مولاوردی: هنوز دختر بازمانده از تحصیل داریم

کد خبر: 586762

روز گذشته معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور بیان کرد: «با وجود پیشرفت‌های حاصله هنوز شاهد دختران بازمانده از تحصیل هستیم که فرهنگ غلط ازدواج اجباری و فقر از موانع ادامه تحصیل دختران است.»

روزنامه آرمان: روز گذشته معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور بیان کرد: «با وجود پیشرفت‌های حاصله هنوز شاهد دختران بازمانده از تحصیل هستیم که فرهنگ غلط ازدواج اجباری و فقر از موانع ادامه تحصیل دختران است.»
با وجود امکانات ادامه تحصیل هنوز برخی دختران به علت فقر از تحصیل دور مانده‌اند. کاهش درآمد، نبود مدارس متوسطه در برخی روستاها، عدم توانایی در تامین هزینه سرویس رفت و آمد، اجبار به کار و تامین معاش از عوامل اقتصادی ترک تحصیل به شمار می‌روند و برخی دختران ناخواسته در بی‌سوادی مطلق باقی می‌مانند. از سوی دیگر، در برخی مناطق کشور ازدواج زودهنگام دختران نیز به این قضیه دامن زده است و دختران با شادی‌های زودگذر تنها قربانی خانواده ای هستند که به علت سنت‌ها درصددند تا هر چه زودتر آنان را به خانه بخت بفرستند، اما آنچه در این میان به چشم می‌آید فقر فرهنگی است؛ چرا که به عقیده کارشناسان افراد با فقر اقتصادی انگیزه بیشتری برای ادامه تحصیل دارند، اما با فقر فرهنگی این انگیزه کمرنگ‌تر می‌شود، در حالی که با این اتفاق معضل دیگری به نام بی سوادی به چرخه آسیب‌های اجتماعی اضافه می‌شود که باید هر چه زودتر راهکاری را برای آن در نظر گرفت؛ آن‌چنان که آذر سال گذشته معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد که‌ ازدواج‌های زودهنگام دختران مانع از ادامه تحصیل آنها می‌‌شود. بنابراین باید روش‌های جایگزین را برای آموزش آنها در نظر گرفت که یکی از روش‌ها آموزش از راه دور است. به گزارش تسنیم، بنا به گفته علی زرافشان فقر اقتصادی،‌ محرومیت و فقر فرهنگی از جمله دلایل ترک تحصیل دانش‌آموزان است در برخی موارد خانواده‌‌ها اجازه ادامه تحصیل به فرزندانشان نمی‌‌دهند. این در حالی است که پدیده ترک تحصیل در تمام دنیا وجود دارد، اما با توجه به توسعه یافتگی کشورها میزان آن متغیر است. از سوی دیگر، بی سوادی از معضلات چشمگیری است که به دنبال خود تبعات جبران ناپذیری را در آینده به دنبال دارد و این آسیب در دختران بیشتر نمود پیدا می‌کند؛ چرا که آنها مادران آینده هستند و وظیفه تربیت فرزندان خود را نیز به عهده دارند. بنابرای ضروری است که دولت یازدهم هر چه زودتر موانع تحصیل دختران را بردارد تا آنها هم بتوانند چون دیگران در زمره باسوادان قرار بگیرند. از سوی دیگر، اگر بخواهیم که توسعه‌یافتگی در کشورمان ارتقا یابد باید میزان سواد را در میان آحاد مردم افزایش دهیم که با توجه به این موضوع نیمی از جمعیت کشور را دختران و زنان تشکیل می‌دهند. با وجود این، برای رسیدن به این مهم باید زمینه تحصیل برای آنان فراهم شود تا به این هدف دست یابیم.
ارتباط تنگاتنگ آموزش و پرورش و معاونت زنان

«با وجود پیشرفت‌های حاصله هنوز شاهد دختران بازمانده از تحصیل هستیم که فرهنگ غلط ازدواج اجباری و فقر از موانع ادامه تحصیل دختران است.» این اظهارنظر روز گذشته توسط معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور انجام شد. هرچند نسبت به گذشته میزان سطح فرهنگ خانواده‌ها برای امر ازدواج بالاتر رفته است، اما هنوز هم در برخی مناطق ازدواج زودهنگام دختران دیده می‌شود و این مساله زمینه ترک تحصیل آنان را فراهم می‌کند. شهیندوخت مولاوردی با بیان اینکه نگاه به آموزش و پرورش از چند بعد اعم از تعداد دانش‌آموزان، کارشناسان و معلمان زن و خانواده قابل بررسی و امکانپذیر است، اظهار کرد: ارتباط تنگاتنگی میان دو نهاد آموزش و پرورش و معاونت زنان وجود دارد و برنامه‌‌های مشترکی را با یکدیگر پیش برده‌ ایم. به گفته او نقش آموزش و پرورش به عنوان اصلی‌ ترین نهاد رسمی بر کسی پوشیده نیست و آموزش و پرورش جایگاه مهمی در امور توسعه‌ ای دارد. معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور مهم‌ترین مسئولیت این نهاد را تربیت منابع انسانی شایسته دانست و گفت: تعلیم و تربیت موتور محرک توسعه کشورها محسوب می‌شود. مولاوردی ادامه داد: از جمله شاخص‌های مهم آموزش و پرورش آموزش دختران است و در ارزیابی رتبه کشورها، توسعه مبتنی بر جنسیت می‌تواند اثرگذار باشد. به رغم پیشرفت‌های حاصله هنوز شاهد دختران بازمانده از تحصیل هستیم که فرهنگ غلط ازدواج اجباری و فقر از موانع آن است. به گزارش ایسنا، او تصریح کرد: توجه جدی به ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی که در سند تحول بنیادین مورد تاکید قرار گرفته، در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و امیدواریم محقق شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت