این مرد «فرشچیانِ» قلمزنی است! +عکس

کد خبر: 528531

45 سال از سن 60 ساله‌اش را صرف قلمزنی کرده و بعد از دو سال کار مستمر، یک اثر مینیاتور را روی 35 کیلو مس، حکاکی کرده است.

این مرد «فرشچیانِ» قلمزنی است! +عکس
خبرگزاری ایسنا: بهرام الیاسی درباره اثر فاخرش که در بیست و ششمین نمایشگاه صنایع دستی رونمایی شده است، بیان می‌کند: قلمزنی به سبک مینیاتور یک اثر منحصر به فرد است که به مدت دو سال و روزی 8 ساعت کار تبدیل به تابلویی شده که طول آن 2 متر و 40 سانت و عرض آن 1 متر و 40 سانتی‌متر است. این هنرمند ادامه می‌دهد: در این کار، مینیاتور را به وسیله قلم‌های فلزی روی مس انجام دادم که کار هر کسی نیست.
این مرد «فرشچیانِ» قلمزنی است! +عکس
به گفته او، سه اثر از هفت اثری که در طول عمرش ساخته در موزه هنرهای معاصر تهران، گنجینه هنرهای اصفهان، موزه مشهد و دو اثر هم در موزه ایالت یوتای آمریکا نگهداری می‌شود. الیاسی می‌گوید: تنها منبع درآمدم از این کار است و در کنار آن کارهای کوچک‌تری هم آماده و به وسیله‌ی فروش آنها امرار معاش می‌کنم. این هنرمند درباره شکل گیری تابلو «مشاهیر» توضیح می‌دهد: رنگ مس قرمز است و وقتی داخل کوره می‌رود و روکش قلع روی آن می‌آید، تغییر رنگ می‌دهد. سپس طراحی، حکاکی و قلمزنی روی آن شروع می‌شود. این تابلو منحصر به فرد است و نمونه دیگری از آن وجود ندارد. او اضافه می‌کند: تابلو مشاهیر به عنوان یک اثر موزه‌ای شناخته شده و به نظر می‌رسد برخی از موزه‌ها طالب آن هستند اما هنوز قیمت گذاری نشده است و قیمت پایه‌ای که در حراجی‌ها اعلام کرده‌اند حداقل 500 میلیون تومان بوده است. الیاسی ادامه می‌دهد: چهره ابوعلی سینا و شاعران نامدار از جمله مولانا، سعدی، فردوسی، خیام در این تابلو حکاکی شده است. هدف از خلق این اثر، نمایش چرخه زندگی بشر با اشعار شاعران، ترسیم و نمادی از زندگی زمین است. این هنرمند با بیان اینکه تابلو «مشاهیر» پنج قسمت دارد، می‌گوید: اگر از سمت راست به این تابلو نگاه کنیم با تصویر یک شکارگاه شروع شده که بعد از نمایش بازی چوگان و زندگی به صورت ایلات با تصویر کوزگری تمام می‌شود که نشان دهنده پایان زندگی انسان است که از گِل انسان کوزه درست می‌کنند. در قسمت وسط تابلو نیز تصویری از درویش‌ها و دور تا دور آن اشعار شاعران حک شده است. وی که هنر قلمزنی را در کنار اساتیدی از جمله شاه میرزا و رضا گوهری مهر آموزش دیده،‌ آن را ادامه داده و حالا در اصفهان کارگاه قلمزنی دارد و می‌گوید: کسانی که برای آموزش این هنر آمدند بعد از گذراندن دوره مقدماتی قلمزنی، این کار را که بسیار هم دشوار است رها کردند. جوانان برای یادگیری این کار انگیزه دارند اما با وجود اینترنت بیشتر به تکنولوژی و ماهواره روی آورده‌اند. الیاسی درباره آینده این هنر بیان می‌کند: هنر قلمزنی جذابیت بسیاری دارد اما به نظر می‌رسد بعد از ما کسی این رشته را ادامه نخواهد داد. زیرا کار دشواری است و حدود 5000 هزار سال پیش در ایران وجود داشته که به مرور کمرنگ شده است. در حال حاضر هم به دلیل مشکلات اقتصادی زیاد و وقت گیر بودن کارهای هنری، طلبه این کارها کم شده است. این هنرمند که نشان درجه یک هنری دارد،‌ درباره بازخورد مردم بعد از دیدن تابلو قلمزنی«مشاهیر» می‌گوید: بسیاری از مردم بعد از دیدن تابلو تعجب و حیرت می‌کردند. زمانی که اثر یک هنرمند در نمایشگاه‌ها نمایش داده می‌شود و بازخورد مردم را می‌بینم برای این کار تشویق می‌شوم و از تماشای مردم احساس لذت می‌کنم. این کار موجب می‌شود بیشتر به ذوق بیایم. او در پاسخ به خبرنگار مبنی بر اینکه چرا روی اثرش برگه‌ «عکاسی ممنوع» را قرار داده است؟ اظهار می‌کند: چون این کار منحصر به خودم است نمی‌خواهم طرحی که انجام داده‌ام پخش شود یا آن را کپی کنند. گرچه تا کنون بسیاری از این طرح عکس گرفتن در حالی که من دوست نداشتم چنین اتفاقی بیفتد. الیاسی می‌گوید: زمانی که به مراجعه کنندگانی که از اثر عکس می‌گیرند اعتراض می‌کنم و می‌گویم که دوست ندارم این کار را انجام دهند، ناراحت می‌شوند و پاسخ می‌دهند: حالا مگر چیست که اجازه عکاسی نمی‌دهید!
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت