شما چه شخصیتی دارید؟

کد خبر: 536532

شخصیت شما می‌تواند بر هر چیزی در زندگی‌تان تاثیرگذار باشد؛ از نحوه‌ی انتخاب دوستان گرفته تا نامزدهای انتخابی که به آنها رای‌ می‌دهید. با وجود این، بسیاری از آدم‌ها هرگز به ویژگی شخصیتی‌ خود فکر نکرده‌اند. درک شخصیتِ خود می‌تواند بینشی درباره‌ی نقاط قوت و ضعف‌تان به شما ارائه دهد. هم‌چنین می‌تواند شما را از نحوه‌ی نگرش دیگران نسبت به خودتان آگاه کند.

شما چه شخصیتی دارید؟
شما چه شخصیتی دارید؟
شخصیت شما می‌تواند بر هر چیزی در زندگی‌تان تاثیرگذار باشد؛ از نحوه‌ی انتخاب دوستان گرفته تا نامزدهای انتخابی که به آنها رای‌ می‌دهید. با وجود این، بسیاری از آدم‌ها هرگز به ویژگی شخصیتی‌ خود فکر نکرده‌اند. درک شخصیتِ خود می‌تواند بینشی درباره‌ی نقاط قوت و ضعف‌تان به شما ارائه دهد. هم‌چنین می‌تواند شما را از نحوه‌ی نگرش دیگران نسبت به خودتان آگاه کند.
به عقیده‌ی بیش‌ترِ روان‌شناسان امروزی، پنج نوع اصلی شخصیتی وجود دارد، که به آنها "پنج عامل شخصیت‌" می‌گویند، و هر آدمی می‌تواند درجاتی از هر یک را دارا باشد.
۱. وظیفه‌شناسی
آدم‌هایی که از لحاظ وظیفه‌شناسی در بالاترین سطح قرار دارند، آدم‌هایی کارآمد، منظم، قابل اعتماد، و خودکفا هستند. ترجیح می‌دهند همه چیز را از قبل برنامه‌ریزی کنند، و به دنبال دستاوردها و موفقیت‌های بزرگ هستند. آدم‌هایی که از لحاظ وظیفه‌شناسی در رتبه‌های پایین‌تر قرار می‌گیرند ممکن است آدم‌های وظیفه‌شناس را اشخاصی وسواسی و لجوج بدانند.
نکته‌ جالب: پژوهش‌ها نشان می‌دهند ازدواج با آدم وظیفه‌شناس، احتمال موفقیت‌تان را در محل کار بالا می‌برد؛ زیرا همسر وظیفه‌شناس بهره‌وری‌تان را افزایش می‌دهد و کمک‌تان می‌کند به بالاترین اهداف‌تان دست یابید.
۲. برون‌گرایی
آدم‌هایی که رتبه‌ای بالا در برون‌گرایی دارند، از فعالیت‌های اجتماعی شور و انرژی می‌گیرند. آنها پرحرف، خون‌گرم، و در مقابل جمعیت راحت و آرام هستند - ولی دیگران ممکن است آنها را به عنوان آدم‌هایی سلطه‌جو و شیفته‌ی توجه ببینند.
نکته‌ی جالب: برای شناسایی این آدم‌ها به نحوه‌ی دست دادن‌شان توجه کنید. پژوهش‌ها نشان می‌دهند مردانی که محکم و با قدرت دست می‌دهند، آدم‌هایی برون‌گرا هستند، و درصد احتمال این‌که دارای ویژگی شخصیتی روان‌رنجوری (مورد پنجم) باشند، بسیار اندک است. البته، چنین مسئله‌ای لزوما برای زن‌ها صادق نیست.
۳. سازگاری
آن‌هایی که رتبه‌ای بالا در سازگاری کسب کرده‌اند، آدم‌هایی قابل اطمینان، مهربان، و دلسوز و فداکار هستند. آنها به رفتارهای اجتماعی بیش از اندازه‌‌شان مشهور هستند، و غالبا برای فعالیت‌های اجتماعی و نوع‌دوستانه داوطلب می‌شوند. با وجود این، آدم‌های دیگر ممکن است آنها را بی‌تجربه و بیش از حد تابع و تاثیرپذیر درنظر بگیرند.
نکته‌ جالب: اگر می‌خواهید نمونه‌ای از این قبیل شخصیت‌ها را پیدا کنید باید به دنبال سرمایه‌گذاران مالی بشد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند احتمال این‌که سرمایه‌گذارانِ سازگار پول‌شان را در تجارتی پرریسک از دست بدهند، بسیار کم است. ولی شاید مجبور شوید از سرمایه‌گذارانی که از لحاظ تجربه‌پذیری (مورد بعدی) در سطوحی بالا قرار دارند، دوری کنید - زیرا این ویژگی شخصیتی دارای اعتماد‌به‌نفسی بیش از اندازه است، که ممکن است باعث شود یک سرمایه‌گذار با این ویژگی‌ها دست به ریسک‌های فراوان بزند.
۴. تجربه‌پذیری
آدم‌هایی که میزان پذیرش‌شان بالا است به اشخاصی مشهور هستند که دارای طیفی گسترده از علایق و تصوراتی پر از رنگ و شادی هستند. آنها کنجکاو و خلاق هستند، و تنوع را به کارهای روزمره‌ی خشک و ثابت ترجیح می‌دهند. آنها به این دلیل نیز مشهور هستند که از طریق تجربه‌های سخت و لذت‌بخش مانند مراقبه در تنهایی یا زندگی خارج از کشور به خودشکوفایی می‌رسند. دیگران ممکن است آنها را آدم‌هایی غیرقابل پیش‌بینی و بدون تمرکز در نظر بگیرند.
نکته‌ جالب: پذیرش تنها ویژگی شخصیتی است که دائما تمایل به پیش‌بینی جهت‌گیری‌های سیاسی افراد دارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند آدم‌هایی که سطح پذیرش بالا دارند طرفدار آزادی‌خواهی هستند و تمایل دارند باورهای سیاسی‌شان را در جمع عنوان کنند.
۵. روان‌رنجوری
آدم‌های روان‌رنجور درجه‌ای بالا از بی‌ثباتی هیجانی را تجربه می‌کنند. آنها انفعالی و تحریک‌پذیر هستند، همواره از هیجان‌هایی ناخوشایند نظیر اضطراب و زودرنجی بسیار رنج می‌برند. آدم‌های دیگر ممکن است آنها را ناآرام و بی‌ثبات در نظر بگیرند.
نکته‌ جالب: آدم‌های روان‌رنجور با انتشار عکس‌های‌شان، آن‌ هم به تعداد زیاد، در فیس بوک به دنبال جلب پذیرش و توجه دیگران هستند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند این قبیل افراد کم‌تر به دنبال ارسال اظهارنظر یا مطالبی هستند که ممکن است بحث‌برانگیز باشند، و فقط علاقه دارند در شبکه‌های اجتماعی عکس بارگذاری کنند. (آن‌ها هم‌چنین بیش‌ترین عکس را در آلبوم‌های‌شان دارند.)
درک اصول شخصیتی
شخصیت آدم‌ها در طول زمان به شکل نسبی ثابت باقی می‌ماند. ویژگی‌هایی که در هفت‌سالگی از خود بروز می‌دهید، می‌توانند غالب رفتارتان را در بزرگسالی نشان دهند. البته می‌توانید برخی از ویژگی‌های شخصیتی‌تان را نیز تغییر دهید - اعمال تغییرات بزرگ در شخصیت نیازمند تلاش و تحمل سختی است، ولی بیش‌تر پژوهش‌گران اعتقاد دارند رسیدن به این هدف غیرممکن نیست.

منبع: فرادید

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت