پایان یکی از غلط‌‌ترین کارها/ مشکل بورسیه‌ها حل شد؛ چه کسی از دانشجویان تظلم خواهی می‌‌کند؟

کد خبر: 429166

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در حالی از رفع مشکل دانشجویان بورسیه طبق توافق وزارت علوم و این کمیسیون خبر می‌دهد که انگار همه منتظر گلایه رهبری از ظلم به دانشجویان بورسیه بودند تا بتوانند مشکل این دانشجویان را حل کنند اما سوال اینجاست چرا اجازه داده شد به این دانشجویان ظلم شود؟

پایان یکی از غلط‌‌ترین کارها/ مشکل بورسیه‌ها حل شد؛ چه کسی از دانشجویان تظلم خواهی می‌‌کند؟

سرویس اجتماعی فردا - موضوع بورسیه‌ها اولین بار در زمان سرپرستی جعفر توفیقی بر وزارت علوم مطرح شد و موضوع آنقدر در برخی روزنامه‌ها و رسانه‌ها بزرگ جلوه داده شد که تا مدتها جو عمومی و علمی کشور را تحت تاثیر این موضوع قرار دارد.

در همان زمان اعداد متفاوتی از بورسیه‌هایی که به اصطلاح غیرقانونی خوانده میشد مطرح بود. از 3200 نفر تا 3700 نفر . البته لیست 600 نفره‌ای هم منتشر شد که می‌گفتند بورسیه غیرقانونی شده‌اند. هرچند وزارت علوم ادعا می‌کرد که انتشار این لیست کار آنها نبوده است اما بعدها هم مشخص نیست که چگونه یک سند محرمانه وزارت علوم توسط رسانه‌ها منتشر شده و چه کسی مسئول هتک حیثیت این 600 نفر خواهد بود.

چند ماه پس از بررسی‌ توسط وزارت علوم و تشکیل کمیته‌ای به نام کمیته تعیین مصادیق بورسیه‌ها، در نهایت وزارت علوم اعلام که از مجموع 3772 نفر بورسیه طی سالهای 88 تا 92 در مجموع تنها 36 نفر به علت ارائه اطلاعات نادرست مؤثر در پذیرش (از قبیل اعلام معدل بیش از معدل واقعی) مشمول لغو بورس، قطع تحصیل و بازگرداندن هزینه‌های پرداختی وزارت می‌گردند .

البته وزارت علوم برای اینکه نشان دهد که ادعایش واهی و تو خالی نبوده اعلام کرد که در مجموع 840 نفر پرونده‌هایشان مشکل داشته اما ادامه تحصیل آنها مشروط به شروطی مانعی ندارد و برخی با پرداخت هزینه می‌توانند ادامه تحصیل دهند.

ماجرای بورسیه‌ها به همین جا ختم نشد و شکایت لغو بورسی‌‌ها به دیوان عدالت اداری و کمیسیون اصل 90 مجلس باعث شد تا مجلس پس از بررسی موضوع خواستار بازگشت به تحصیل این افراد شد البته کمیسیون هم تائید کرد که برخی افراد مانند همان 36 نفری که بعدا به 39 نفر افزایش یافت، مرتکب تخلف شده و باید از تحصیلشان جلوگیری شود. یعنی 39 نفر از مجموع 3772 نفر ؛ یعنی هیاهو برای هیچ!

ظلم به دانشجویان بورسیه

در حالیکه مشخص شد موضوع بورسیه‌ها هیاهو برای هیچ بوده؛ اما بازهم وزارت علوم از پذیرش حکم کمیسیون اصل 90 طفره رفت و اعلام کرد تنها در 10 درصد پرونده‌های مربوط به آن 840 نفر بازنگری شده و مشکل سایرین همچنان به قوت خود باقی است.

در حالیکه در مدت حدود 20 ماه بیشترین فشارها به دانشجویان بورسیه وارد شده بود و نه مسئولان وزارت علوم و نه مجلس نتوانسته‌ بودند موضوع را حل کنند در نهایت باعث شد تا بازهم کار به رهبری انقلاب بکشد و با گلایه ایشان، مسئولان مجبور به حل این موضوع شوند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی این هفته دیدار با اساتید دانشگاه‌ها برای اولین بار طی دو سالی که از طرح موضوع بورسیه‌ها می‌گذرد لب به گلایه گشوده و حاشیه سازی درباره موضوع بورسیه‌ها را یکی از مصادیق سیاسی‌بازی در دانشگاه‌ها دانسته و آن را از غلط ترین کارهای چند سال اخیر عنوان کردند.

حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار اشاره کردند که: تحقیقات دقیق نشان می‌دهد مسأله بورسیه‌ها، به آن شکلی که در روزنامه‌ها با آن بازی کردند نبود اما اگر هم بود باید از راه‌های قانونی امتیازاتی که عده‌ای بر خلاف قانون گرفته بودند لغو می‌شد نه اینکه سر و صدا و جنجال درست شود .

رهبر انقلاب سیاست بازی را سمِّ محیطهای علمی خواندند و با ابراز تأسف از اینکه در موضوع بورسیه‌ها به عده ای ظلم شد افزودند: سمّی که در این موضوع به دانشگاه‌ها تزریق شد از بینش فکری مبتنی بر سیاست کاری نشأت می‌گرفت و متأسفانه، هم خلاف قانون، هم خلاف تدبیر و هم خلاف اخلاق بود .

مشکل بورسیه‌ها حل شد

حالا پس از گلایه‌های رهبر معظم انقلاب، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اعلام کرد که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس طی جلسه‌ای که با وزارت علوم برگزار کرد، به توافق‌هایی رسید و مقرر شد وزارت علوم موضوع بورسیه‌ها را دنبال کند و با توجه به همان نظری که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دارد، مشکلات دانشجویان بورسیه حل شود .

وی افزود: باید توجه داشت که تعیین تکلیف تعدادی از دانشجویان بورسیه باقی مانده که حدود ۲۰۰ نفر‌ند و چون این تعداد از دانشجویان بورسیه حکم بورس نداشته‌اند، باید در دانشگاه‌ها جایابی را انجام دهند تا به صورت بورسیه بتوانند ادامه تحصیل دهند .

پورمختار در پاسخ به این سوال که آیا وزارت علوم مشکل این دانشجویان بورسیه را نیز حل خواهد کرد؟ گفت: نسبت به مابقی دانشجویان بورسیه تعیین تکلیف شده، یعنی ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ دانشجوی بورسیه مشکلی نخواهند داشت. حدود ۳۵ تا ۳۶ نفر هم تخلف داشته‌اند و اطلاعات نادرست به وزارت علوم اعلام کرده‌اند که درباره وضعیت آنها کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با وزارت علوم هم‌نظر است .

وی در پاسخ به این سوال که چنانچه وزارت علوم این بار هم مشکلات این دانشجویان بورسیه را حل نکند، آیا کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اقدامی انجام خواهد داد و موضوع را پیگیری خواهد کرد؟ گفت: قطعا کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با توجه به فرمایشات شب گذشته رهبر معظم انقلاب در این خصوص، تا نهایی شدن موضوع بورسیه‌ها این امر را پیگیری خواهد کرد تا به نتیجه نهایی برسد .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت