دهه شصتی‌ها رکورددار استفاده از سامانه«همسان‌گزینی»

کد خبر: 585239

مدیر طرح ملی "همسان‌ گزینی" با اشاره به اینکه مسائل ظاهری بزرگترین مشکل فرهنگی در امر ازدواج محسوب می‌شود گفت: تنها یک دهم معرفی‌ها به ازدواج ختم می‌شود و دخالت‌های نادرست خانواده‌ها و باورهای غلط خود جوانان در خروجی ازدواج‌ها تاثیر منفی دارد.

خبرگزاری ایسنا: زهره سادات حسینی در نشست خبری طرح ملی "همسان گزینی" با اشاره به اینکه سامانه همسان گزینی از خردادماه سال ۹۴ کار خود را با حمایت وزارت جوانان شروع کرد، گفت: این طرح از زمان شروع با استقبال خوبی از سوی متقاضیان ازدواج روبرو شد. ثبت نام‌های صورت گرفته در سایت، آزمون‌ها، مصاحبه‌ها برای راستی آزمایی، معرفی شبکه توسط معرفان و ارائه خدمات مشاوره و روانشناختی توسط شبکه مشاورین این طرح از جمله فعالیت‌هایی هستند که از زمان شروع طرح کلید خورده و در حال اجراست.
وی افزود: از جمله برنامه‌هایی که بعد از رونمایی به طور جدی پیگیری کردیم این است که طرح را از لحاظ گستره جغرافیایی، حکومتی و اداری توسعه دهیم و همچنین سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف را ترغیب کنیم تا برای پرسنل مجرد خود آستین بالا زده و اقداماتی در زمینه ازدواج آنها انجام دهد. علاوه بر این سعی کردیم طرح همسان گزینی را در سایر استان‌ها و شهرها گسترش دهیم. به همین منظور برقراری برخی تعاملات با بخش‌های مختلف را شروع کردیم.
مدیر طرح ملی همسان گزینی در ادامه به مهمترین دستاوردهای این طرح اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه با شورای فرهنگ عمومی کشور از جمله مهمترین دستاوردهاست تا این بخش برای گسترش طرح از موسسه تبیان حمایت کند. تفاهم نامه‌ای نیز با قوه قضائیه امضاء شد که این ارگان بسته تهیه شده در موسسه تبیان را برای کارکنان مجرد خود اجرایی کند و این موضوع با کمک معرفینی که از دل قوه قضاییه برآمده‌اند اجرایی خواهد شد.
حسینی با اشاره به تفاهم نامه موسسه تبیان و طرح ملی همسان گزینی با صدا و سیما گفت: صدا و سیما نیز متعهد شده که این بسته را برای کارکنان خود اجرایی کند. به منظور عقد تفاهم نامه با دستگاه‌های متعدد وارد رایزنی و گفت‌وگو شدیم و از آنجا که مهمترین مخاطبان ما در دانشگاه‌ها حضور دارند با تعدادی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه شهید بهشتی، امیرکبیر، دانشکده فنی وابسته به نیروهای مسلح، خواجه نصیر، دانشکده فنی دکتر شریعتی و ... وارد تعامل شدیم. دانشگاه‌ها می‌توانند از بسته تهیه شده برای اعضای هیات علمی مجرد و پرسنل مجرد خود استفاده کنند. با سایر دانشگاه‌ها نیز در این مورد در حال مذاکره هستیم تا برای ازدواج دانشجویان نیز استفاده شود.
مدیر طرح ملی همسان گزینی با بیان اینکه با استفاده از بسته‌ای که موسسه تبیان در اختیار دانشگاه شهید بهشتی قرار داده است ۲۷ معرف از این دانشگاه از جمع اساتید فعال هستند افزود: از پلیس فتا تشکر می‌کنیم که بارها موسسه تبیان و سامانه همسان گزینی را به عنوان تنها سامانه دارای مجوز در این حوزه اعلام کردند. این موضوع کمک کرد تا مردم از مراجعه به سایت‌های نامناسب همسریابی اجتناب کرده و با سامانه همسان گزینی تبیان آشنا شوند.
حسینی با تاکید بر اینکه با وزارت ورزش و جوانان نیز تعامل خوبی داشتیم اظهار کرد: طی جلسات متعددی که برگزار کردیم پیش نویس تفاهم نامه با وزارت ورزش و جوانان آماده شد که از جمله مواد آن تشکیل شبکه مشاورین با همکاری این وزارتخانه است اما متاسفانه به خاطر مشغله و تغییر و تحولات در وزارت ورزش این تفاهم نامه هنوز به مرحله امضا نرسیده است. وی با اشاره به اینکه از سال گذشته که رونمایی سامانه همسان گزینی انجام شد تا کنون ۳۲ هزار و ۲۰۰ نفر در سامانه ثبت نام کرده‌اند گفت: ثبت نام کنندگان از استان‌های تهران، اصفهان و البرز بوده‌اند و با توجه به درخواست‌های بسیاری که در استان‌های قم و خراسان رضوی وجود دارد طی برنامه‌های آتی، سامانه همسان گزینی را برای این شهرها نیز اجرایی خواهیم کرد. بنابراین بعد از قم، مشهد در اولویت ما قرار دارد.
دهه شصتی‌ها رکورد دار ثبت نام در سامانه همسان گزینی
مدیر طرح ملی همسان گزینی اظهار کرد: ۶۵ درصد ثبت نام کنندگان در سامانه همسان گزینی متولدین دهه ۶۰، ۲۱ درصد متولدین دهه ۵۰ و ۱۰ درصد متولدین دهه ۷۰ هستند. حسینی با اشاره به اینکه آمار متاخرین در ازدواج یعنی کسانی که از سن متعارف ازدواج دور شده‌اند یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کل کشور است گفت: از این تعداد ۳۲۰ هزار نفر آقا و بقیه خانم هستند بنابراین تعداد خانم‌ها حدود سه برابر آقایان است.
به گفته حسینی، سطح تحصیلاتی ۶۶ درصد ثبت نام کنندگان در سامانه همسان گزینی در حد کارشناسی و کارشناسی ارشد است. بعد از این دکتری و فوق دکتری و بعد سایر گروه‌های تحصیلی را شامل می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه ۹۲ درصد ثبت نام کنندگان در سایت همسان گزینی سابقه ازدواج قبلی ندارند اظهار کرد: هشت درصد این تعداد سابقه متارکه و طلاق دارند یا اینکه همسرشان فوت شده است. دوسوم ثبت نام کنندگان از تهران و مابقی از اصفهان و البرز هستند. ۲۵۰ معرف در این سامانه فعالیت می‌کنند و تا کنون ۹۰۰۰ معرفی صورت گرفته است که به ازدواج ۱۱۰۰ نفر منجر شده است. به قطع موارد ازدواج از طریق سامانه همسان گزینی بیشتر از این تعداد است ولی زوج‌ها متاسفانه اطلاع رسانی نمی‌کنند و تعداد معرفان در سامانه همسان گزینی بیشتر از ۲۵۰ نفر است ولی ۲۵۰ نفر از آنها به عنوان معرف فعال شناخته شده‌اند که از این تعداد ۱۷ نفر در قوه قضاییه، ۳۷ نفر در دانشگاه‌ها، ۱۵ نفر در حوزه علمیه خواهران، ۱۲ نفر در صدا و سیما، ۱۶۹ نفر معرفان عمومی فعال هستند.
مدیر طرح ملی همسان گزینی با بیان اینکه این پروژه با مشکلات عمده‌ای روبرو است و بیشترین مشکلات در حوزه فرهنگی است اظهار کرد: باورهای غلطی که برای ازدواج در کشورمان وجود دارد عمده‌ترین مشکلات ماست، تعداد زیادی از معرفی‌ها به ازدواج ختم نمی‌شود که دلایل آن در دست بررسی است. تعداد معرفی شدگان به یک کاربر و دلایل رد کردن مورد معرفی شده در سیستم ثبت می‌شود تا مشکلات فرهنگی موجود در جامعه استخراج شود و به نهادهای مرتبط اطلاع رسانی شود تا این بانک اطلاعاتی را در تصمیم گیری‌ها لحاظ کنند.
حسینی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات افراد این است که بر مبنای محل سکونت افراد، فرهنگ خانواده‌ها مورد قضاوت قرار می‌گیرد افزود: مشکلات خانم‌ها و آقایان متفاوت است در آقایان بیشتر بحث اختلاف سنی وجود دارد آقایان مایل هستند تفاوت زیاد سنی بین خود و همسرشان باشد. این در مورد آقایانی که از سن ازدواج گذشته‌اند بیشتر دیده می‌شود. این در حالیست که در خانم‌ها شغل طرف مقابل موضوع بسیار مهم محسوب می‌شود و خانواده‌ها توقع دارند که فرد شغلی با درآمد ثابت و شغل دولتی داشته باشد و به شغل‌های آزاد اطمینان ندارند. مسائل ظاهری بزرگترین مشکل فرهنگی است و قد و ظاهر و مشکلاتی در زمینه تفاوت‌های فرهنگی بین خانواده‌ها بیشتر از سایر موضوع‌ها جلب توجه می‌کند.
مدیر طرح ملی همسان گزینی تاکید کرد: مهمترین خروجی‌ها در این پروژه که جزء اهداف اصلی ما هم بود این است که سنت حسنه وساطت در ازدواج را احیا و زنده کنیم که در این زمینه موفق بودیم تا برخی نهادها را با خود همگام کنیم. موضوع دوم آموزش‌هایی است که برای معرفان و متقاضیان ازدواج داشتیم که روز به روز در حال تکمیل است. متاسفانه مهارت‌های ازدواج نه در دوران مدرسه و نه در دوران دانشگاه آموزش داده نمی‌شود برای همین سعی کردیم به طور جدی به این موضوع بپردازیم. در حال حاضر بسته‌های آموزشی روی سایت وجود دارد. به طور کلی سعی داریم در زمینه دانش افزایی در موضوع ازدواج جوانان اقدامات مهم انجام دهیم.
حسینی با بیان اینکه سعی کردیم در طرح ملی همسان گزینی به بحث افزایش کیفیت ازدواج تمرکز کنیم گفت: سعی داریم ابتدا کیفیت ازدواج‌ها را بالا ببریم، برای همین امر معرف‌ها و واسطه‌های سامانه تحت آموزش علمی قرار می‌گیرند و سعی داریم بعد از افزایش کیفیت ازدواج‌ها در نگاه بلند مدت به افزایش تعداد ازدواج‌های مثبت نیز برسیم که در این زمینه لازم است همه دستگاه‌ها کنار ما باشند.
مدیر طرح ملی همسان گزینی در ادامه با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد معرفی‌ها به نتیجه رسیده ولی به خاطر مسائل مالی ازدواج‌ها به هم خورده است گفت: در حقیقت کل مسیر طی شده که حدود شش ماه طول کشیده است به خاطر مسائل مالی به هم می‌خورد و تنها یک دهم معرفی‌ها به ازدواج ختم می‌شود که دخالت‌های نادرست خانواده‌ها و باورهای غلط خود جوانان در خروجی ازدواج‌ها تاثیر منفی دارد.
حسینی با تاکید بر اینکه هر شش ماه یک بار ازدواج‌های صورت گرفته را رصد می‌کنیم اظهار کرد: با زوج‌ها تعامل داریم و هر شش ماه یکبار با آنها تماس می‌گیریم و با استفاده از آزمون‌ها ازدواج آنها را رصد می‌کنیم تا اگر مشکلی وجود داشته باشد در همان مرحله ابتدایی با معرفی به مشاور درمانگر درصدد حل مشکل آنها برآییم.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد