آغاز سنجش سلامت نوآموزان از اول خرداد
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان از اول خرداد آغاز میشود گفت: از هر خانواده در پایگاههای سنجش سلامت ۱۲ هزار تومان اخذ میشود.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح سنجش نوآموزان به دنبال ارزیابی و مداخله درست و هدایت آموزشی صحیح هستیم، خاطرنشان کرد: اطلاعات سنجش به ما محتواهایی را ارائه میکند که میتوانیم از آن در آموزش خانوادهها در نظام بهداشت و درمان کشور استفاده کنیم.
*آغاز سنجش سلامت نوآموزان از اول خرداد
قدمی با اشاره به اینکه 847 پایگاه در سراسر کشور از ابتدای خردادماه کار سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان را آغاز خواهند کرد، تصریح کرد: زمانی که نوآموز برای ثبت نام به مدرسه مراجعه میکند از سوی مدرسه به پایگاه سنجش ارجاع داده میشود و با اطلاعات به دست آمده در طرح سنجش میتوانیم قبل از شروع سال تحصیلی اقدامات مداخلهای را انجام دهیم.
وی افزود: در طرح سنجش سلامت امسال سطح پوشش 99 درصد است و یک درصد باقی مانده مربوط به مناطق صعبالعبور است که پیش بینی کردهایم گروههای سیار را به این مناطق اعزام کنیم.
*هزینه انجام سنجش سلامت 12 هزار تومان است
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به اینکه اطلاعات ثبت شده در شناسنامه سلامت نوآموزان میتواند به مدارس کمک زیادی کند، گفت: در طرح سنجش سلامت، ارزیابی پزشکی جامعی را به لحاظ مقایسه سلامت جسمانی، روانی و آمادگی تحصیلی دانشآموزان انجام میدهیم.
وی افزود: از هر خانواده در پایگاههای سنجش سلامت 12 هزار تومان اخذ میشود که پیش بینی شده است 15 درصد افراد به صورت نیم بها و 5 درصد نیز با اختیار رئیس پایگاه و بررسی وضعیت مالی افراد به صورت رایگان پذیرش شوند.
*دانشآموزان صبحانه خورده و به پایگاه سنجش سلامت مراجعه کنند
قدمی با اشاره به نکات و توصیههایی به خانوادهها در هنگام مراجعه به پایگاههای سنجش سلامت، اظهار کرد: پیشبینی کردهایم تا خانوادهها براساس نوبتهایی که به آنها داده میشود به پایگاههای سنجش مراجعه کنند، بنابراین از این طریق میزان ساعات انتظار آنها در پایگاهها کاهش مییابد. خانوادهها باید توجه داشته باشند که دانشآموز هنگام مراجعه به پایگاه سنجش سلامت حتماً صبحانه میل کرده باشد و به لحاظ وضعیت خواب در شرایط مساعدی باشد.
وی اضافه کرد: در هر یک از پایگاههای سنجش سلامت یک پزشک وجود دارد و اگر نوآموزی دچار مشکل تشخیص داده شود به پایگاههای تخصصی ارجاع داده میشود و یک بار دیگر نیز در این پایگاه مورد ارزیابیهای تخصصی قرار میگیرد که در این مرحله خطا به صفر نزدیک میشود. اگر در این مرحله تشخیص داده شود که نوآموز دارای شرایط خاص است به مدارس استثنایی ارجاع داده میشود.
*ارجاع دانشآموزان نابینا، ناشنوا، و معلولان جسمی و حرکتی به مدارس عادی
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در خصوص برنامههای مداخلهای نیز گفت: برای دانشآموزانی که دچار مشکل تشخیص داده شوند برنامههای مداخلهای داریم که بخشی از این برنامهها مربوط به آموزش خانوادهها بوده و بخشی نیز مرتبط با دانشآموز است. به عنوان مثال پیشبینی کردهایم که از خدمات توانبخشی رایگان بهرهمند شوند. بخشی از برنامه مداخله نیز مربوط به مدرسه است که بر این اساس اطلاعات لازم برای مواجهه با دانشآموزان دارای مشکل و دانشآموزان دیرآموز را به مدیر و معلم مدرسه عادی ارائه میدهیم تا بدانند که چگونه باید با دانشآموز دیرآموز رفتار کنند.
وی افزود: یکی از برنامههای ویژه در سال 94 پیشبینی برنامههای مداخلهای برای دانشآموزان دیرآموز است و رویکرد اصلی ما اجرای دانشآموزان دیرآموز در قالب طرح تلفیقی فراگیر به مدارس عادی است؛ همچنین دانشآموزان نابینا، ناشنوا، و معلولان جسمی و حرکتی به مدارس عادی ارجاع داده میشوند مگر اینکه خانواده تمایل داشته باشد تا فرزندش را در مدارس عادی ثبتنام کند.
*تحصیل 49 هزار دانشآموز استثنایی در قالب طرح تلفیقی فراگیر
قدمی ادامه داد: هماکنون 49 هزار دانشآموز استثنایی در قالب طرح تلفیقی فراگیر در مدارس عادی تحصیل میکنند؛ همچنین 71 هزار و 430 دانشآموز استثنایی نیز در مدارس خاص حضور دارند. یک هزار و 508 مدرسه استثنایی با 12 هزار و 320 کلاس درس در سراسر کشور داریم. گروه دانشآموزان کم توان ذهنی با جمعیت 52 هزار و561 نفر بیشترین گروه دانشآموزان ما در مدارس خاص هستند.
*اعلام تعداد محصلان استثنایی در مدارس
وی با اشاره به تعداد دانشآموزان ناشنوا، آسیب دیده بینایی، اوتیسم، اختلالات رفتاری و هیجانی و معلول جسمی حرکتی خاطرنشان کرد: اکنون 7 هزار و 18 دانشآموز ناشنوا، دو هزار و 59 دانشآموز آسیب دیده بینایی، یک هزار و 582 دانشآموز طیف اوتیسم در مدارس استثنایی، 58 دانشآموز دارای اختلال رفتاری و هیجانی، یک هزار و 783 دانشآموز معلول جسمی و حرکتی شدید و 6 هزار دانشآموز چند معلولیتی در مدارس استثنایی تحصیل میکنند.
*ارائه تبلت رایگان به هزار نفر از دانشآموزان نیمه بینا
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه تاکنون برای دانشآموزان نیمه بینا کتابهای درشت خط تهیه میشد، گفت: از سال 94 برنامه جدیدی را مدنظر داریم تا به حدود یک هزار نفر از دانشآموزان نیمه بینا تبلت ارائه کنیم؛ پیشبینی شده است که هزینه ارائه تبلت به دانشآموزان نیمه بینا معادل 600 میلیون تومان باشد اما هزینه تبدیل کتب عادی به کتب درشت خط بسیار بیشتر از این رقم است.
وی با اشاره به ایکه 6 ماه گذشته 10 درصد از دانشآموزان 5 سال تمام برای نخستین بار تحت طرح سنجش سلامت قرار گرفتند، تصریح کرد: برای نخستین بار توانستیم طرح سنجش سلامت را یک سال جلوتر آورده و آن را برای دانشآموزان 5 سال تمام اجرایی کنیم که براین اساس 84 هزار و 352 دانشآموز 5 سال تمام مورد ارزیابی قرار گرفتند که از این تعداد 16 نفر دارای مشکل بینایی بوده که به آنها عینک تجویز شد و در مدارس عادی ثبتنام شدند.
وی افزود: از این تعداد 25 نفر از دانشآموزان دارای مشکل کمبود شنوایی بودند که با تجویز رایگان سمعک به مدارس عادی ارجاع داده شدند.؛ همچنین 14 نفر نیاز به سمعک و کاشت حلزون داشتند که براساس برنامه امسال اقدام به کاشت رایگان حلزون برای این دانشآموزان خواهیم کرد. 938 نفر از این دانشآموزان نیز دیرآموز تشخیص داده شدند که برای خانوادهها، مدیران و معلمان آنها محتوای آموزشی تهیه کردهایم تا در بحث آموزش این دانشآموزان دقت کافی را داشته باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: از تعداد 84 هزار و 359 دانشآموز 5 سال تمامی که تحت طرح سنجش سلامت قرار گرفتند 11 نفر در قالب طرح تلفیقی به مدارس عادی هدایت شدند تا با کمک معلم تلفیقی تحصیل خود را در این مدارس ادامه دهند. یک هزار و 37 دانشآموز به مدارس عادی هدایت شدند. سه دانشآموز نابینا به مدارس خاص هدایت شدند. 65 دانشآموز کم توان ذهنی، 4 دانشآموز معلول جسمی حرکتی، سه دانشآموز دارای اوتیسم، 115 دانشآموز چند معلولیتی نیز به مدارس استثنایی هدایت شدند.
*ارجاع بیش از 8 هزار دانشآموز به مدارس استثنایی
وی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیون و 323 هزار و 671 دانش آموز کلاس اولی در 826 پایگاه سنجش سلامت مورد ارزیابی قرار گرفتند، اظهار داشت: از این تعداد 8 هزار 671 نفر به مدارس استثنایی ارجاع داده شدند. 26 درصد دانش آموزان دو زبانه بودند، همچنین 89 درصد پدران و 8.5 درصد مادران شاغل، 5.8 درصد معادل 71 هزار نفر از پدران و 7.7 درصد معادل 94 هزار نفر از مادران بی سواد بودند.
*3 درصد دانشآموزان بدو ورود، افغان هستند
قدمی با اشاره به اینکه 36 هزار و 541 نفر معادل 3 درصد از دانش آموزان بدو ورود به دبستان از میان افغانها بودند، افزود: 76 درصد دانش آموزان سابقه آموزش قبل از دبستان را داشتند. براساس نتایج سنجش سلامت سال گذشته 8 هزار نفر از نوآموزان بدو ورود به دبستان از کوتاه قدی رنج میبردند، 63 هزار نفر دچار چاقی شدید و 756 هزار نفر حداقل یک دندان پوسیده داشتند. باید توجه داشت، اطلاعاتی که از طرح سنجش سلامت به دست میآید، میتواند به ما در برنامهریزیهای بهداشتی و پزشکی کشور کمک میکند به عنوان مثال میتوانیم اعلام کنیم که کدام استانها به لحاظ وضعیت دهان و دندان دانش آموزان شرایط نامناسبی دارند.
* سرویس رایگان دانش آموزان استثنایی در 20 استان کشور
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به برنامههای این سازمان در سال 94 عنوان کرد: امسال با حمایت دولت و مجلس مشکل سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی در مناطق محروم حل شد و سرویس آنها 100 درصد رایگان است. پیش بینی میکنیم در بیش از 20 استان کشور سرویس دانش آموزان استثنایی رایگان باشد.
وی تصریح کرد: بیمه درمان، دارو و خدمات توانبخشی دانش آموزان استثنایی یکی دیگر از برنامههای مدنظر است که براین اساس تمام دانش آموزانی که به درمانهای دارویی و خدمات توانبشخی نیاز دارند به مراکز بیمارستانی و درمانی مراجعه کرده و خدمات مدنظر را دریافت میکنند اما هزینه آن توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور پرداخت میشود.
قدمی با اشاره به توسعه طرح آموزش تلفیقی فراگیر، گفت: اعتبار سه میلیارد تومانی برای گسترش این طرح درسال 94 در نظر گرفته شده است.
*انجام هماهنگی با کمیته پارالمپیک در خصوص ورزش دانشآموزان استثنایی
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توسعه فعالیتهای ورزشی و فرهنگی دانش آموزان استثنایی عنوان کرد: در تلاش هستیم تا تمام گروههای دانش آموزان استثنایی را تحت پوشش این برنامهها قرار دهیم و طی هماهنگی با کمیته ملی پارالمپیک برنامههای ورزشی کشوری ویژه دانشآموزان استثنایی با همکاری آنها انجام خواهد شد تا بحث استعدادیابی از میان دانش آموزان صورت بگیرد.
*ارسال 90 درصد کتب دانشآموزان استثنایی قبل از مهر
قدمی افزود: 90 درصد از کتب دانش آموزان استثنایی قبل از شروع سال تحصیلی به مدارس ارسال خواهد شد و فقط ممکن است کتب جدید التألیف دانش آموزان نابینا با تأخیر ارسال خواهد شد. همچنین طی هماهنگی با مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش سوالات امتحانات نهایی دانش آموزان نابینا به صورت بریل تهیه میشود و در کنکور نیز سوالات آنها با خط بریل است.
وی با اشاره به راهاندازی تعاونیهای دانشآموزی عنوان کرد: تعاونیهای ویژه دانش آموزان استثنایی با حضور اولیاء، ویژه دانشآموزان دوره متوسطه که فارغ التحصیل میشوند، راه اندازی خواهد شد و در شیفت دوم مدارس کارگاههای تولیدی ایجاد خواهد شد و به تدریج این کارگاهها مستقل میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید