساتید لازم برای توسعه آموزش برخوردار نیستند. سالانه هزاران نفر از متقاضیان مقاطع تحصیلات تکمیلی به دانشگاه‌های درجه 2 و 3 این منطقه می‌روند و با پول خانواده‌های ایرانی این دانشگاه‌ها آباد می‌شود.
وی یادآور شد: این اتفاق در حالی صورت گرفته که می‌شد با پول این دانشجویان، دانشگاه‌های کشور خودمان آباد شود. باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر فضاسازی و برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب این تعداد متقاضی در کشور صورت نگیرد، این متقاضیان به راحتی به کشورهای آسیای میانه مهاجرت می‌کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر بین 50 تا 80 هزار نفر دانشجوی ایرانی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در کشورهای خارجی تحصیل می‌کنند، تأکید کرد: بسیاری از این دانشگاه‌ها از کیفیت لازم برخوردار نیستند و از آنجا که مردم ما دوست دارند فرزندانشان تحصیلات عالی داشته باشند، باید این وضعیت را در کشور خودمان ایجاد کنیم.
میرزاده تبیین کرد: در کشور ما بحث اشتغال، فرع بر بحث منزلت اجتماعی است، یعنی علم‌اندوزی رسالتی است که هر فردی برای خود قائل است.
در حال حاضر از هر 3 خانواده ایرانی یکی وابسته به دانشگاه آزاد است/ تنها 14.4 درصد مردم ایران تحصیلات عالیه دارند
وی با بیان اینکه در حال حاضر از هر 3 خانواده ایرانی، یکی از طریق دانشجویی، کارمندی، فارغ‌التحصیلی و یا هیأت علمی، وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار داشت: این موضوع نشان‌دهنده این است که این دانشگاه برای ارتقای علمی کشور و فرزندان این مرز و بوم برنامه‌ریزی دارد و مردم نیز دوست دارند ارتقای علمی داشته باشند.
میرزاده با بیان اینکه همه ما مدیون پیشرفت علمی بعد از انقلاب اسلامی در زمینه آموزش عالی هستیم، مطرح کرد: در حال حاضر در کشورهای پیشرفته بیش از 50 درصد جمعیت مردم، تحصیلات عالیه دارند، این در حالی است که در کشور ما تنها 14.4 درصد جمعیت دارای تحصیلات عالیه هستند. تحصیلات عالیه یعنی فرهیختگی و کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی که این موضوع باعث کاهش هزینه‌های ملی می‌شود، بنابراین ما باید در توسعه تحصیلات تکمیلی تمام تلاش خود را به کار گیریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه آموزش عالی برای ایجاد اشتغال طراحی نشده است، گفت: وظیفه دانشگاه‌ها این است که برای اشتغال زمینه‌سازی و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند.
وی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: باید بگذاریم آموزش عالی در کشور ایران توسعه پیدا کند تا فرهیختگی این جامعه افزایش یابد.
میرزاده با بیان اینکه ما در دانشگاه آزاد اسلامی با هیچ دانشگاه رقیب مخالف نیستیم، تشریح کرد: باید استانداردهای آموزش عالی در تمام دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور و غیرانتفاعی رعایت شود و به همان میزان که روی دانشگاه آزاد اسلامی از طرف مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی حساسیت وجود دارد، برای سایر دانشگاه‌ها نیز همین‌گونه باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از نمایندگان استان آذربایجان‌شرقی در مجلس شورای اسلامی خواست تا از همه دانشگاه‌های ایران بخواهند که استانداردهای آموزش عالی را رعایت کنند. وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با 20 میلیون مترمربع فضای آموزشی، 68 هزار عضو هیأت علمی تمام وقت، نیمه وقت و مدعو و 11 هزار کارگاه و آزمایشگاه در قالب طرح ساها، استانداردهای آموزش عالی را رعایت کرده و معتقدیم استانداردهای دانشگاه آزاد اسلامی اگر از برخی دانشگاه‌های دولتی بالاتر نباشد، به هیچ عنوان کمتر نیست.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه در حال حاضر 12 هزار و 500 نفر دکتری تمام وقت با رتبه علمی استادیار، دانشیار و استاد تمام واجد شرایط برای راهنمایی دانشجویان دکتری خود در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: بر این اساس و طبق استانداردهای آموزش عالی، می‌توانستیم به ازای هر عضو هیأت علمی، 5 دانشجوی دکتری جذب کنیم، یعنی می‌توانستیم در حال حاضر 60 هزار دانشجوی دکتری داشته باشیم، اما در حال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی به ازای هر استاد، کمتر از 3 دانشجوی PhD جذب شده است، یعنی جذب دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در ترم جاری کمتر از 11 هزار نفر هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با وجود اینکه براساس استانداردهای آموزش عالی می توانستیم دو برابر تعداد موجود، دانشجوی دکتری جذب کنیم، اما به دلیل اینکه هنوز جامعه علمی، قانونگذاری و اجرایی کشور شناخت کافی از توانایی‌های این دانشگاه را ندارند، این کار صورت نگرفت.
وی با بیان اینکه در سال جاری 114 هزار متقاضی دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت، گفت: از این تعداد کمتر از 10 درصد پذیرش شده‌اند.
میرزاده با بیان اینکه تا به حال دو بار از دانشگاه آزاد اسلامی تحقیق و تفحص صورت گرفته، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا فعالیت‌های 2 هزار و 300 رقیب دانشگاه آزاد اسلامی مورد تحقیق و تفحص قرار گیرد و امکانات آنها از نظر استانداردهای آموزشی بررسی شود.
وی در خصوص فعالیت‌های اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: باید سازوکارهای دانشگاه به گونه‌ای باشد که اگر کسی خواست وارد فعالیت‌های اقتصادی با دانشگاه شود، بتواند به راحتی از امکانات دانشگاه برای تولید محصولات دانش‌بنیان استفاده کند و شرایط این مشارکت کاملاً روشن باشد.
میرزاده با اشاره به روند انتصابات در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در دوره‌های گذشته انتصاب رؤسای واحدها توسط رئیس دانشگاه صورت می‌گرفت، اما در دوره جدید با نوشتن یک آیین‌نامه جدید، این اختیار از شخص رئیس دانشگاه سلب شد و به عقل جمعی سپرده شد؛ از آنجا که خرد جمعی ایجاب می‌کند هم آیین نامه وجود داشته باشد و هم یک کمیسیون جمعی؛ از این رو کمیته انتصابات دانشگاه متشکل از مدیران ذیربط تشکیل شد و براساس آن اشخاص واجد شرایط مورد بررسی قرار می‌گیرند. عزل و انتصاب در دانشگاه آزاد اسلامی براساس آیین‌
نامه مشخص و مدون است وی با تأکید بر اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی هیچ عزلی انجام نمی‌شود، مگر اینکه حجت شرعی و قانونی لازم را داشته باشد، گفت: انتصابات نیز در این دانشگاه با توجه به شایستگی افراد صورت می‌گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرد: فرمول عزل و انتصابات در دانشگاه آزاد اسلامی براساس آیین نامه مشخص و مدون است.
این مسؤول تبیین کرد: مشی مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی در چارچوب قوانین و مقررات مصوب مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دولت و مقررات هیات امنای مرکزی دانشگاه است.
میرزاده با بیان اینکه مشی مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی ضمن اینکه براساس تعامل و احترام به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: کار ما در چارچوب قوانین و مقررات مصوب مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دولت و مقررات هیات امنای مرکزی دانشگاه است و ما براساس این قوانین در جهت صرفه و صلاح دانشگاه و حفظ منافع واحدهای استان‌ها گام برمی‌داریم.
وی با بیان اینکه رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری در حال حاضر نیاز کشور است، تاکید کرد: راه اندازی رشته های پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و داروسازی برای هر دانشگاهی یک اعتبار است. در حال حاضر کشور نیاز به 200هزار پرستار بیشتر دارد و ما باید در حوزه پزشکی بسیار کار کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر 11 بیمارستان فعال دارد، ابراز امیدواری کرد: بیمارستان‌های دانشگاه در تبریز، اردبیل، کازرون و بیمارستان فرهیختگان تهران با همت دکتر ابطحی و همکاران معاونت پزشکی، به زودی افتتاح شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد