واکنش سازمان غذا و دارو به زعفران تقلبی
صدور پروانه تاسیس، بهره برداری و ساخت برای متقاضیان تولید و بسته بندی زعفران، در راستای وظایف اداره کل نظارت بر ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو انجام می شود.
وی صدور پروانه های تاسیس، بهره برداری و ساخت جهت واحدهای متقاضی فعالیت در زمینه تولید و بسته بندی زعفران را در راستای وظایف اداره کل نظارت بر ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و حمایت از تولید و صادرات این محصول ملی بیان کرد و اذعان داشت: به منظور ساماندهی تولید، توزیع و دسته بندی زعفران جهت عرضه در داخل کشور و با توجه به اینکه زعفران پس از پسته مهمترین محصول کشاورزی صادراتی ایران بوده و از پتانسیل بالایی در امر تولید و صادرات برخوردار است اقدامات انجام شده در این اداره کل را علاوه بر صدور پروانه ساخت به منظور ساماندهی وضعیت تولید و بسته بندی مواذ غذایی بومی و سنتی که به طور وسیع در مناطق خاصی از کشور تهیه و توزیع می گردند، صدور شناسه نظارت کارگاهی بیان نمود و خاطر نشان کرد: این کار باعث می شود تا ضمن شناسایی واحدهای موصوف و فراهم آوردن شرایط بهداشتی برای تولید مواد غذایی سالم و بهداشتی، شبکه کنترل و نظارت مستمر و دقیق تری بر فعالیت این دسته از واحدهای تولید و دسته بندی ایجاد گردد.
حاجیان افزود: ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای تولید کننده زعفران از نظر شرایط و تجهیزات تولید و بسته بندی تحت عنوان حداقل ضوابط فنی و بهداشتی واحدهای آماده سازی و بسته بندی انواع ادویه و چاشنی تدوین گردیده است.
کارشناس اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: حدود 17 واحد فعال در زمینه آماده سازی و بسته بندی زعفران موفق به اخذ گواهی HACCP و در حدود سه واحد موفق به اخذ نشان ایمنی و سلامت در این زمینه گردیده اند.
وی بابیان اینکه با توجه به اینکه تقلبات کمی، آلودگی های شیمیایی و فیزیکی از قبیل رنگ های مصنوعی، خار و خاشاک، مواد خارجی و ... که عمدتا توسط واحدهای زیرزمینی و فاقد پروانه ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی صورت می گیرد، به خریداران توصیه کرد: در زمان خرید زعفران به شماره پروانه ساخت یا شناسه نظارت نوع بسته بندی و مشخصات درج شده برروی بسته ها، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس شرکت و نام تجاری آن توجه نمایند.
دیدگاه تان را بنویسید