باشگاه خبرنگاران جوان: این روزها در گرگ و میش غروب وقتی در بزرگراههای تهران حرکت می کنید باید خیلی مواظب باشید تا از شمشادهای میان بزرگراه مردان و زنان ژولیده مقابلتان ظاهر نشوند و غافلگیرتان نکنند. این افراد که ظاهری ژولیده و لباسهایی پاره به تن دارند همانهایی هستند که به نام معتاد متجاهر می شناسیمشان. اینها همانهایی هستند که مکانی برای سکنی و سقفی بالای سر خود ندارند و در مکانهای کم تردد اقامت می کنند تا کسی مزاحم مواد کشیدنشان نشود و گیر ندهد که مثلا چرا جلوی درب خانه ما نشستهای و استراحت می کنی.
شمشادهای میان بزرگراهها این روزها مکان بسیار مناسبی برای اقامت این افراد شده چرا که به ندرت شخصی در آن محل مزاحم متجاهران می شود و از دید عموم مردم هم خارج است. تنها نکته منفی در خصوص این اقامتگاه دنج را می توان مسیر صعب العبور آن دانست که در بعضی مواقع رسیدن به آن به قیمت جان معتادان تمام میشود. این افراد که تعدادشان کم هم نیست در بسیاری از موارد ابایی از پریدن مقابل خودروهایی که سرعتشان دست کم 80 کیلومتر بر ساعت است، ندارند، چرا که مطمئن هستند بعد از وقوع حادثه احتمالی کسانی پیدا می شوند که حقشان را از راننده خاطی بگیرد. اما غافل از اینکه اگر راننده ای به قوانین آشنا باشد صبر می کند تا پلیس سهم تقصیر هر یک را مشخص کند.
**نرخ دیه وسوسه ای برای صدمه خوردن افرادی که حاضر هستند برای یک گرم مواد فرزند خود را بفروشند و هیچ چیزی برایشان ارزش نشئگی را ندارد، حالا آموخته اند که جانشان را به دست بگیرند شاید از صدمه ای که در خیابان های شهر می بینند چیزی عایدشان شود و بتوانند پکی بر پایپ خود بزنند. نرخ دیه برای سال 95، 190 میلیون تومان در ماههای غیرحرام مشخص شد و در ماه های حرام برابر 253 میلیون و سیصد هزار تومان تعیین خواهد شد. این مبلغ هنگفت و ترس رانندگان از مصیبت های احتمالی متجاهران را مجاب می کند که اگر پایشان بشکند، مدتی در بیمارستان غذای مجانی و امکانات مناسب نصیبشان می شود و با پولی که برای رضایت گیرشان آمده نیز مدتی را بدون استرس تهیه مواد سر می کنند.
**تعیین سهم مقصر در تصادفات نکته ای که آنها نمی دانند این است که شاید در مواردی هم 100 درصد مقصر شناخته شوند. در این مورد سرهنگ حسن عابدی جانشین پلیس راهور تهران بزرگ می گوید: برابر آئیننامه، همانگونه که رانندگان موظف به رعایت قوانین و مقررات هستند، عابران نیز مقیدند که طبق ضوابط تعریف شده عمل کنند. به گفته او عابران طبق ضوابط باید بدانند که از چه مکانهایی عبور کنند؛ عبور عابران از معابر خطکشی شده و گذرگاه عابر پیاده و همچنین از محلهای مجاز مشخص و تعریف شده است؛ در مقابل عبور از معابر بزرگراهی،محلهای نردهکشی شده و زیر پل عابرپیاده مجاز نیست. سرهنگ عابدی تاکید میکند اگر عابری از معابر غیرمجاز عبور کرده و حادثهای به وقوع بپیوندد کارشناسان تصادفات پلیس راهنمایی و رانندگی بنا بر قصور عابر، سهم تقصیر را برای عابر نیز لحاظ میکنند. وی در مورد چگونگی تعیین میزان درصد سهم تقصیر برای عابران پیاده اعلام میکند که با توجه به محل تصادف (مسکونی، غیرمسکونی، بزرگراه، معبر اصلی، فرعی یا کوچه)، امکانات عبور برای عابر، وجود چراغ و علائم و همچنین سایر امکانات موجود در محل تصادف، کارشناس تصادفات سهم تقصیر
را مشخص میکند. وی ادامه داد: سهم تقصیر عابر میتواند در برخی موارد حتی به 100 درصد نیز منجر شود؛ مواردی از این قبیل را داشتهایم که عابری با خودرویی تصادف کرد و چون در تقاطع چراغ عبور عابر، قرمز بود و با در نظر گرفتن سایر مواردی که در بالا ذکر شد سهم تقصیر عابر 100 درصد اعلام شد.
گفتنی است،با این وجود بازهم رانندگان با ترس پایشان را در بزرگراهها روی پدال گاز فشار میدهند چرا که هر لحظه ممکن است انسانی از میان شمشادها مقابل آنها ظاهر شود.
دیدگاه تان را بنویسید