هزینه آرایش ایرانی‌ها بیشتر از درآمد سینمای بالیوود

کد خبر: 583582

مقایسه سرانه مصرف لوازم آرایش در ایران و کشورهای اروپایی نشان می‌دهد که ایرانی‌ها به‌طور متوسط ٤.٥‌ درصد از درآمد سالانه‌شان را برای لوازم آرایش هزینه می‌کنند؛ این درحالی است که آلمانی‌ها تنها ١.٥‌ درصد و فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها نیز ١.٧‌ درصد از درآمد سالانه‌شان را برای خرید لوازم آرایش هزینه می‌کنند.

روزنامه شهروند: براساس اعلام انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی کشور، گردش مالی لوازم آرایش در ایران حدود ٢.١ میلیارد دلار است که این رقم ایران را پس از عربستان به‌عنوان بزرگترین واردکننده لوازم آرایش در خاورمیانه معرفی می‌کند.

درواقع زنان ایرانی حدود ٣ برابر بیشتر از همتایان اروپایی خود برای آرایش کردن هزینه می‌کنند. به جز این، براساس اعلام انجمن جراحان فک و صورت سالانه در ایران ٨٠ هزار جراحی زیبایی سر و صورت انجام می‌شود. البته گفته می‌شود این آمار یک رقم تقریبی و بدون احتساب سایر انواع جراحی زیبایی اعم از جراحی سینه، شکم و باسن است، زیرا در کشور سامانه آماری برای ثبت جراحی‌های زیبایی وجود ندارد.

با وجود این، سهم مردم ایران از بازار جهانی جراحی زیبایی ٠.٣‌ درصد است. این درحالی است که سهم ایرانی‌ها از بازار جهانی کتاب تنها ٠.١‌درصد است. از این گذشته سینمای ما سالانه ٤٤٥ مرتبه کمتر از آمریکا و ٨٥ بار کمتر از سینمای ژاپن درآمد دارد. این درحالی است که مردم ایران سالانه به اندازه گردش مالی سینمای ژاپن و بیشتر از تمام درآمد سینمای بالیوود برای آرایش خود هزینه می‌کنند.

نگاهی به گزارش بانک مرکزی از سبد هزینه خانوار نیز مصداق این ادعاست که امور فرهنگی جایگاه بسیار ناچیزی در هزینه خانوار دارد. بر این اساس، خانواده‌های ایرانی در‌ سال ٩٤ تنها حدود دو‌درصد از درآمد سالانه خود را برای تفریح و امور فرهنگی هزینه کرده‌اند که اگر بخواهیم این رقم را برای هر فرد به دست آوریم عددی حدود ١٣٥‌ هزار تومان در ‌سال به دست می‌آید. این درحالی است که سرانه مصرف لوازم آرایش در ایران ٤٢٠‌ هزار تومان است. درواقع ایرانی‌ها تقریبا ٣ برابر هزینه‌ای که برای امور فرهنگی و تفریح‌شان انجام می‌دهند برای خرید لوازم آرایش هزینه می‌کنند.

هزینه آرایش زنان ایرانی

براساس اعلام انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، کشور ایران سهم ٢.١‌ میلیارد دلاری از بازار ٧.٢ میلیارد دلاری لوازم آرایش خاورمیانه را در اختیار دارد و پس از عربستان دومین کشور منطقه از نظر میزان مصرف لوازم آرایش است. در گزارش‌های این انجمن همچنین تأکید شده است نزدیک به ٧٠‌درصد واردات لوازم آرایشی به ایران از طریق قاچاق انجام می‌شود و حدود ١٥‌ میلیون نفر در ایران مصرف‌کننده لوازم آرایش به شمار می‌آیند. به این ترتیب اگر دلار ٣‌هزار تومانی را در نظر بگیریم، ایرانی‌ها سالانه حدود ٣‌ هزار و ٦٠٠ میلیارد تومان برای آرایش خود هزینه می‌کنند. اگر این رقم را به تعداد مصرف‌کنندگان ایرانی لوازم آرایش تقسیم کنیم، متوجه می‌شویم هر ایرانی سالانه نزدیک به ٤٢٠‌ هزار تومان از درآمد خود را صرف خرید اقلام آرایشی می‌کند.

براساس گزارش پایگاه تخصصی آمار statista آلمان، سرانه مصرف لوازم آرایش در اروپا به‌طور متوسط معادل ٩٠ یورو است. این درحالی است که این شاخص در آلمان ١٥٨ یورو، در فرانسه ١٦٠ یورو، در انگلیس ١٦١ یورو، در ایتالیا ١٥٤ یورو و در اسپانیا ١٣٧ یورو است. اگر هر یورو را معادل ٤‌هزار تومان در نظر بگیریم متوجه می‌شویم متوسط مصرف لوازم آرایش در اروپا حدود ٣٦٠‌هزار تومان است. بر این اساس آلمانی‌ها ٦٣٢، فرانسوی‌ها ٦٤٠، انگلیسی‌ها ٦٤٤، ایتالیایی‌ها ٦١٦ و اسپانیایی‌ها ٥٤٨‌ هزار تومان در‌ سال صرف خرید لوازم آرایش می‌کنند. صرف نظر از تفاوت قیمت لوازم آرایش در ایران و اروپا، اگر بخواهیم این سرانه را با درآمد شهروندان کشورهای مختلف مقایسه کنیم.

براساس آمار موسسه معتبر نظرسنجی گالوپ، میانگین درآمد سالانه ایرانی‌ها ٣.١‌ هزار دلار است. این در شرایطی است که میانگین درآمد سالانه آلمانی‌ها ١٤ هزار دلار، فرانسه ١٢.٥‌ هزار دلار، انگلیس ١٢.٣‌هزار دلار، ایتالیا ٦.٨‌هزار دلار و اسپانیا ٧.٢‌ هزار دلار است. این درحالی است که درآمد سالانه شهروندان ایرانی تنها ٣.١‌ هزار دلار برآورد شده است.

بر این اساس، متوسط درآمد سالانه شهروندان ایرانی معادل ٩‌ میلیون و ٣٠٠‌ هزار تومان در‌ سال برآورد شده است و با این حساب ایرانی‌ها معادل ٤,٥‌درصد از درآمد سالانه خود را به خرید لوازم آرایش اختصاص می‌دهند. این درحالی است که آلمانی‌ها تنها ١.٥ درصد، فرانسوی‌ها ١.٧ درصد، انگلیسی‌ها ١.٧ درصد، ایتالیایی‌ها ٣‌ درصد و اسپانیایی‌ها ٢.٥‌ درصد از درآمد خود را به خرید لوازم آرایش اختصاص می‌دهند. با این اعداد و ارقام می‌توان گفت ایرانی‌ها تقریبا ٣ برابر آلمانی‌ها، فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها لوازم آرایش می‌خرند.

جراحی بینی در ایران ٧ برابر آمریکا

جراحی زیبایی در ایران گردش مالی ٢٠٠‌ میلیارد تومانی دارد و گفته می‌شود ایران و برزیل رکورددار جراحی زیبایی در جهان هستند. این در حالی است که انجمن جراحان فک و صورت با تأکید بر این‌که سیستم آماری دقیقی برای ثبت جراحی زیبایی در ایران وجود ندارد، میزان جراحی پلاستیک سر و گردن در کشور را حدود ٨٠‌ هزار مورد برآورد کرده است. این در حالی است که از سایر اعمال زیبایی نظیر جراحی سینه و شکم و... چشم‌پوشی کنیم.

براساس اعلام جامعه بین‌المللی جراحی پلاستیک ISAPS سالانه ٢٣‌میلیون جراحی زیبایی در جهان انجام می‌شود؛ درواقع ٠,٣‌درصد از جراحی‌های زیبایی جهان در ایران انجام می‌شود. این در شرایطی است که ایران سهم یک‌درصدی از جمعیت جهان را در اختیار دارد. البته جراحی زیبایی در سایر کشورهای جهان نیز پرطرفدار است. بنا به آمار جامعه بین‌المللی جراحان پلاستیک در انگلستان سالانه ٥٠‌ هزار جراحی زیبایی انجام می‌شود که جراحی زیبایی سینه، پلک و گردن جزو محبوب‌ترین جراحی‌ها در این کشور است. انجمن جراحان فک و صورت ایران تأکید می‌کند كه میزان جراحی بینی در ایران ٧ برابر آمریکاست؛ اما این موضوع به معنی بی‌میلی آمریکایی‌ها به جراحی زیبایی نیست و گزارش جامعه بین‌المللی جراحی پلاستیک نشان می‌دهد آمریکا و برزیل از رکوردداران بزرگ جراحی پلاستیک در جهان به شمار می‌روند و جراحی سینه، شکم و باسن پرطرفدارترین مدل جراحی در این کشورهاست.

بازار کتاب ایران در تسخیر کتاب‌های کنکور

بر اساس اعلام منابع مختلف گردش مالی کتاب در ایران سالانه حدود‌ هزار‌ میلیارد تومان است. این در حالی است که سازمان کتابخانه‌های کشور حجم قریب به اتفاق این گردش مالی را متعلق به کتاب‌های درسی و کنکور می‌داند و اعلام می‌کند تنها کتاب‌هایی که در ایران بیشتر از ١٠ بار در‌ سال تجدید چاپ می‌شوند، کتاب‌های کنکور است. گردش مالی کتاب در بازار جهان اما رقم بسیار کلانی است. براساس اعلام انجمن جهانی ناشران، گردش مالی کتاب در جهان ١٥١‌میلیارد پوند و براساس پوند ٤٥٠٠ تومانی معادل حدود ٦٨٠‌ هزار ‌میلیارد تومان می‌شود. به این ترتیب تنها یک‌دهم گردش مالی کتاب در جهان متعلق به ایرانی‌هاست.

این موضوع در حالی رخ می‌دهد که سرانه مطالعه کتاب غیر درسی در ایران گاهی تا دو دقیقه در روز نیز اعلام شده است و اعداد بالاتر با احتساب زمان خواندن قرآن و ادعیه، صرف وقت در فضای مجازی، مطالعه درسی و... اعلام شده است.

وضعیت کتابخوانی در جهان بسیار متفاوت از ایران است. مطابق آمارهاي جهاني، آمريکايي‌ها روزانه ۲۰ دقيقه، انگليسي‌ها ۵۵ دقيقه و ژاپني‌ها ۹۰ دقيقه از وقت خود را در شبانه‌روز به مطالعه کتاب اختصاص مي‌دهند. همچنین آمارها حاکی از آن است که ایسلندی‌ها در‌ سال ٤٠ کتاب و ژاپنی‌ها، کره‌ای‌ها و فنلاندی‌ها ٤٧ کتاب در‌ سال مطالعه می‌کنند و بنا به اعلام یونسکو ٩١‌درصد مردم ژاپن عادت هر روزه به مطالعه کتاب، مجله و روزنامه دارند.

درآمد سینمای آمریکا ٤٤٥ و ژاپن ٨٥ برابر سینمای ایران

گردش مالی سینمای ایران در‌ سال گذشته حدود ٧٠‌ میلیارد تومان بوده است؛ این در حالی است که فروش سینمای آمریکا در یک‌ سال گذشته میلادی چیزی حدود ١٠.٤ میلیارد دلار و معادل ٣١‌ هزار و ٢٠٠‌ میلیارد تومان، چین ٤.٨‌ میلیارد دلار و معادل ١٤‌ هزار و ٤٠٠‌ میلیارد تومان، ژاپن ٢‌ میلیارد دلار و معادل ٦‌ هزار‌ میلیارد تومان، فرانسه ١.٨ ‌میلیارد دلار و معادل ٥‌ هزار و ٤٠٠‌میلیارد تومان، انگلستان و هند ١.٧‌ میلیارد دلار و معادل ٥‌ هزار و ١٠٠‌ میلیارد تومان و آلمان و روسیه حدود ١.٣‌ میلیارد دلار و معادل ٣‌ هزار و ٩٠٠‌ میلیارد تومان بوده است.

با این حساب سینمای آمریکا ٤٤٥ برابر سینمای ایران درآمد دارد. سینمای چین ٢٠٥ برابر، ژاپن ٨٥ برابر، فرانسه ٧٧ برابر، انگلستان و هند هر کدام به تنهایی ٧٢ برابر و آلمان و روسیه هر کدام ٥٥ برابر سینمای ایران درآمد دارند.

هزینه آرایش ایرانی‌ها بیشتر از درآمد سینمای بالیوود

حالا اگر بخواهیم با استناد به آمار پردرآمدترین بیزنس‌های ایران را شناسایی کنیم باید بگوییم فرهنگ، سینما و کتاب در ایران هیچ جایگاهی ندارند و در مقابل جراحان زیبایی و تاجران لوازم آرایش در کشور ما درآمدهای خیره‌کننده‌ای دارند.

براساس اعلام بانک مرکزی مردم ایران در‌ سال ٩٤ تنها ٢‌ درصد از درآمد خود را به تفریح و امور فرهنگی اختصاص داده‌اند. اگر متوسط درآمد سالانه خانوار ایرانی در‌ سال ٩٤ را مطابق با اعلام بانک مرکزی و مرکز آمار ایران حدود ٢٧‌ میلیون تومان در نظر بگیریم، یک خانواده ایرانی به‌طور میانگین در‌ سال ٥٤٠‌ هزار تومان برای امور فرهنگی و تفریح خود هزینه کرده است که اگر این رقم را به جامعه آماری ٤ نفره برای هر خانوار، تقسیم کنیم، هر ایرانی به صورت میانگین سالانه ١٣٥‌ هزار تومان برای امور فرهنگی و تفریح خود هزینه کرده است. اگر بخواهیم این رقم را با سرانه ٤٢٠‌ هزار تومانی لوازم آرایش در ایران مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم ایرانی‌ها بیشتر از ٣ برابر تفریح و امور فرهنگی برای آرایش خود هزینه می‌کنند.

همچنین اگر بخواهیم سهم ٠.٣‌ درصدی ایرانی‌ها از بازار بین‌المللی جراحی پلاستیک را با سهم ٠.١‌ درصدی مردم کشور از بازار جهانی کتاب در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم ایرانی‌ها برای ظاهرشان نسبت به مطالعه کتاب ٣ برابر سهم بیشتری از بازارهای جهانی به دست آورده‌اند و اگر بخواهیم سهم ٢.١‌ میلیارد دلاری ایرانی‌ها از بازار لوازم آرایش را در نظر بگیریم می‌توان نتیجه گرفت مردم ایران سالانه به اندازه گردش مالی سینمای ژاپن و بیشتر از گردش مالی بالیوود و سینمای انگلستان برای آرایش خود هزینه می‌کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت