روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از افزایش بودجه حمایتی این معاونت از برنامه های استانی در سال 1395 خبر داد و گفت: بر اساس هماهنگیهای انجام شده در سال 1395 از بودجه معاونت امور فرهنگی 250 میلیارد ریال به برنامه ها و طرح های استانی اختصاص خواهد یافت که نزدیک 40 درصد از بودجه معاونت امور فرهنگی را شامل میشود.
عصر دومین روز از سومین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها به نشست با مدیران معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص داشت که روز یکشنبه (3 مرداد) در هتل انقلاب پارسیان برگزار شد.
سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به فعالیتهای معاونت امور فرهنگی در حوزه استانها گفت: در سال 1394، نزدیک به 20 میلیارد تومان تعهد مالی مستقیم با استانها در قالب تفاهم نامه داشتیم که در قالب خرید کتاب، یارانه برگزاری نمایشگاههای استانی، جشنواره امام رضا(ع)، هفته کتاب، بزگداشت مفاخر و شخصیتهای فرهنگی و... انجام شد.
وی افزود: البته ارتباط با استانها محدود به این تفاهمنامهها نبوده است و اقدامات رخ داده فراتر از این 20 میلیارد است که برخی از آنها عبارتند از: افزایش هیاتهای نظارت بر نشر از 5 استان به 10 استان و پذیرش هزینه بررسان، اعزام 14 نفر از کارشناسان چاپ استان ها به نمایشگاههای چاپ از آن جمله اند.
صالحی ادامه داد: تفویض اختیار تمدید پروانه نشر به استانها، ایجاد سامانه الکترونیکی به منظور تسهیل در ارتباط میان استانها و مرکز، برگزاری دورههای آموزش چاپ و شابک در استانها، برگزاری نشستهای فرهنگی در حاشیه نمایشگاههای استانی که تعداد آن در سال گذشته 437 نشست بود، برگزاری نمایشگاه محصولات چاپی در 9 استان، ایجاد بانک اطلاعات اهل قلم و طرح حمایتی از کتابفروشیها در قالب طرحهای «کتابفروشی به وسعت ایران»، «عیدانه کتاب» و «تابستانه کتاب» از دیگر برنامه های معاونت فرهنگی در ارتباط با استان ها بوده است.
معاون امور فرهنگی برگزاری جشنوارههای پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب را بخش دیگری از فعالیتهای استانی معاونت امور فرهنگی عنوان کرد و افزود: برگزاری محافل استانی شعر فجر در 8 استان، نشست معاونان فرهنگی ادارت کل فرهنگ و ارشاد استانها در تهران، حمایت از گروههای ترویج کتابخوانی در استانها، استعدادیابی در حاشیه جشنوارههای فرهنگی، تور فرهنگی استانها برای بازدید از چاپخانههای تهران و.... از دیگر برنامه هایی هستند که در سال گذشته انجام شده است.
صالحی در ادامه از افزایش بودجه استانها در سال 1395 خبر داد و گفت: با هماهنگیهای انجام شده بودجه امسال استانها از 20 میلیارد به 25 میلیارد افزایش خواهد یافت. بر این اساس تلاش شد فضای حضور در استانها را حداکثری کنیم و 40 درصد از بودجه معاونت در استانها صرف شود. همچنین در پی آن هستیم تا ارتباط معاونت امور فرهنگی با استانها نهادمند شود و در داخل ساختار معاونت امور فرهنگی تعریف شود.
وی با اشاره به اضلاع چهارگانه ارتباطات معاونت امور فرهنگی با استانها گفت: عقد تفاهمنامه با استانها، برگزاری جلسه سالانه با مدیران و معاونان فرهنگ و ارشاد استان ها، شورای تعاملات استانی و انتخاب «مدیران معین» معاونت امور فرهنگی اضلاع چهارگانه ارتباطات این معاونت با استانها محسوب میشود. این اضلاع به ما کمک میکند تا ارتباطات ما با استانها گستردهتر شود.
معاون امور فرهنگی درباره رویکردهای حمایتی معاونت امور فرهنگی از استان ها در سال 1395 گفت: حمایت از طرحها و ایدههای خلاق در استانها، تاسیس و نوسازی کتابفروشیها، ارایه پنج هزار توکن به ناشران استانی در سراسر کشور، ایجاد 10 سرور جدید در استانها، راهاندازی سامانه جامع ناشران کشور، ایجاد آییننامههای جدید در حوزه صادرات کتاب و نشر الکترونیک، راهاندازی سامانه چاپ، در نظر گرفتن بودجه برای بازرسی نظارت چاپخانهها، گسترش دروههای آموزشی چاپ، برگزاری جشنواره صنعت چاپ در تمامی استانها، حمایت از انجمنهای ادبی، برگزاری جشنواره شعر فجر در مشهد مقدس، انجام پژوهش در 33 استان کشور با بودجهای نزدیک به 250 میلیون تومان به منظور ارزیابی وضعیت کتابخوانی، برگزاری جشن امضاء نویسندگان در استانها، فعال شدن دبیرخانه اقوام ایرانی، برگزاری کارگاه آموزشی در حوزه برنامهریزی فرهنگی با رویکرد اقتصاد مقاومتی در استان ها و.... از جمله برنامههای معاونت امور فرهنگی در استان ها سال جاری خواهد بود.
صالحی در پایان عنوان کرد: معاونت امور فرهنگی در حد بضاعت خود تلاش میکند تا به شکل حداکثری به استانهای کشور کمک کند. تلاش خواهیم کرد تا 40 درصد از اعتبارات معاونت امور فرهنگی را در استانها مصرف کنیم و به طرف تاثیرگذاری بیشتر در استانها حرکت کنیم. البته این امر نیازمند مشارکت استانها به منظور ارتقای برنامهها است که امیدوارم مدیران استانی از آن غفلت نکنند.
در ادامه این اجلاس، همایون امیرزاده مشاور اجرایی درباره انتخاب مدیر معین معاونت فرهنگی در استانها گفت: به منظور هماهنگی بیشتر میان استانها و معاونت امور فرهنگی و تسریع فعالیتهای اجرایی، مدیر معین معاونت فرهنگی برای استان های کشور انتخاب شده است.
وی افزود: آییننامه اجرایی مدیران معین معاونت فرهنگی در حال تدوین است که به زودی اعلام خواهد شد. این مدیران در راستای تسریع امور مربوط به برنامه های استانی معاونت فرهنگی و نیز نظارت بر حسن اجرای این برنامه ها انتخاب و معرفی شده اند.
وی گفت: مدیران معین معاونت فرهنگی بر اساس مناطق استانی عبارتند از:
1- علی اصغر سیدآبادی: منطقه یک (تهران، قم، اصفهان، البرز، مرکزی و قزوین) 2- مجید غلامی جلیسه: منطقه دو (گلستان، مازندران و گیلان) 3- محمد سلگی: منطقه سه (کردستان، ایلام، کرمانشاه و همدان) 4- نیکنام حسینپور: منطقه چهار (اصفهان، یزد، کرمان، کرمان جنوبی) 5- علی فریدونی: منطقه پنج (آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان) 6- محمودرضا برازش: منطقه شش ( خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی) 7- داریوش رضوانی: منطقه هفت (فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان) 8- همایون امیرزاده: منطقه هشت ( هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان) امیرزاده تاکید کرد: آییننامه اجرایی مدیران معین معاونت فرهنگی در حال تکمیل است که به زودی جزئیات آن اقدام خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید