چگونه در ماه رمضان احساس گرسنگی و تشنگی نکنیم؟

کد خبر: 530464

اگر دقت کرده باشید، وقتی گزارش مسابقه فوتبال را از رادیو می‌شنوید، چند ثانیه از گزارش همان مسابقه که دارد از تلویزیون پخش می شود جلوتر است. با توجه به اینکه در وعده غذایی سحر، حتی یک ثانیه هم یک ثانیه است پس پیشنهاد می‌کنم دعای سحر را یا بهتر بگویم وقت اذان صبح را از تلویزیون پیگیر باشید.

طنز پس پریروز؛ رضا احسان‌پور: ضمن تبریک فرارسیدن ماه رمضان، با توجه به اهمیت موضوع سبک زندگی در ادامه به نکاتی برای بهتر شدن هر چه بیشتر سبک زندگی‌مان در این ماه عزیز اشاره می‌کنم.

اصولاً چون یکی از فرایض ماه رمضان (و برای خیلی‌ها تنها فریضه‌ی این ماه) روزه گرفتن است و چون روزه ارتباط مستقیمی با خوردن و آشامیدن دارد، لذا توجه به اینکه در وعده غذایی سحر چه بخوریم و بیاشامیم مهم است. اولین و مهم‌ترین اصل این است که هر چیزی دم دستتان بود بخورید و بیاشامید. با توجه به وقت اندکی که دارید، اصلاً وقتتان را برای فکر کردن و گزینش خوراکی‌ها هدر ندهید. موقع سحری خوردن تعارف را کنار بگذارید. اگر به این فکر کنید که ظهر همان روز در اوج گرسنگی و تشنگی از تعارف کردن آن لیوان آب یا فلان خوراکی به اعضای خانواده پشیمان هستید، دیگر تعارف نمی‌کنید.

هیچ‌گاه قبل و بین سحری، آب نخورید. آب خوردن قبل از غذا باعث می‌شود که حجم معده پر شود و جای کمتری برای غذا باقی بماند. بین غذا هم تنها زمانی که خوراکی راه گلویتان را سد کرد، فقط در حدی که راه باز شود آب بنوشید. بعد از این که تا جایی که جا داشتید غذا خوردید، می‌توانید هر چقدر دلتان خواست، آب و نوشیدنی بنوشید. اگر معده را مانند یک بشکه و غذاها را تیله فرض کنید، آبی که می‌نوشید فضای خالی و بلااستفاده‌ی بین تیله‌ها را پر می‌کند.

حتماً وقت کافی برای آب خوردن در سحر برای خود در نظر بگیرید. چون بسیاری از خوراکی ها مانند اسفنج عمل کرده و آبی که می‌نوشید را به خود جذب می‌کنند. لذا چند دقیقه صبر کنید و بعد باز هم آب بنوشید. ذکر این نکته در نوشیدن آب ضروری است که هیچ‌کس نتوانسته به صورت خودجوش با نوشیدن آب زیاد خودش را خفه کرده و بترکاند. تنها کسانی با خوردن آب زیاد ترکیده‌اند که شخص دیگری به زور به آنها آب نوشانده است. پس مطمئن باشید هرچقدر هم آب بنوشید، باز هم می‌توانید آب بنوشید.

نکته‌ی دیگری که در مورد خوراکی‌ها وجود دارد جویدن آن‌هاست. باتوجه به کمبود وقت، سعی کنید بجای جویدن، ببلعید. بلعیدن چند مزیت دارد. اول اینکه در وقت صرفه‌جویی شده است. دوم اینکه شما چه غذایی را بجوید چه نجوید، حجم مشخصی را در معده اشغال می‌کند. پس چه بهتر که غذا را نجوید تا فرآیند هضم غذا هم طولانی‌تر شده و دیرتر احساس گرسنگی کنید.

اگر دقت کرده باشید، وقتی گزارش مسابقه فوتبال را از رادیو می‌شنوید، چند ثانیه از گزارش همان مسابقه که دارد از تلویزیون پخش می شود جلوتر است. با توجه به اینکه در وعده غذایی سحر، حتی یک ثانیه هم یک ثانیه است پس پیشنهاد می‌کنم دعای سحر را یا بهتر بگویم وقت اذان صبح را از تلویزیون پیگیر باشید.

اگر دقت کرده باشید، معتادان عزیز که بیمار هستند و مجرم نیستند، معمولاً عادت دارند تا در یک لیوان خالی تا خرخره قند بریزند و بعد در آن لیوان، چایی ریخته، بنوشند و سر حال بیایند. با توجه به معجزه‌ای که رخ می دهد و معتاد عزیز مورد نظر در یک چشم‌به‌هم‌زدن جان دوباره می‌گیرد و زنده می‌شود، پیشنهاد می‌کنم از این روش برای جذب قند استفاده کنید. دقت کنید که قند خرما زودبازده است و هنوز یک‌ساعت نشده، هضم و دفع می‌شود. پس تمام خوراکی‌های مضر و دیرهضم برای وعده سحر مناسب هستند.

از مسواک زدن پرهیز کنید. بگذارید مابقی غذاها لای دندان‌ها و لثه‌هایتان باقی بماند. البته مراقب باشید که آنها را قورت ندهید که خدای نکرده روزه‌تان باطل نشود. طبق تحقیقات دانشگاه غیرانتفاعی در ماساچوست، یکی از دلایل گرسنگی در طول روزهای ماه رمضان این است که دندان و لثه با هیچ‌گونه غذایی تماس ندارند و عصب‌های آنها پیام گرسنگی به مغز صادر می‌کنند. اگر شما نخ دندان نکشید، لثه و دندان گول خورده و مغز شما تصور می‌کند که شما در حال خوردن غذا هستید. البته این تحقیق به این نکته مهم اشاره می‌کند که اگر فکر کنید که توانسته‌اید سر مغز را کلاه بگذارید، مغز شما متوجه می‌شود و گرسنه می‌شوید. پس به روی خودتان نیاورید که توانسته‌اید مغز را دور بزنید.

امیدوارم با رعایت نکات فوق، ماه رمضانی پربار و عاری از گرسنگی و تشنگی داشته باشید. التماس دعا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت