1.5 میلیون ایرانی به کربلا رفتند

کد خبر: 385866

عباس آخوندی اظهار کرد: یک میلیون و 500 هزار نفر امسال به عراق سفر کردند که یک میلیون و 450 هزار نفر آنها از طریق مرزهای زمینی و 50 هزار نفر نیز با استفاده از سایر وسایل نقلیه به عراق مسافرت کردند که بازگشت آنها به یک‌باره خواهد بود.

فارس: وزیر راه و شهرسازی از برنامه‌ریزی این وزارتخانه برای اتصال شبکه جاده‌ای ایران به راه‌های آسیایی و ارتباط ریلی ایران به جمهوری آذربایجان و عراق خبر داد. عباس آخوندی به همراه برخی از معاونان خود از پروژه‌های حوزه راه و شهرسازی در استان آذربایجان‌شرقی بازدید کرد، با اشاره به افزایش سه برابری عزیمت مسافران و زائران عتبات عالیات در سال‌جاری نسبت به سال گذشته اظهار کرد : یک میلیون و 500 هزار نفر امسال به عراق سفر کردند که یک میلیون و 450 هزار نفر آنها از طریق مرزهای زمینی و 50 هزار نفر نیز با استفاده از سایر وسایل نقلیه به عراق مسافرت کردند که بازگشت آنها به یک‌باره خواهد بود .

وزیر راه و شهرسازی افزود: از زائران تقاضا کردیم در بازگشت تحمل به خرج داده و با صبر و حوصله به کشور بازگردند چرا که بازگشت یک‌باره فشار زیادی برای بازگشت به مردم وارد می‌آورد؛ تاسیسات مرزی و راه‌های ارتباطی ایران و عراق توانایی پذیرش ناگهانی این میزان مسافر را ندارد .

وی با بیان اینکه در مرز شلمچه توانسته‌ایم سه رام قطار را تامین کنیم و در تلاشیم آن را به پنج رام قطار افزایش دهیم، گفت: از مسئولان شهرداری‌ها و دیگر دستگاه‌های شهرستان‌های مرزی درخواست کردیم تمام تلاش خود را برای تامین رفاه حال زائران در زمان بازگشت به کار گیرند .

برنامه‌ریزی برای اتصال ریلی ایران به جمهوری آذربایجان

آخوندی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه علاوه بر دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اتصال راه‌آهن ایران به عراق، به دنبال اتصال شبکه ریلی کشور به جمهوری آذربایجان از طریق راه آهن قزوین-رشت-آستارا هستیم، از بررسی روش‌های جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در وزارت راه و شهرسازی خبر داد .

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: آنچه در حوزه وزارت راه و شهرسازی اهمیت دارد توسعه متناسب مرزها و راه‌های منتهی به مرزها است تا توسعه تجارت جهانی ایران و مناسباتمان با دیگر کشورها افزایش یابد .

اتصال راه آهن ایران به عراق از مرز شلمچه

وی اتصال راه‌آهن گرگان - اینچه‌برون به ترکمنستان را یکی از نمونه‌های اتصال ریلی ایران به کشورهای همسایه دانست و گفت: رئیس‌جمهور دستور اتصال راه‌آهن ایران به عراق از طریق مرز شلمچه را صادر کرده، همچنین به دنبال اتصال ریلی ایران به جمهوری آذربایجان از طریق راه آهن قزوین رشت آستارا هستیم .

اتصال شبکه جاده‌ای ایران به راه‌های آسیایی

آخوندی تلاش کشور برای اتصال شبکه جاده‌ای به شبکه راه‌های آسیایی را از اهداف مهم وزارت راه و شهرسازی برشمرد و تاکید کرد: یکی از محورهایی که در این وزارتخانه در دستور کار داریم بهبود کیفیت راه‌های منتهی به مرزها، بهبود کیفیت عملکرد پایانه های مرزی و ارتقای جایگاه گمرکات مرزی ایران است؛ همچنین در این منطقه مرز مناسبی با آذربایجان از طریق اصلان‌دوز و جلفا و نیز با ارمنستان از طریق مرز نوردوز داریم که به افزایش تعاملات استانی و ملی با همسایگان کمک می‌کند .

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنانش یکی از راه‌های خروج از رکود را اتکا به صنایع صادراتی دانست و گفت: توسعه صنعت نیاز به توسعه تاسیسات زیربنایی ارتباطی اعم از جاده‌ای، ریلی، بندری و فرودگاهی دارند، علاوه بر اینکه توسعه صادرات در جذب گردشگر می‌تواند موثر باشد .

بودجه 6 هزار میلیاردی وزارتخانه در برابر تعهد 130 هزار میلیاردی

آخوندی با بیان اینکه در ردیف 12 لایحه بودجه سال آینده اعتبار خوبی برای توسعه مرزهای اصلان‌دوز و جلفا پیش‌بینی شده است، به تنگناهای اقتصادی دولت اشاره کرد و گفت: بیش از 130 هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های موجود وزارت راه و شهرسازی نیاز به سرمایه‌گذاری داریم در حالی که بودجه وزارت راه‌ و شهرسازی حدود 6 هزار میلیارد تومان است؛ بنابراین هم در تامین منابع و هم استرداد آنها باید روش های خود را تغییر دهیم .

وی در ادامه با بیان اینکه باید بپذیریم اجرای این پروژه‌ها برای توسعه کشور ضروری است ادامه داد: به جای اتکا به دولت باید به دنبال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و خارجی باشیم؛ به همین دلیل چند پیشنهاد سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در این استان در دست بررسی داریم .

وزیر راه و شهرسازی افزود: وقتی سرمایه‌گذاری را می‌پذیریم باید این موضوع پذیرفته شود که اصل و سود آن به سرمایه‌گذار بازگشت داده شود؛ ضمن اینکه اعطای حق دسترسی از تاسیسات زیربنایی به سرمایه‌گذار، بازگشت اصل و سود سرمایه را تضمین می‌کند .

آخوندی ادامه داد: بنابراین مردم با این انتخاب مواجه هستند که حق دسترسی را پرداخت کنند اما توسعه سریع انجام شود یا حق دسترسی صفر باشد و توسعه ده ها سال به طول بیانجامد .

ساخت راه‌های منتهی به مرزها در اولویت قرار دارد

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش 10 میلیارد تومانی اعتبار ساخت بزرگراه اهر- تبریز گفت: ساخت راه‌های منتهی به مرزها در اولویت قرار دارد .

وی با بیان اینکه این دومین سفرش به اهر از ابتدای دولت یازدهم است ادامه داد: محور اهر- تبریز و اهر - کلیبر دو محور شریانی برای دسترسی به جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان هستند از این رو حائز اهمیت بوده و اتمام پروژه از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است .

آخوندی با اشاره به مشکلات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون و ادامه راه انقلاب با همدلی مردم، به وضعیت فعلی کشور اشاره کرد و افزود: کشور از نظر مالی در وضعیت مناسبی قرار ندارد و هموار کردن شرایط سخت بین‌المللی نیازمند تدبیر است از این رو رئیس جمهور به دنبال تعامل با دنیا براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت است .

آخوندی به انتقادهای نماینده مردم اهر در مجلس درباره کندی اجرای بزرگراه اهر- تبریز اشاره و تاکید کرد: دولت با محدودیت‌های مالی مواجه است و آقای فلاح در کمیسیون برنامه و بودجه از این شرایط سخت، مطلع است اما با این وجود ساخت 14 کیلومتر از این پروژه در شرایط سخت مالی دولت بود که عمدتا در یکسال اخیر انجام شد، حال آنکه این پروژه در سال 86 کلنگ خورد و اگر با سرمای زودرس مواجه نمی‌شدیم تمام 19 کیلومتر قطعه اول مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت؛ ضمن اینکه در سال گذشته در همین شهرستان 50 کیلومتر راه روستایی آسفالت و عملیات زیرسازی 70 کیلومتر راه روستایی نیز طی یک سال انجام شد که در سال 94 آسفالت می‌شود .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت