سرویس اجتماعی فردا: مدت هاست که آمار طلاق در حال افزایش است و پس از انتشار اخبار حاکی از رشد طلاق در کشور انتقاداتی به مسئولان دولتی شده. آسیب شناسان اجتماعی بر این باورند که اگر زمینه ازدواج جوانان و رفاه آنان فراهم باشد، آمار طلاق کاهش پیدا می کند و با تامین نیازهای اولیه زوج های جوان، می توان با روند افزایشی طلاق مقابله کرد. اما متاسفانه دولتی ها نه تنها راهکاری برای کاهش آمار طلاق ارائه نکرده و اقدامی در این راستا انجام نداده اند بلکه به تازگی تصمیمی غیرکارشناسانه ای گرفته اند.
توقف اعلام آمار «طلاق» از سوی سازمان ثبت احوال
به تازگی علی اکبر محزون، مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال گفته: «از این پس آمار طلاق در کشور را اعلام نمیکنیم، آمار طلاق به اندازه کافی بیان شده است و ارایه آمارِ صرف دردی را دوا نمیکند.»
مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال با اعلام این خبر، افزوده: یکی از دلایل بیان آمار اطلاعرسانی به خانوادهها درباره اتفاقات در سطح کلان است، علاوه بر آن، این افراد متوجه میشوند که تصمیمهای فردی آنان چه تاثیری میتواند بر وضعیت کشور بگذارد.
وی با بیان اینکه برنامهریزان یکی دیگر گروههای هدف ماست، اظهارکرد: برنامهریزان باید از آمار اطلاع یابند و میتوانند اقدامات عملی را بر اساس آمار در دستور کار خود قرار دهند. تاکنون در زمینه آمارطلاق به اندازه کافی هشدار داده شده است.
محزون افزود: تکرار مکررات ممکن است آسیب به وجود آورد و ما از آن پرهیز می کنیم. هر وقت کارهای عملی در زمینه کاهش طلاق انجام شود و ما اثربخشی برنامهها را به اطلاع میرسانیم.
آقای محزون! اظهارات شما، ناآگاهی تان را نشان می دهد
دکتر امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه خوارزمی معتقد است که تصمیم گیری در رابطه با منتشر نشدن آمار طلاق تنها به دلیل نادیده گرفتن واقعیت های اجتماعی است. او به خبرنگار «فردا» می گوید: آن چیزی که مشخص است مسئولان می خواهند که مردم از میزان آمار طلاق مطلع نشوند و خطر به این مهمی که جامعه ما را تهدید می کند به فراموشی سپرده شود. زیرا که اگر قرار بود اقدامی برای مقابله با رشد طلاق در کشور انجام شود، تا امروز انجام می شد.
قرایی مقدم می افزاید: اگر قرار باشد آمار طلاق از سوی سازمان اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال منتشر نشود، آنگاه زمینه ای برای شایعه سازی و شایعه پراکنی فراهم خواهد شد. زیرا که این پنهان کاری ها نشان می دهد که آنقدر طلاق در کشور زیاد شده است که دیگر نمی خواهند آن را اعلام کنند. این جامعه شناس با اعلام این موضوع که مخفی کاری و پنهان کاری دردی را دوا نمی کند، می گوید: یکی از عوامل موثر در توسعه یافتگی و جلب اعتماد مردم نسبت به مسئولان، اعلام آمار دقیق به مردم است. اگر قرار باشد آمار از طریق مرکز اطلاعات آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال گفته نشود، پس مردم به چه کسی و چه سازمان اعتماد کنند؟
استاد دانشگاه خوارزمی تصریح می کند: جامعه توسعه یافته همه چیز را به طور شفاف به مردمش می گوید. زیرا که گفتن حقایق باعث می شود مردم راحت تر راجع به مسائل زندگی شان تصمیم بگیرند. اگر آمار طلاق منتشر شود و علت آن توسط جامعه شناسان بررسی شود، جوانانی که می خواهند ازدواج کنند با مطالعه نسبت به علل طلاق در جامعه می توانند نسبت به ازدواج خود تصمیم بهتری بگیرند.
امان الله قرایی مقدم در پایان می افزاید: از دیدگاه جامعه شناسی این تصمیم، تصمیم غلطی است و در واقع با این کار به جای رفع مشکلات جوانان، صورت مسئله را پاک کرده اند.
دیدگاه تان را بنویسید