طنز: اگر ادیسون زودتر متولد می‌شد روزنامه نداشتیم

کد خبر: 588378

گروهی از دانشمندان و مورخین معتقدند قبل اختراع برق، امکان مطالعه‌ی روزنامه در تاریکی شب و زیر نور شمع میسر نبوده است، لذا چون روزنامه‌ها بیشتر روزها مطالعه می‌شده‌اند آن را روزنامه نامیده‌اند.

طنز: اگر ادیسون زودتر متولد می‌شد روزنامه نداشتیم
نمایشگاه مطبوعات
طنز پس پریروز؛ رضا احسان‌پور: در گذشته که نه رادیو اختراع شده، نه تلویزیون و نه حتی اینترنت، دولت‌ها برای اینکه ملت‌شان را حتی اگر شده در حد مخاطب، در کارهای دولت دخالت داده باشند، داستان‌هایی علمی-تخیلی از فعالیت‌های خوب خود را بر روی برگه‌هایی منتشر و بین مردم توزیع می‌کردند. چون ساعت کاری ادارات از صبح تا عصر بود، این برگه‌ها در طول روز توزیع می‌شد. به مرور زمان آن را روزنامه نامیدند. بعدها و با اختراع رادیو، تلویزیون و حتی اینترنت، دولت‌ها برای اینکه افراد شاغل در روزنامه‌ها از نان‌خوردن نیفتند، توی رودربایستی گیر افتادند و اجازه دادند روزنامه‌ها همچنان چاپ شوند. این رودربایستی تا امروز ادامه دارد.
البته عده‌ای از محققان طبق معمول از سر ناچاری و عادت، دلایل دیگری برای وجه تسمیه‌ی روزنامه برشمرده‌اند. گروهی معتقدند قبل اختراع برق، امکان مطالعه‌ی روزنامه در تاریکی شب و زیر نور شمع میسر نبوده است، لذا چون روزنامه‌ها بیشتر روزها مطالعه می‌شده‌اند آن را روزنامه نامیده‌اند. عده‌ی دیگری با رد نظر گروه اول عقیده دارند از آنجایی که معمولاً تلویزیون هرشب سریال طنز دارد و هیچ‌کس مطالعه‌ی روزنامه را به تماشای سریال طنز ترجیح نمی‌دهد، لذا روزنامه‌ها بیشتر روزها مطالعه می‌شده‌اند و به همین‌خاطر آن را روزنامه نامیده‌اند. آنها روزنامه را مخصوص مطالعه در روز و کاهش ساعات مفید کاری می‌دانند. عده‌ای از آزاداندیشان هم هستند که آزادانه معتقدند شاید گذشتگان دوست داشته‌اند این اسم را روی روزنامه بگذارند. همان‌طور که پدر و مادر ما یک اسم روی ما گذاشته‌اند.

کاربردهای روزنامه از یک منظر کلی به دو دسته‌ی کاربردهای سیاسی و کاربردهای غیرسیاسی تقسیم بندی می‌شود. کاربردهای غیرسیاسی روزنامه عبارتند از: اشتغال‌زایی برای عده‌ای مثلاً روزنامه‌نگار، استفاده در خشک‌شویی و سبزی‌فروشی، پاک‌کردن شیشه، ساختن بادبادک، جلدکردن کتاب و دفتر، مچاله‌کردن و جاسازی در كيف و کفش‌های نو، بازیافت و تولید کاغذ، پیداکردن و خط‌کشیدن دور حروف الفبا با مداد قرمز (مخصوص اول دبستان)، پنهان‌کردن انواع سلاح‌های سرد و گرم لای روزنامه (شبیه فیلم‌های سینمایی)، پنهان‌شدن پشت آن به بهانه‌ی مطالعه، استفاده به‌عنوان سفره، زیرانداز، بادبزن و سایه‌بان، محافظت از چینی‌ها و ظروف شکستنی در اثاث‌کشی، جلوگيري از رنگ‌شدن شيشه در صافكاري و نقاشي اتومبيل، خردكردن و استفاده به‌عنوان پوشال، حل‌كردن جدول و سودوكو، آموزش انواع قتل، كلاهبرداري و قالتاق‌بازي در صفحه‌ی حوادث، چاپ انواع آگهي‌هاي بازرگاني، چاپ آگهي فوت، آگهی تبریک ازدواج به همسر عزیز خود و آگهی‌های دیگری که باعث رشد کارمندان در اداره می‌شود و کاربردهای دیگر. با پیشرفت فن‌آوری و تغییر سبک‌زندگی، هر سال شاهد کابردهای غیرسیاسی جدید از روزنامه هستیم.

کابردهای سیاسی روزنامه برخلاف کاربردهای غیرسیاسی روزنامه که سیاسی نیست، سیاسی است. از جمله‌ای این کابردها می‌توان به این موارد اشاره کرد: مخالفت با هر كسي که صاحبان روزنامه صلاح بدانند و تخریب او، موافقت با هر كسي که صاحبان روزنامه صلاح بدانند و تبلیغ او، زیرآب‌زنی، جنجال، ارعاب و شرارت، چاپ تكذيبيه، چاپ عكس‌هاي بدفرم و بدريخت از مسئولان جناح‌هاي مخالف، مصاحبه با افرادي كه مي‌خواهند نامشان فاش شود، رییس‌جمهور شدن و موارد دیگری که در صورت بیان، سانسور می‌شوند.

روزنامه علی‌رغم مزایایی که متولیان آن سعی دارند به ما تحمیل کنند، معیب بسیاری دارد. یکی از مهم‌ترین معایب روزنامه‌ها سایز کوچک نوشته‌های آنهاست که به مرور زمان باعث کاهش بینایی می‌شود. به تازگی یکی از روزنامه‌های دلسوز داخلی با درج عناوین و تیترهای درشت با فونت سایز 200 در صفحه‌ی اول خود، این مشکل را برطرف نموده است. امید که دیگر صفحات آن و همچنین دیگر روزنامه‌ها به این امر ارزشی و عام‌المنفعه مبادرت ورزند. مسلماً هزینه‌ی کاغذی که برای چاپ این نوع روزنامه‌ها مصرف می‌شود از هزینه‌ی درمان چشم‌های مردم خیلی کمتر است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد