شهردار تهران: فرهنگ بسیج فرهنگ ساختن، زندگی، رشد و تعالی است

کد خبر: 419493

شهردار تهران عصر امروز طی سخنانی در گردهمایی بزرگ بسیجیان شهرداری تهران گفت: فرهنگ بسیج فرهنگ ساختن، زندگی و فرهنگ رشد و تعالی است. بسیج نیز بسیج علمی، دانش بنیان، بسیج فرهنگی و جهاد و خدمت است. در حقیقت بسیج آمده است که بتواند این غیرت تحول خواهی و یک اصلاح اجتماعی را در جامعه پیشتازی کرده و مشکلات جامعه را به کمک مردم حل و فصل کند.

شهرنوشت: محمد باقر قالیباف، در این گردهمایی که به مناسبت سالروز آزاد سازی خرمشهر در محل سالن شهدای هفتم تیر برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سالروز پیروزی عملیات بیت المقدس، با بیان اینکه فرهنگ بسیج تولید شده در فتح خرمشهر است، گفت: در کشور ما قبل و بعد از انقلاب دو تفکر وجود داشته و الان نیز این دو تفکر و باور وجود دارد. یک تفکر این است که نگاه مادی گرایانه، استفاده از عقل ابزاری و نگاهی به دور از فرهنگ قرآنی و سنت های الهی به مسایل روز و نحوه اداره جامعه داشته باشیم اما یک باور این است که بر اساس فرهنگ قرآنی با ظلم مبارزه کنیم.

وی عنوان داشت: ما در فرهنگ اهل بیت (ع) و قرآن و عترت این را فهمیده ایم که در حین مبارزه با ظلم باید از مظلوم نیز دفاع کنیم. البته برخی افراد هم هستند که چنین اعتقادی ندارند و می گویند فعلا امورات خود را حل و فصل کنیم، اما اگر کسی در جایی زور گفت هم مستقیم به ما نگفته است! آن ها به نوعی می خواهند از حفظ عزت خود بگذرند اما ما اینگونه فهم کرده ایم که فلسفه قیام حضرت امام (ره)، مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم بود.

شهردار تهران تاکید کرد: شهید مطهری (ره) در قبل از انقلاب و در اوج اینکه این کشور یکی از همپیمانان اسرائیل بود، درباره فلسطین و در بحث تجاوزگری اسرائیل آن گونه نهیب می زد و هشدار می داد که این امر ناشی از فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) است. ما با همین روحیه به پیروزی رسیدیم و انقلاب با کمترین هزینه ممکن، کمترین خون و به صورت غیر قابل باوری به پیروزی رسید.

قالیباف اظهارداشت: در همان ایام شاهد بودیم که انقلاب الجزایر رخ داد و بیش از یک میلیون کشته دادند اما به جایی نرسیدند، اما انقلاب ما به برکت نصرت الهی و این نگاه، به سرعت به پیروزی رسید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از فاصله وجود تفکر انقلابی در جنگ تا فتح خرمشهر 17 - 18 ماه زمان برد، تاکید کرد: در روزهای اول جنگ تا زمان حضور بنی صدر که آن نگاه حاکم بود، جز بدبختی، مشکلات، شکست و اینکه دنبال کنار آمدن با دشمن باشیم چیز دیگری وجود نداشت اما وقتی نگاه انقلابی و اسلامی به میدان آمد منجر به فتح خرمشهر شد. در حقیقت در آن زمان ارزش ها در میدان دفاع مقدس حاکم شد و به دلیل حاکم شدن ارزش ها، خرمشهر نیز فتح شد. از این جهت امام خمینی (ره) فرمودند «فتح خرمشهر فتح خاک نیست، فتح ارزش های اسلامی است».

شهردار تهران تاکید کرد: در همان پنج - شش ماه اول جنگ نگاه ها، نوع جنگ و فضای حاکم بر جنگ متفاوت بود اما از زمانی که جنگ با نگاه ناشی از ارزش های اسلامی اداره شد، فضا تغییر کرد و امروز ثمرات جنگ را می بینید که راه قدس از کربلا می گذرد.

قالیباف خاطر نشان ساخت: ممکن است آن هایی که در دوران دفاع مقدس در قید حیات نبودند یا شرایط سنی آن ها اقتضا نمی کرد که در جنگ شرکت کنند، امروز سوال ها و انتقاداتی نسبت به دفاع مقدس و ادامه جنگ داشته باشند. این افراد حق دارند که سوال و انتقاد کنند و ما نیز باید برای آن ها توضیح های دقیق و تحلیل های صحیحی را ارایه دهیم، اما امروز کسانی به جنگ و فتح خرمشهر خرده می گیرند که در روزی که شیپور جنگ زده شد و فرق بین مرد و نامرد مشخص شد، آن ها به جای اینکه در میدان جنگ بایستند، در صف نامردان ایستادند. امروز هم در صف معترضان به فرهنگ جهاد و شهادت قرار گرفته اند و به جای اینکه میراث دار جنگ باشند، میراث خوار دفاع مقدس شده اند.

وی تاکید کرد: ما هم هیچ منتی نداریم اما حرف ما این است که فرهنگ بسیج، فرهنگ جهاد و شهادت و فرهنگی که در آن ارزش ها اصل و اساس است ما را به پیروزی می رساند. همین فرهنگ در ادامه فتح خرمشهر بود که باعث شده است امروز این عظمت و عزت را در مراسم اربعین حسینی (ع) در کربلا شاهد باشیم.

شهردار تهران همچنین گفت: اگر رزمندگان اسلام در جولان می جنگند نشان دهنده آن است که شعار امام خمینی (ره) به برکت خون شهدا و فتح ارزش ها تحقق پیدا کرده است و راه قدس از کربلا می گذرد. به همین جهت امروز صدور انقلاب و صدور فرهنگ انقلاب اسلامی در جهان اسلام اتفاق افتاده و ما نیز باید با همین فرهنگ و باور پیش رویم چرا که این همان مسیری است که خداوند به ما نصرت می دهد. آن بخش «لایحتسب» نیز در همین جاست که خداوند خارج از حساب و کتاب مادی و دنیوی، تکنولورژی و عقل من و شما به ما کمک می کند.

وی با بیان اینکه فتح خرمشهر و فرهنگ بسیج نشان می دهد که این باور - که برخواسته از فرهنگ عاشوراست - برای همیشه ماندنی خواهد بود، تصریح کرد: در دنیا جنگ های زیادی اتفاق افتاده است و ده ها میلیون نفر از انسان ها و چهره های سرشناس زیادی کشته شده اند، اما نام و نشانی از آن ها نمی بینیم؛ ولی شاهد هستیم که نام و نشان برای فرهنگ عاشورا است که 72 نفر کشته می شوند اما برای همیشه در تاریخ می مانند، چرا که آن ها برای حق بودند و هر کس در این مسیر حرکت کند نیز همیشه در تاریخ ماندگار خواهد بود.

شهردار تهران خاطر نشان ساخت: بسیجی تربیت شده و دست پرورده فرهنگ دوران دفاع مقدس است و بسیج و دفاع مقدس نیز ریشه در فرهنگ عاشورا و نهضت امام حسین (ع) دارند. بسیج و بسیجی نشان داده است که هیچ گاه از رزم، جهاد، جنگ، خون و شهادت واهمه ای نداشته و نخواهد داشت اما بدانید که قاعده ما بر ساختن و پیشرفت است.

قالیباف تاکید کرد: اگر بسیج در میدان دفاع مقدس بزرگ ترین افتخارات تاریخ را برای این کشور آفریده است، این براساس یک ضرورت بوده است اما ما به دنبال جنگ نیستیم، ما به دنبال ساختن هستیم. با این وجود هرکس در مقابل دین ما بایستد، به تعبیر زیبای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی (ره) در مقابل همه دنیای آن ها می ایستیم.

وی یادآور شد: فرهنگ بسیج فرهنگ ساختن، زندگی و فرهنگ رشد و تعالی است. بسیج نیز بسیج علمی، دانش بنیان، بسیج فرهنگی و جهاد و خدمت است. در حقیقت بسیج آمده است که بتواند این غیرت تحول خواهی و یک اصلاح اجتماعی را در جامعه پیشتازی کرده و مشکلات جامعه را به کمک مردم حل و فصل کند.

شهردار تهران افزود: نباید در حق بسیج بی انصافی شود چرا که بسیج یک ساحتی نیست بلکه ابعاد مختلف دارد، مهم ترین ویژگی بسیج این است که هم به دنبال برطرف کردن نیاز مردم است و از آن طرف به دنبال این است که به کشور کمک کند؛ چون هم نظام را متعلق به خود می داند و هم کمک به مردم را مد نظر دارد.

قالیباف ادامه داد: روزهای اولی که بسیج شکل گرفت هیچ گاه کلمه بسیج را به تنهایی به کار نمی بردیم بلکه بسیج همیشه با خودش پسوندی با عنوان بسیج مستضعفان هم داشت. بسیج یعنی صدای مظلومان، محرومان و حاشیه نشین ها. وقتی امروز از بسیج نام می بریم حیف است که کلمه مستضعفان را از آن گرفته ایم چرا که بسیج یعنی به یاد فقرا و نیازمندان بودن و این پسوند را نباید از بسیج حذف کنیم. در حقیقت کلمه مستضعفان قطب نمای اصالت حرکت بسیج است.

شهردار تهران با اشاره به اولویت بسیج شهرداری تهران برای رسیدگی به فقرا و توجه به مستضعفان، بیان داشت: ما به عنوان شیعیان و پیروان مولی الموحدین (ع) با افتخار این پرچم را دست می گیریم تا در رسیدگی به فقرا پیش قراول باشیم . در شهرداری برای این کار برنامه مشخص و مدونی داریم که باید همه دست به دست هم دهیم تا از همین ماه رمضان امسال این کار را برای همیشه در دستور کاری خود قرار دهیم.

وی خاطر نشان ساخت: اگر قبول داریم قاعده بسیج در ساختن است، مهم ترین وظیفه بسیج مستضعفان در شهرداری تهران نیز رسیدگی به محرومان و مظلومان شهر است که باید به آن توجه کنیم.

به گزارش شهرنوشت شهردار تهران در پایان عنوان کرد: این شجره طیبه، میراثی گرانبها و امانتی بی بدیل در دست من و شما است و ما باید با این امانت به طور جد تلاش کنیم تا دردهای جامعه را تسکین دهیم و در کنار آن چشم طمع دشمنان داخلی و خارجی نظام و اسلام را کور کنیم. اگر این کار را کردیم می توانیم بگوییم که خوب امانتداری کرده ایم و فردای قیامت مدیون این امانت نیستیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت