خانواده‌ها پول نقد و چک به مدارس ندهند

کد خبر: 465921

سال‌هاست که مدارس به دلیل عدم تخصیص سرانه، از کمک‌های مالی خانواده‌ها برای تامین هزینه‌ها استفاده می‌کنند اما طبق اعلام مسئولان آموزش‌وپرورش کمک‌های مالی خانواده‌ها نباید به صورت نقدی و چک باشد بلکه باید به حساب 17 رقمی مدرسه واریز شود.

تسنیم: مدت‌هاست که کمک‌های مردمی خانواده‌‌ها به دلیل عدم تخصیص سرانه کافی به مدارس از حالت اختیار به اجبار تبدیل شده است و مدارس مناطق مختلف کشور با توجه به توانایی مالی خانواده‌ها، مبلغی را به عنوان کمک‌‌های مردمی تعیین می‌کنند که هر خانواده باید تا پایان سال تحصیلی به صورت ماهانه مبلغی از آن را پرداخت کند.

در شرایط فعلی که چند سالی است سرانه‌ای به مدارس اختصاص نمی‌یابد و هزینه‌های مدرسه نیز سنگین است، مدیران مدارس ناچار به دریافت کمک‌های مردمی از خانواده‌ها هستند اما نحوه دریافت این کمک‌ها و مبلغ دریافتی بسیار مهم است.

به عنوان مثال مدرسه‌ای با 500 دانش‌آموز در شهرری از هر خانواده مبلغ 50 هزار تومان به صورت ماهانه دریافت می‌کند که اگر تمام خانواده‌ها هر ماه مبلغ 50 هزار تومان به مدرسه کمک کنند، ماهانه 25 میلیون تومان درآمد مدرسه از محل کمک‌‌های مردمی خانواده‌هاست اما آیا مدرسه هر ماه 25 میلیون تومان هزینه دارد؟

برخی از مدیران نیز برای دریافت کمک‌های مردمی به اجبار متوسل می‌شوند به عنوان مثال از دادن کارنامه یا کارت امتحان خودداری می‌کنند. اما در این میان مدیرانی هستند که با توجیه خانواده‌ها و تهیه لیستی از هزینه‌های مدرسه از آنها می‌خواهند تا در حد توان به مدرسه کمک کنند.

تصویر ذیل اقدام جالب یکی از مدارس برای دریافت کمک‌های مردمی از خانواده‌هاست. این تصویر لیستی از هزینه‌های مدرسه است که به تفکیک اعلام شده و در پایان میزان کمک‌های مردمی خانواده‌ها به مدرسه مشخص شده است و از هر خانواده‌ای درخواست شده تا در تامین این هزینه‌ها به مدرسه کمک کنند. در پایان نیز شماره حساب مدرسه برای واریز کمک‌های مردمی اعلام شده است.

سیدرحیم میرشاهولد مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش تسنیم «آیا مدارس می‌توانند به اجبار از خانواده‌ها پول نقد دریافت کنند» می‌گوید:‌ دریافت کمک‌های مردمی جنبه اجبار ندارد ولی اداره مدارس در شرایط فعلی نیز دشوار است. ما به مدیران مدارس توصیه می‌کنیم برای دریافت کمک‌های اختیاری از روش‌های پسندیده استفاده کنند، یعنی مردم را در جریان مسائل واقعی مدرسه قرار دهند، ما از مردم چیز پنهانی نداریم، وقتی مدرسه توانایی پرداخت پول قبض گاز را ندارد، مدیر مدرسه آن را از خانواده‌ها پنهان نکند.

وی می‌افزاید:‌ هیچ مدرسه‌ای اجازه ندارد که به اجبار از خانواده‌ها پول دریافت کند و کمک‌های مردمی خانواده‌ها به مدارس باید به حساب مدرسه واریز شود یعنی مدرسه نباید پول نقد و چک از خانواده‌ها دریافت کند. این موضوع تخلف است و اگر گزارش شود به آن رسیدگی می‌کنیم.

منصور مجاوری مشاور معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش می‌گوید: به خانواده‌ها اعلام می‌کنیم از این به بعد هزینه کلاس‌های فوق برنامه باید به حساب 17 رقمی مدارس از طریق دستگاه پُز و ATM واریز شود و مدیران مدارس موظفند زمانی که خانواده‌ای مراجعه کرد دستگاه پُز را در اختیار آنها قرار دهند تا هزینه فوق برنامه را به حساب مدرسه واریز کنند. خانواده‌ها توجه داشته باشند که حساب حتماً‌ به اسم مدرسه بوده و به اسم اشخاص نیست.

به نظر می‌رسد در شرایطی که مدارس به دلیل عدم تخصیص سرانه کافی ناگزیرند از خانواده‌ها برای تامین هزینه‌ها کمک بخواهند، ارائه لیست کاملی از هزینه‌های مدرسه و ارائه ترازنامه مالی به خانواده‌ها و شفاف سازی چگونگی هزینه کرد کمک‌های مالی جمع‌آوری شده می‌تواند روند دریافت کمک‌های مردمی را تسهیل کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد